Dżezi stuff z innych stron

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Dżezi stuff z innych stron

Post autor: Szaman »

mnie w fotel wgniotla cena :shock:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Paczek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Paczek »

O kurde x2 :) Mistrzostwo

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Siasek pisze:ja wytatułuje sobie na na plecach
..."Fanatyk''...
. . . 10 . . .

albo tomash. jeszcze myśle...
Jakieś przyczyny, czy tak po prostu nabijasz posta?

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

god damn! :shock:

Cena wgniata, fakt, ale bez watpliwosci model jest wart 2600 baksow
Na stronie jest w huk zajebistych modeli, jedynie metaliki na niektorych mocno leza, ale za to freehandy sa mistrzowskie.

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

To już nie jest malowanie, to jest coś ponad. Te 2600 USD to naprawdę żadna przesada.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

czy ten rycerzyk za 2,6 tysiąca ma nieopiłowane nadlewki na zbroi na nogach, czy mi się tylko wydaje?
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

eeee genialne :shock:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

EEEEEEEEEEeeeee....chłop który to robił to chyba pakt z diabłem podpisał że ma takie zdolności....miazga...normalnie maskra

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Co do tej pracy, widać kto to malował.

Malarz, ale nie figurek, tylko obrazów.
Jest ogromna różnica klasy między freehandami na płaskich powierzchniach (typowo malarską robotą), a malowaniem typowo figurkowym, 3d.
Ogon, pióropusz, elementy płytowe - znacznie odstają od malowania z freehandami.
Przyjrzyjcie się twarzy - jest po prostu "namalowana", wygląda płasko (mimo, że wygląda świetnie, ale jako obraz, nie figurka).

Całość jest przez to mało spójna, jako obraz robi na mnie wrażenie, jako figurka - już mniej.

Pozdrawiam

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

fantastyczna robota , sztandar jak i sam model przepiękne .. jednak czar prysł jak kliknąłem zbliżenie na twarz ... nałożenie kolorów szczególnie metalik i pióropusz po prostu załamka , twarz ok ale reszta głowy to już IMO średnio , co nie zmienia faktu że całość robi piorunujące wrażenie

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Jak teraz luknalem na te zblizenia to istotnie miejscami ... :wink:

a tutaj elfik i praca jednego z moich ulubionych malarzy :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, o 12:33 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Wyglada świetnie. 8) Z tego co pamiętam, to na którymś (chyba w 2005) GD zajął drugie miejsce...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

tego już widziałem koleś zrobił fantastyczny model ale jak go pomalował to po prostu wymiata , sama podstawka jest genialna i robi w moim mniemaniu piorunujące wrażenie.
http://www.coolminiornot.com/222595 włosy z nóg?? hehe to koleś powinien być w księdze Ginesa ;p

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Sztandarowy gniecie...
elf jest zajebisty zarówno jako model, jak i malowanie (Martin Foottit GD UK 2005)
a nurglowaniec taki sobie.... szczególnie cieńko wyszła rdza na mieczu, bo wygląda tak, jakby miecz był trzymany cały czas w horyzontalnej pozycji...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

VegaMStudio pisze:tego już widziałem koleś zrobił fantastyczny model ale jak go pomalował to po prostu wymiata , sama podstawka jest genialna i robi w moim mniemaniu piorunujące wrażenie.
http://www.coolminiornot.com/222595 włosy z nóg?? hehe to koleś powinien być w księdze Ginesa ;p
o ja pitole ale wypas
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

szczególnie cieńko wyszła rdza na mieczu, bo wygląda tak, jakby miecz był trzymany cały czas w horyzontalnej pozycji...
Łojezuuu :wink: starcze pierdzenie :P To jest fantazy do jasnej cholery :mrgreen:
Coolminiornot ---> LINK

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Pretor pisze: a nurglowaniec taki sobie.... szczególnie cieńko wyszła rdza na mieczu, bo wygląda tak, jakby miecz był trzymany cały czas w horyzontalnej pozycji...
A idz pan w huk z takim zartem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ailén
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: Ailén »

runepriest pisze:może taki sam na p***sie
Fujarka Chaosu ??? :shock:

Damm' ta erpegowa wyobraźnia... [-X

BTW: wydzielcie wątek do plotek, to rozwinę temat tatuaży i min. polecę Wam jednego z lepciejszych artystów zajmujących się tatuażami. O zaletach jego tworów mogłabym mówić godzinami. Wadę ma tylko jedną - zapchany kalendarz i zdarza się, że dostaje się termin na za kilka miesięcy...

EDIT: Elf i sztandarowy za 2600 S są w skali 54 mm, to daje z defaulta więcej możliwości. Ostatnio maziałam trochę w tej skali, wiem co mówię. Na tych większych powierzchnie szat aż się proszą o wypaśne freehandy. Tym niemniej na sztandarowym podziwiam wykonanie. 2600 jest uczciwą ceną za takie cudo, ciekawe, czy robią więcej egzemplarzy... :wink:

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Witam. Chciałem zapytać, jak robicie takie wzorki na szmatkach jak ma ten grubas, lub elf. Tym samym kolorem co podstawa i stopniowo rozjaśniacie, czy jak? Nie wiedziałem gdzie zapytać to tu zapytałem, bo wielu mistrzów pędzla wchodzi na ten temat, to może któryś by się zlitował nad noobem. Pozdrawiam, Jacek.
Obrazek
Obrazek
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

wszystkie prace pokazywane w tym temacie sa boskie.. ( sztandar wymiata ) ... :D
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

ODPOWIEDZ