Ulepki Khunaga

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Re: Ulepki Khunaga

Post autor: Khunag »

Początek nowego projektu: bunkier.

Obrazek

Awatar użytkownika
GIMLI18
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: GIMLI18 »

zapowiada się fajnie :D a po tej stronie z otworem też powinieneś zrobić zadrapania itp:)

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

zrob gdzies duza wyrwe i w niej zamontuj jakies druty (np rozgiete spinacze) zeby wygladalo jak zbrojenie :P

calkiem fajnie tylko moim zdaniem za wysoki... wole bunkry "wkopane" w ziemie...

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

jeżeli ma stanowić część tej wysepki to musi być niższy a dla efektu daj na dachu ziemie trawę i drzewa bo tak właśnie maskuje się bunkry przed samolotami ... a jak ma być jako bunkier do postawienia gdziekolwiek to nie jest taki zły
ale ja bym widział raczej scenerię bez trawy tylko wypalona ziemia z licznymi dziurami po wybuchach na bunkrze oprócz dziór wymalować osmolone koła po wybuchach

można go poniszczyć jak kolega podpowiedział ale bunkry nie po to budowali żeby były tak kruche by w nich wybić dziurę a nawet gdyby do tego doszło temperatura wybuchu pręty by roztopiła

a co do samej pracy to bunkier prezentuje się fantastycznie czekamy na pomalowaną wersję , podpowiem ze zrób go z 3 ścian tył zostaw wolny by wstawiać modele i pomalować go w środku

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

VegaMStudio pisze: jak kolega podpowiedział
co jak co ale kolegami to my nie jesesmy...

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

zapowiada się fajnie a po tej stronie z otworem też powinieneś zrobić zadrapania itp:)
Dzięki, będą, ta ściana tak na szybko postawiona była ;)
zrob gdzies duza wyrwe i w niej zamontuj jakies druty (np rozgiete spinacze) zeby wygladalo jak zbrojenie
Fajny pomysł, dzięki, nie wpadłem na to :)
calkiem fajnie tylko moim zdaniem za wysoki... wole bunkry "wkopane" w ziemie...
Nie jest jeszcze powiedziane, że go nie obuduję dookoła :)
jeżeli ma stanowić część tej wysepki to musi być niższy
Nie nie, tak tylko do zdjęcia na tej górce postawiłem.
można go poniszczyć jak kolega podpowiedział ale bunkry nie po to budowali żeby były tak kruche by w nich wybić dziurę a nawet gdyby do tego doszło temperatura wybuchu pręty by roztopiła
To mimo wszystko sci-fi, więc ciężko cokolwiek powiedzieć przy działach plazmowych i nie wiadomo jakich stopach metali :wink:
a co do samej pracy to bunkier prezentuje się fantastycznie czekamy na pomalowaną wersję
Wielkie dzięki :)
podpowiem ze zrób go z 3 ścian tył zostaw wolny by wstawiać modele i pomalować go w środku
Będzie miał ściągany dach.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Mały update:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
GIMLI18

Zajebiste :D ps: z czego to robisz?

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Dzięki :) Z gipsu.

Awatar użytkownika
GIMLI18

ale, że odlewasz taki prostokąt i w nim dłubiesz"? a w ścianach i na dachu możesz zrobić małe koliste otworki taki dach zakładany na magnesy to był by super :D

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

ale, że odlewasz taki prostokąt i w nim dłubiesz"?
Dokładnie tak :)
a w ścianach i na dachu możesz zrobić małe koliste otworki taki dach zakładany na magnesy to był by super

Nie bardzo rozumiem - po co te magnesy? Będzie dopasowany ładnie leżał :)

Na dachu jeszcze będzie coś na kształt anteny satelitarnej pewnie i jestem otwarty na propozycje jakie jeszcze ciekawe detale możnaby dodać. Może wrzucę jakiś symbol na ścianę, coś podobnego do imperialnego orła może...

Awatar użytkownika
GIMLI18

rozumiem ale jak dach jest tylko polozony to łatwo go zrzucić a takie magnesy to mały koszt i dodatkowy bajer ba pewnie zamierzasz to sprzedawać jak resztę a to zachęci ludzi dodatkowo

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Raczej nie będzie możliwości, sam sufit będzie "wpuszczony" do środka i nie będzie się dało przesunąć dachu.

Awatar użytkownika
Nicpoń
Mudżahedin

Post autor: Nicpoń »

Czy tylko Mi ta figurka wygląda jakby miała banana na mordzie ? :wink: Czy to tak ma być...
Bunkier zapowiada się nieźle. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Czy tylko Mi ta figurka wygląda jakby miała banana na mordzie ?
To co bierzesz za mordę to wizjer :mrgreen:

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

A teraz coś z zupełnie innej beczki: herb Niepołomic WIP ;)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Normalnie człowiek renesansu z Ciebie ;) Robisz dużo rzeczy i wszystko po trochu, ale wszystko solidnie i fajnie.
No, herb to mnie w ogóle rozwala ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Coraz bardziej mnie zadziwiasz =D>

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Dziękuję bardzo :D

A z tym człowiekiem renesansu to jest tak, że mam 100 różnych pomysłów na raz i jeszcze więcej rozpoczętych i niedokończonych projektów :mrgreen: Słomiany zapał to się chyba nazywało... no ale coś tam czasem skończę jednak ;)

Taki herb w zasadzie zrobić to żadna sztuka, ale trochę się trzeba przy tym cholerstwie nasiedzieć... no i fragmenty lewków z GS'u będę musiał dorobić, bo gips za kruchy jest na takie detale.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Obrazek

ODPOWIEDZ