Noobowskie Dwarfy - 1500 pkt.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Noobowskie Dwarfy - 1500 pkt.

Post autor: szczurek »

Pierwsza rozxpa krasnali w moim wykonaniu ... mój szczwany plan można poznać tutaj :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=34&t=16431

Thane @ 144 Pts
Great Weapon; Gromril Armour
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Master Rune of Challenge

Runesmith @ 145 Pts
Great Weapon; Gromril Armour
Rune of Spellbreaking (x3)

10 Thunderers @ 150 Pts
Shield

10 Quarrellers @ 120 Pts
Shield

20 Warriors @ 205 Pts
FCG

Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer i Rune of Penetrating

Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer i Master Rune of Skewering

Cannon @ 125 Pts
Rune of Forging

20 Ironbreakers @ 310 Pts
FCG i Rune of Determination

Organ Gun @ 120 Pts

Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 80
Total Army Cost: 1498
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Ja bym dał zamiast kuszników strzelców.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Rozpa mi się podoba, dla siebie troche bym ją zmienił. Ale jeżeli chcesz powalczyć a nie masz ciśnienia na maxa to ta jest całkiem spoko. co warto dodać- tarcza na kowalu.
Osobiście mam też mieszane uczucia co do Skeweringa na takie punkty, ale zawsze może się przydać :wink:
ANtY pisze:Ja bym dał zamiast kuszników strzelców.
Ja bym zostawił tak jak jest :) , kusznicy i thundzi to dwa różne oddziały z różnym przeznaczeniem. mając oda armia jest bardziej uiwersalna. Ale to tylko moja opinia, można się z nią nie zgadzać :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Jak chcesz grać na VC lub Doch to strzelców sobie daruj darmowe pkt dla przeciwnika. Za miast nich Katape w specialach a w corach zamiast ironów Longów
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Calkiem ok ale ja bym zrobil tak... zabral bym po 1 typku z klockow bo tam pewnie bedziesz wstawial herosow a za te punkty dal bym tarcze kowalowi i muzykow do strzelaczy... a najchetniej wystawil bym ich po 12 a nie 10. A co do Skeweringa mam podobne odczucia jak Arbiter Elegancji, osobiscie dal bym penetracje i fajera...

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Irioni ... tu mozna pomyslec o innym twardym klocku ;) Chyba jednak wystawie 2 x strzelcow chociaz to i to jest bardziej uniwersalne ;) Dzialo chcialbym zostawic ... moze dac kloc korowej piechoty to bedzie miejsce na kolejna maszyne ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Dawaj longów z couragem i katapę 8)

ODPOWIEDZ