Pierwsza rozxpa krasnali w moim wykonaniu ... mój szczwany plan można poznać tutaj :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=34&t=16431
Thane @ 144 Pts
Great Weapon; Gromril Armour
Master Rune of Gromril
Rune of Resistance
Master Rune of Challenge
Runesmith @ 145 Pts
Great Weapon; Gromril Armour
Rune of Spellbreaking (x3)
10 Thunderers @ 150 Pts
Shield
10 Quarrellers @ 120 Pts
Shield
20 Warriors @ 205 Pts
FCG
Bolt Thrower @ 85 Pts
Engineer i Rune of Penetrating
Bolt Thrower @ 90 Pts
Engineer i Master Rune of Skewering
Cannon @ 125 Pts
Rune of Forging
20 Ironbreakers @ 310 Pts
FCG i Rune of Determination
Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 5
Casting Pool: 2
Models in Army: 80
Total Army Cost: 1498
Noobowskie Dwarfy - 1500 pkt.
Ja bym dał zamiast kuszników strzelców.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Rozpa mi się podoba, dla siebie troche bym ją zmienił. Ale jeżeli chcesz powalczyć a nie masz ciśnienia na maxa to ta jest całkiem spoko. co warto dodać- tarcza na kowalu.
Osobiście mam też mieszane uczucia co do Skeweringa na takie punkty, ale zawsze może się przydać
Osobiście mam też mieszane uczucia co do Skeweringa na takie punkty, ale zawsze może się przydać
Ja bym zostawił tak jak jest , kusznicy i thundzi to dwa różne oddziały z różnym przeznaczeniem. mając oda armia jest bardziej uiwersalna. Ale to tylko moja opinia, można się z nią nie zgadzaćANtY pisze:Ja bym dał zamiast kuszników strzelców.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Calkiem ok ale ja bym zrobil tak... zabral bym po 1 typku z klockow bo tam pewnie bedziesz wstawial herosow a za te punkty dal bym tarcze kowalowi i muzykow do strzelaczy... a najchetniej wystawil bym ich po 12 a nie 10. A co do Skeweringa mam podobne odczucia jak Arbiter Elegancji, osobiscie dal bym penetracje i fajera...
Irioni ... tu mozna pomyslec o innym twardym klocku Chyba jednak wystawie 2 x strzelcow chociaz to i to jest bardziej uniwersalne Dzialo chcialbym zostawic ... moze dac kloc korowej piechoty to bedzie miejsce na kolejna maszyne ?