Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Moi Bretońscy bohaterowie mają nogi zbyt blisko siebie i nie chcą wskoczyć na konia tak jak plastikowe Kotry, nie siedzą tylko opierają się udami . Chyba wasi też tak mają. Co zrobić by siedzieli w siodle jak należy?
Modele rycerzy imperialnych sprawiają ten sam problem, ja go rozwiązałem usuwając nieco plastiku z wewnętrznej strony nóg modelu jakbym zdejmował nadlewki, dzięki temu model jest "szerszy w kroku" i wygodnie siedzi w siodle
jest taki problem i nie mogłem w rulboku nic znalezc na ten temat, czy jak dostane szarże w bok albo w tył to muzyk i chorąży działają normalnie? pytam bo w zasadach napisali ze muszą oni byc w pierwszym szeregu, i nie wiem czy to musi byc walczący szereg, no i podobno comand group przechodzi do walczącej ranki, czy to prawda?
Nie, Jeżeli przeciwnik zaczyna to my mamy modlitwę z marszu, tzn. nie tracimy kolejnej tury. Tracimy ją tylko wtedy, kiedy my byśmy mieli rozpoczynać(a chcemy się modlić).
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
czy yeomeni mogą wykorzystac 16 cali ruchu i jednoczesnie sie reformowac i turnowac ile chcą razy?? pytam bo nie rozumiem do konca zdania z ruleboka z akapitu mówiącego ze mają free reform: "they can do that even whilst marching. remember that no model in the fast cavalry unit can move more than double its maximum move distance, despite reforming".
a więc jesli jeden z zawodników przeciwnika styka się tylko z paladynem, to ten zawodnik moze bic tylko w tego paladyna nawet jesli w pierwszej linii mam jeszcze dwóch zwykłych rycerzy??
a co jeśli stykałby się z szefem oddzialu, chodzi mi o to czy jesli bedzie bił tego szefa to czy on ginie, czy zamiast niego ginie jakiś zwykły szeregowy?
a co jeśli stykałby się z szefem oddzialu, chodzi mi o to czy jesli bedzie bił tego szefa to czy on ginie, czy zamiast niego ginie jakiś zwykły szeregowy?
pytanie 1 tak
pytanie 2 też nie (zakładam że chodzi Ci o Czempiona odziału)
If a model attacks an enemy character, or another
individual model such as a unit’s champion or a
monster, then any excess wounds caused by those
attacks are not carried over onto ordinary
troopers fighting alongside.
miłego,
Żaba
pytanie 2 też nie (zakładam że chodzi Ci o Czempiona odziału)
If a model attacks an enemy character, or another
individual model such as a unit’s champion or a
monster, then any excess wounds caused by those
attacks are not carried over onto ordinary
troopers fighting alongside.
miłego,
Żaba
Mam pytanko, Jak obliczać odległość strzału z trebka ???
tzn, jeżeli wiesz gdzie stoisz, a gdzie stoi twój przeciwnik, to czy da się jakoś obliczyć odległość strzału??
Czy trzeba strzelać "na oko"???
Czy trzeba strzelać "na oko"???