Nieoficjalne Mistrzostwa Warszawy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fisch
<><

Re: Nieoficjalne Mistrzostwa Warszawy

Post autor: Fisch »

Dogs of War (a właściwie Manflayerzy i spółka) dają radę!!

Dzięki za turniej, zasady EURO są całkiem spoko, zwłaszcza, że premiują moją nową armię:

Przeciwniy:
- Bless z leśniakami, niestandardowa rozpa jak to zawsze u niego ale jak zwykle szkolne błędy Blażeja pozwoliły mi pocisnąć 11:9
- Pedros z darkami, magiczka na smoku :shock: bez pendanta, reszta standard. W jedną turę strzelania zdjąłem smoka, Asarnil zterroryzował dwa oddziały i 15:5 dla mnie w cztery tury
- Barb z nieumarłymi, rozpa z którą nie chciałem grać bo nie mam kontry na wraciaki. Wystawiłem sie w przeciwległym rogu stołu i Zbyszek do mnie nie doszedł. Wraciaki jednak zrobiły swoje i skończyło się 9:11 po przeliczeniu bonusów

Dzięki wielkie chłopaki za bitwy!

Ogólnie już chyba nikt nie powie, że DoW obsysa pałkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

DoW obsysa pałkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

tak jest Djuk ma racje ;)
a Zielony nie odniosłeś stołu :evil: naszczęście Viatrof mi pomógł, dzięki wielkie :D
a ty Księciuniu jesteś mi winien piwo za te spektakularne zwycięstwo :D

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Zdegustowany 7ed. Imperium ostatecznie przerzuciłem się na High Elves, odstawiając synów Sigmara do czasu 8 edycji.
Dziś po raz pierwszy zagrałem HE w turnieju na duże pkt.
Miałem:
Prince puszka na Star Dragonie
2 x magowie
2 x DP
2 x Lion Chariots
2 x lucznicy
2 x orly
2 x bolce

Pierwsza bitwa z armią Orków dowodzoną przez kolegę imieniem Mateusz. Przeciwnik stawia w battlu dopiero pierwsze kroki wiec popełnił parę istotnych błędów, do tego doszło parę pechowych rzutów i oblanych animozji, co dało w efekcie maskę.
20-0 do przodu

Druga bitwa z VC Barbarossy. Ciekawa i emocjonująca gra. Jeden głupi ruch kosztował mnie utratę jednych DP; na szczęście reszta moich pedałków i smok za nic nie chciała fluffować ataków a magowie skutecznie czarowali.
14-6 do przodu

Trzecia bitwa Crus i Lizaki. Właściwie całą grę można określić delikatnym szczypaniem się. :wink: Zdejmowaliśmy sobie śmiecie, ale główne siły pozostawały nienaruszone po jednej i drugiej stronie. Ostatecznie jednak przełamanie lwiego rydwanu przeważyło o tym, że Stasiu uzyskał nieznaczną przewagę, wygrywając bitwę. A no i zapomniałem dodać, że tajność rozp dała mi w kość kiedy okazało się, że na Temple Guardach jest przedmiot odbijający magiczne pociski.
8-12 do tyłu

W ostatecznym rozrachunku 9 miejsce więc nie było źle.
Dziękuję orgom za turniej a przeciwnikom za bitwy.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Fisch pisze:
Ogólnie już chyba nikt nie powie, że DoW obsysa pałkę
No, nie wiem... Ja tam slyszalem, ze Manflayerzy czasem sciagaja skórki... :lol2:

BTW, fajny turniej. Gralo sie bardzo miło.

Ja napierałem Welfami na patencie.

Pierwsza bitwa: Fisch z DoW
Totalny brak skila moj przeciwnik nadrabial ostrym fartem i garscią kostek z manflayerów. I jakos udalo mu się wyszarpac te cwiartkę więcej, co dało mu upragnione 100 punktów przewagi i 11 do moich 9. Ale spoko, mam nadzieje, ze dzieki temu remisowi moj mlody przeciwnik poczuje sympatie do Warhammera i wciągnie się w to hobby. Buziaczki i poćwicz! :twisted:

Drugą bitwa: Michał z Demonami
Dobrą wiadomością było to, że duzym demonem jest GUO. To jakby ustawiło bitwę na poziomie "ten Pan dziś krwi nie posmakuje a ja sie nie musze nim zbytnio przejmowac". Zrobiłem ostry ruch w przod, dałem solidnie ognią strzałami i jakos tak wyszło, ze pod koniec mojej 3 tury demonom na stole został tylko GUO. Z Michałem ustalilismy, ze ja się GUO pod szarze nie podstawie, ale tez nie jestem w stanie go zastrzelic. Wiec w tym momencie skonczylismy bitwe. 20:0. Michale, pozdrawiam! Fajnie się jeszcze potem gadało. :)

Trzecia bitwa: Kotlet z WoC
W tej bitwie dwaj alterzy sami omietli pół armii Wojowników a dokladnie: regiment 15 marauderow pieszych, helenke, pieski, lorda maga, małego maga, marauderow konnych. Ogolnie szlo swietnie, ale w pewnym momencie Kotlet mnie oszukal i po mojej szarzy tancerzami na ogry kiedy przegral o 9, rzucil dwie pały na brejka, przez co w kolejnych turach tancerze sie odbili. Sporo punktow przez to nie zyskalem a nawet stracilem. Wynik: 12:8 dla mnie. Ale i tak było fajnie. Domyslam się, Kotlet, że bedziesz chcial jakiegos rewnzyka kiedys? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Bardzo spoko turniej, uznałem że na zasady Euro i zmniejszone punkty demonów będzie fajnie zagrać bez Greatera i w sumie opłaciło się :wink:

pierwsza bitwa ze Szwentasem i jego HE. Niestety przeciwnik nie grał zbyt wiele z demonami i nie wiedział jak zagrać, ja natomiast wręcz przeciwnie, z helfami zawsze i wszędzie :wink: Na flankach rządziły pieski, furie pozaganiały orły i bolce oraz zadały po ranie magom, po kilku turach szachowania w końcu udało się wciągnąć star dragona w syrenę i zrobić kanapkę z 3 oddziałów na smoku (tył, bok, 3 szeregi, sztnadar, outnumber). Ten o dziwo zbyt długo się trzymał w tym combacie, ale w końcu został pogoniony :wink:
wynik 20:0 (ale wielkie dzięki Szwentasowi za grę, bo grało się bardzo przyjemnie :wink: )

druga bitwa z Karolem i znowu HE. Tutaj jedną flankę opanowały flamery. Na drugiej syrena wciągnęła smoka, który został zagoniony i przez to psy z BSB wystawiły się bokiem do klocka white lionów. Na sypanie rzuciłem 10, które przerzuciłem na 12... i 500 punktów w plecy. Wybiłem wszystko prócz łuczników i maga na 1 ranie i udało mi się zakończyć gre drugą maską 20:0

w trzeciej bitwie grałem z 4 przeciwnikami 8) :D Duke śpieszył się na mecz i nad jego chaosem przejmowało dowodzenie jego młodszy kolega, Kal Torak i %^&*$ Manfred :roll:
W pierwszej turze Duke zrobił ten sam myk co z Gąsiorem :P tj o tym, że ma BSB w knightach dowiedziałem się jak zaszarżował mi flejmery :wink: śpieszyliśmy się, żeby jak najwiecej Adam mógł zagrać sam, więc możliwe że to ja nie dosłyszałem gdzie wstawia bsbka. Na szczęscie Duke chyba zapomniał, że flamery mają płonące ataki i nie moze liczyć na regenkę, więc BSB został skrojony. Potem helenka zmisfireowała na 3, co zdjęło mi połowę małych horrorów i zdjęło level z dużych, a herald khorna dostał z rebounda gateaway i się sypnął. Misterny plan z syreną poszedł się jeb.ć. Pozabijałem śmiecie i knightów. Każdy z herosów Duka został na ostatniej ranie, moi natomiast zginęli wszyscy. Do tego społowił kloc, zabił jedne psy i flejmery, co dało mu wygraną 8:12

Ostatecznie skończyłem na 4 miejscu, wyprzedził mnie Green jednym punktem. Dobrze wyszło, szkoda tylko że musiałem się obejść bez dyplomu :wink: :wink:

Pozdro wszystkim i szczególnie Shino-orgowi! :P
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Turniej spoko - pomimo nie wykonania założonego planu dalej uważam że TK jest potęgą w WFB (tylko trzeba tym bardzo dobrze zagrać - patrz Shino :P:P:P)

Armia częściowo sproxowana - Shino nie mógł mi dać wszystkiego bo sam rónież grał.
King z kosą
3x Lichki
3x Łuki
1x Swormy
2x Scorpy
Gwardia z ikona
Sepy
Klopa
Gigant

1 walka: Zielony i jego VC. Chyba nie wiedzial jak ugryzc moją armie, bo na dobra sprawe powinien leciec na mnie wszystkim co ma, a on sie poprostu chyba bał. Wysłął jedynie na samotne ekspedycje swoja 9 Wrightow, ktore zostaly zjedzone przez TG i krola - pozniej bal sie tego regimentu jak cholera.
Wyszlo na remis z przewaga 1xx pkt dla mnie. 10:10

2 walka: Kotlet i jego WoCh. Wszystko szło bardzo po mojej mysli, dopuki nie stanolem przed dylematem: rozwinac sie w kreske (zaszarzowac rycerzy, a pozniej piechote z Lordem magiem) i tym samym dostac szarze DO od boku, czy poczekac na dalszy rozwoj wydarzen.
Zaryzykowalem. Uciekl zarowno jazda jak i piechota, po czym jazda sie zebrala, a piechota nie :D (wypadla za stol). Oczywiscie kreska dostala szarze DO od boku (king sie pozneij z tym rozprawil), ale kolejny bok od rycerzy zostal juz przelamany. Gra zakonczyla sie humorystycznym przykladem z historii - 2 liczki zostaly otoczone przez pozostalosci WoCh niczym Żydzi w okupacji :D 0:20 dla Kotleta

3 Wiatrov i jego DE. Hmm klasyczna walka pozycyjna. Smok probujacy zrobic cos od boku, oszukal sie gdy TG zrobily kreske i zaszarzowaly go z dystansu prawie 15cali. odparl ucieczka, gdyz wiedzial ze nie ma szans. Ale w fazie magii stojące obok Swarmy wygonily go za stol :D W ostatniej turze stracilem Liche odpowiadajaca za sypanie, wiec bardzo mnie to nie bolalo. Wynik: 11:9 dla mnie - powinni byc lepiej, ale czasami kosci daja o sobie znac :)

Generalnie wszystko ok, ale jak to Shino mi mowi: Pograsz tą armią to sie nauczysz nie popelniac takich bledow jakie popelniam. Pozdro dla Orgow za turniej i dodatkowo dla Shino za pozyczenie armii.

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Jak najbardziej panie Bless, bedzie rewanz. Tylko tym razem na stole bez lasu od deploya do deploya proponuje. :twisted: 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Dogs of War obsysają pały.

Mają tylko jedną dobrą jednostkę.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Zielony
Kretozord

Post autor: Zielony »

Sorry Fred :D za stół ale musialem czybko uciekac na koncowke meczu i juwenalia. Zreszta byłem od 8.30 i blatowałem.

Turniej ekstra. 9 wraciakow plus baśka daja rade ale sie nie splacaj.

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Dzięki wszystkim za przybycie, mam nadzieję, że się podobało :D .
Co prawda nie mogłem zostać do końca ale przez te pare godzin co byłem miałem wrażenie, że nie było ciśnień i grało się przyjemnie. Pozdro.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ok tu macie wyniki:
1 Piotr Dębkowski
2 Adam Lewański
3 Piotr Panufnik
4 Marcin Szlasa-Rokicki
5 Daniel Gronowski
6 Stanisław Scheiner
7 Marcin Sommer
8 Michał Rusinek
9 Maciek Bogusławski
10 Paweł Gąsiewski
11 Błażej Misztal
12 Zbyszek Łobocki
13 Kuba Kotela
14 Daniel Moczulski
15 Maciek Kawończyk
16 Krzysztof Fischer
17 Karol Sosnowski
18 Darek Olczak
19 Marcin Zakrzewski
20 Michał Matejuk
21 Konrad Sosnowski
22 Łukasz Ozimek
23 Wojciech Szymski
24 Tomek Tutaj
25 Jacek Kaczmarski
26 Adam Zielony
27 Andrzej Wiatrow
28 Łukasz Śmiechowski
29 Maciek Świątkiewicz
30 Kamil Kostecki
31 Bartek Boniecki
32 Michał Bieliński
33 Jakub Maciążek
34 Mateusz Dziewanowski
35 Mateusz Pudzianowski
36 Jacek Jedynak
1 Piotr Dębkowski
2 Adam Lewański
3 Piotr Panufnik
4 Marcin Szlasa-Rokicki
5 Daniel Gronowski
6 Stanisław Scheiner
7 Marcin Sommer
8 Michał Rusinek
9 Maciek Bogusławski
10 Paweł Gąsiewski
11 Błażej Misztal
12 Zbyszek Łobocki
13 Kuba Kotela
14 Daniel Moczulski
15 Maciek Kawończyk
16 Krzysztof Fischer
17 Karol Sosnowski
18 Darek Olczak
19 Marcin Zakrzewski
20 Michał Matejuk
21 Konrad Sosnowski
22 Łukasz Ozimek
23 Wojciech Szymski
24 Tomek Tutaj
25 Jacek Kaczmarski
26 Adam Zielony
27 Andrzej Wiatrow
28 Łukasz Śmiechowski
29 Maciek Świątkiewicz
30 Kamil Kostecki
31 Bartek Boniecki
32 Michał Bieliński
33 Jakub Maciążek
34 Mateusz Dziewanowski
35 Mateusz Pudzianowski
36 Jacek Jedynak

Dzieki wszystkim za przyjscie na turniej :) szkoda, ze troche osob sie wysypalo ale wyszedl z tego taki maly kameralny turniej ;)

mi z bitew poszlo:

1) Assasello z helfami na smoku - 20:0

2) Konrad Sosnowski z welfami - 15:5

3) debino z bretka - 7:13 :(

graty dla zwyciescow i mam nadzieje, ze w przyszlosci znowu kiedys uda nam sie cos zrobic :)

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

wow Debek bretka pocisnal?
Niezle, niezle :). =D>

Zreszta widza, ze Green tez. Hehe, ładnie :).

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Breta to jednak potęga, na Masterze Blasterze też pewnie będzie w ścisłej czołówce :wink:

@ Shino łaskawco podaj listę armii które grały z ich miejscami :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Top6 z pamięci :wink:
1.breta
2.chaos
3.breta
4.demony
5.demony
6.lizaki

8) 8) 8)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

1 Piotr Dębkowski - breta
2 Adam Lewański - woch
3 Piotr Panufnik - breta
4 Marcin Szlasa-Rokicki demony
5 Daniel Gronowski demony
6 Stanisław Scheiner lizaki
7 Marcin Sommer helfy
8 Michał Rusinek tk
9 Maciek Bogusławski ?
10 Paweł Gąsiewski vc

tak z pamięci :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Turniej bardzo przyjemny, nawet pomimo drobnej obsuwy czasowej :wink:
Dzięki przeciwnikom za bitwy; szczególnie Kotletowi za pierwszą, ale za to najbardziej krwawą i zaciętą :twisted:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

gratki :D

to nie było żadnych Ciemniaków ? czy wampirów ? #-o znaczy się cięcia dały radę, teraz należy pociąć resztę :lol2:

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Breta rulez.

ja grałem z wampirami w 3 bitwie. Tyle ze miałem na wampiry rospe złożoną. 20 do 0 pocisnąłem.

Breta rulez.

I meteor zagłady też rulez. :mrgreen:
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Żaba pisze:Breta to jednak potęga, na Masterze Blasterze też pewnie będzie w ścisłej czołówce :wink:

@ Shino łaskawco podaj listę armii które grały z ich miejscami :mrgreen:
zabraklo kilku graczy de po prostu ;)

1 Breta
2 Warriors of Chaos
3 Bretonnia
4 Demony
5 demony
6 Lizardmen
7 High Elves
8 Tomb Kings
9 High Elves
10 Wampiry