Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Co to jest do wafla pana wspólnota zmiennokształtnych?
W takim razie mogę postarać się odpowiedzieć na Twoje pytanie. Na koniu się nie opłaca, bo nie może wejść ani do wild riderów ani do tancerzy. Jeśli chcesz wystawiać bohatera z łukiem i strzałami to albo zwykłego (nie należącego do żadnej wspólnoty - kindred) na piechotę, albo tak jak robią niektórzy tego z mv9. Wszystko zależy od tego jaka masz koncepcje gry.Nicpoń pisze:Czy warto wystawiać lorda/herosa na koniu z jakimś fajnym łukiem/strzałami albo czymś innym. Czy po prostu lepiej wychodzi kiedy jest w wspólnocie zmiennokształtnych ? Z góry dziękuję.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Trafienia Miecza Dusz ranią automatycznie. Każdy przeciwnik, który utraci jeden lub więcej punktów Żywotności w wyniku ataku Miecza Dusz musi rzucić K6 i dodać wynik do wartości swoich Zdolności Przywódczych, właściciel musi zrobić to samo. Za każdy punkt przewagi właściciela Miecza przeciwnik traci dodatkowy punkt Żywotności, bez możliwości skorzystania z Ochrony Pancerza czy też Ochrony Magicznej. Za każdy punkt przewagi przeciwnika to właściciel Miecza traci punkt Żywotności bez możliwości zastosowania Ochrony Pancerza czy Magicznej Ochrony.
Leśne Elfy str. 62.
Leśne Elfy str. 62.
No chłopaki, od dziś możemy łejami z bohaterem ze spajtem magiczne ataki sypać KB na wraithy, przynajmniej w Warszawie.
Shino pisze: Majac magiczne ataki zachowujesz swoja zasade (tak bedzie zasedziowane jesli ni e wyjda uscislenia. Jesli do tego czasu bedzie wiekszosc w tym zagadnieniu przechodzi opcja z uscislen)
nie wiem czy to akurat takie istotne, bo jak dlugo bedziesz ostrzeliwal wraithy z <15"? nawet jak bedziesz miedzy 12 i 15 to po chwili raczej podejda i szarza, która wbrew pozorom nie stawia elfów na straconej pozycji, istotniejszy mi sie wydaje sam pomysl magicznych atakow z łuków
a przy okazji pozale sie na to co mi ostatnio zrobila banshe: podleciala pod bsb ktory mial ją zaraz pokarac HoD, zakrzyczała, nastepna tura, banshe ewidentnie poddenerwowana szyszkami zadaje mu 4 woundy, nie mogący na to patrzeć wildzi szarżują, 4 spada ze s&s, w combacie trafia 1 kon, nie rani...i tyle sobie pomagicznoatakowałem
a przy okazji pozale sie na to co mi ostatnio zrobila banshe: podleciala pod bsb ktory mial ją zaraz pokarac HoD, zakrzyczała, nastepna tura, banshe ewidentnie poddenerwowana szyszkami zadaje mu 4 woundy, nie mogący na to patrzeć wildzi szarżują, 4 spada ze s&s, w combacie trafia 1 kon, nie rani...i tyle sobie pomagicznoatakowałem
u mnie bsb byl na koniu i siedzial w lesie na srodku, a o magiczne ataki sie spieralem i mnie przeglosowali argumentem ze "wszystkie ataki", no ale dzieki za info ;]
EDIT: a jakbys jeszcze mogl zrodlo tego podac, bo musze miec jakis argument nastepnym razem
EDIT: a jakbys jeszcze mogl zrodlo tego podac, bo musze miec jakis argument nastepnym razem
- Jacek_Azael
- Masakrator
Myślę, że posty ludzi z LS, należy traktować jako wiążące, zwłaszcza jeśli graja właśnie tą armią vide Barbarossa. Z resztą zerknijcie do VC booka, tam potwierdzenie, a raczej brak zaprzeczenia. Tak jest sędziowane na turniejach w każdym razie.
a mógłbym sie dowiedzieć dlaczegóżto tak ma być ? może jakieś uzasadnienie ? tak to pytanie jest podchwytliweKalesoner pisze:No chłopaki, od dziś możemy łejami z bohaterem ze spajtem magiczne ataki sypać KB na wraithy, przynajmniej w Warszawie.
Shino pisze: Majac magiczne ataki zachowujesz swoja zasade (tak bedzie zasedziowane jesli ni e wyjda uscislenia. Jesli do tego czasu bedzie wiekszosc w tym zagadnieniu przechodzi opcja z uscislen)
miłego,
Ż.
Żaba zerknij na jedną z ostatnich stron tematu Nieoficjalne Mistrzostwa Warszawy - wypowiedzi Shina i Marka Golana ( w innym temacie do którego tam link wkleiłem też Jankiel jest takiego zdania). Generalnie chodzi o to, że magiczne ataki nie równa się magiczne łuki ani magiczne strzały.
spajt daje magiczne ataki oddzialowi. Nie daje magicznych stral ani lukuŻaba pisze:a mógłbym sie dowiedzieć dlaczegóżto tak ma być ? może jakieś uzasadnienie ? tak to pytanie jest podchwytliweKalesoner pisze:No chłopaki, od dziś możemy łejami z bohaterem ze spajtem magiczne ataki sypać KB na wraithy, przynajmniej w Warszawie.
miłego,
Ż.
niby raw ale w sumie to oni wystawiaja 10 ww