Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
pajotrek
Pseudoklimaciarz

Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)

Post autor: pajotrek »

Moi Bretońscy bohaterowie mają nogi zbyt blisko siebie i nie chcą wskoczyć na konia tak jak plastikowe Kotry, nie siedzą tylko opierają się udami . Chyba wasi też tak mają. Co zrobić by siedzieli w siodle jak należy?

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Modele rycerzy imperialnych sprawiają ten sam problem, ja go rozwiązałem usuwając nieco plastiku z wewnętrznej strony nóg modelu jakbym zdejmował nadlewki, dzięki temu model jest "szerszy w kroku" i wygodnie siedzi w siodle ;-)

pajotrek
Pseudoklimaciarz

Post autor: pajotrek »

no ale bohaterowie nie są z plastiku :/

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

No tak, tu sprawa się komplikuje. O ile ktoś nie doradzi Ci czegoś mądrzejszego, to możesz spróbować lekko "wyprofilować" siodło tak, żeby jeździeć pewniej w nim siedział.

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

można także piłować siodła konikom

kszyhu
Chuck Norris

Post autor: kszyhu »

jest taki problem i nie mogłem w rulboku nic znalezc na ten temat, czy jak dostane szarże w bok albo w tył to muzyk i chorąży działają normalnie? pytam bo w zasadach napisali ze muszą oni byc w pierwszym szeregu, i nie wiem czy to musi byc walczący szereg, no i podobno comand group przechodzi do walczącej ranki, czy to prawda?

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Muzyk i sztandarowy działają. Za to czempion nie przechodzi w bok i nie walczy z szarżującą jednostką. Chyba żę się styka bo jest tak ustawiony.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Mam takie pytanie, jak to jest z modleniem sie bretonii, jesli przeciwnik wybral rozpoczecie ?
On zaczyna, my w swojej turze sie modlimy, on rusza sie drugi raz i potem my czy jakos inaczej ?

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Nie, Jeżeli przeciwnik zaczyna to my mamy modlitwę z marszu, tzn. nie tracimy kolejnej tury. Tracimy ją tylko wtedy, kiedy my byśmy mieli rozpoczynać(a chcemy się modlić).
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Nie no. To juz wola o pomste do nieba. CZYTAC -piiiiiii- SIE NAUCZCIE!
Modlisz sie - przeciwnik wybeira kto zaczyna. I nic, zero null wiecej. Powtorze. Przeciwnik wybiera kto zaczyna.

kszyhu
Chuck Norris

czy yeomeni mogą wykorzystac 16 cali ruchu i jednoczesnie sie reformowac i turnowac ile chcą razy?? pytam bo nie rozumiem do konca zdania z ruleboka z akapitu mówiącego ze mają free reform: "they can do that even whilst marching. remember that no model in the fast cavalry unit can move more than double its maximum move distance, despite reforming".

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Są fast cavalery, więc masz swój ruch i możesz cokolwiek robić z ich formacją byle by pod koniec nie przekroczyli swojego mova. Oznacza to że możesz robić ile chcesz reformów i turnów podczas ruchu.

kszyhu
Chuck Norris

wie ktoś czy jeśli wsadze trzech paladynów na przód lancy:) to czy przeciwnik bedzie musiał sie przez nich przebic tzn zabic któregos z nich, zeby mógł bic w oddzial??czy tez od razu mówi czy bije w oddzial czy w paladynów

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

możesz bić tylko po przeciwnikach z którymi stykasz się podstawką, w tej sytuacji tylko po erosach :D

Ż.

kszyhu
Chuck Norris

a więc jesli jeden z zawodników przeciwnika styka się tylko z paladynem, to ten zawodnik moze bic tylko w tego paladyna nawet jesli w pierwszej linii mam jeszcze dwóch zwykłych rycerzy??
a co jeśli stykałby się z szefem oddzialu, chodzi mi o to czy jesli bedzie bił tego szefa to czy on ginie, czy zamiast niego ginie jakiś zwykły szeregowy?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

pytanie 1 tak
pytanie 2 też nie :D (zakładam że chodzi Ci o Czempiona odziału)

If a model attacks an enemy character, or another
individual model such as a unit’s champion or a
monster, then any excess wounds caused by those
attacks are not carried over onto ordinary
troopers fighting alongside.

miłego,
Żaba

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Mam pytanko, Jak obliczać odległość strzału z trebka ???
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Nie rozumiem pytania.

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

tzn, jeżeli wiesz gdzie stoisz, a gdzie stoi twój przeciwnik, to czy da się jakoś obliczyć odległość strzału??
Czy trzeba strzelać "na oko"??? :?:
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Na oko.

ODPOWIEDZ