Photoshop
Moderator: Zaklinacz Kostek
Photoshop
Od niedawna robie zjecia itp itp ktore chciałbym poprzerabiac w photoshopie ale jest taki problem... nigdy nie korzystałem z tego programu i kompletnie sie w nimnie lapie. Nie rozumiem co jest do czego aniektore rzeczy wydaja mi sie dziwne... Chciałbym zrobic tak ze całe zdjecie bedzie biało czarne a jeden element zostanie w swojim kolorze... albo po prostu zorbic cos biło czarne i pozmieniac kontrast itp ;/ ale woule nic nie rozumiem w photoshopie probawałęm działac z poranikami i powiem tyle te poradniki co ja czytaęłm sa dla ludzi co mniej wiecej sie łąpia w PSie... Aktualnie jestem na poziomie painta bo nigdy nie korzystałęm z programow do przerabiania zdjec oprocz niego prosze was dajcie mi jakis poradni "OD PODSTAW" albo napiszcie mi jak sie robi te rzeczy co wypisałęm wyzej (najelepiej było by z screen shotami) nie wiem czy komus sie bedzie chciało to robic (albo chociaz przeczytac tego posta) ale prosze o pomoc ;] Jaki mi ktos pomoze to bedzie King Leo
Tutaj masz wszystko ładnie wytłumaczone w dziale "ABC Photoshop'a". Jeśli dalej nie będziesz wiedział co i jak to może ci to sam wytłumaczę jak będe miał chwilę.
Pozdro Pamelson
Pozdro Pamelson
Kocham to forumHD pisze:Połykasz?FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"
To ciekawe, że ludzie są gotowi wydać ciężkie pieniądze ( gdzieś tak z 1000+ zł, jeśli się nie mylę ) za program graficzny do dość profesjonalnej obróbki, którego całkowicie nie potrafią używać i nie mieli styczności wcześniej z innymi, mniej zaawansowanymi aplikacjami tego typy
Chyba, że ktoś ma go za darmo
Kocham to forumHD pisze:Połykasz?FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
Stach697 pisze:Dzieki juz umeim robic 50% tego co chciałęm teraz troche sie poucze i bede mistrzem phososhopa jeszcze usłyszyscie o wujku staszku I jak obiecałem nadaje ci tytuł "king Leo" za pomoc. Nie wiem co ci to da ale brzmi fajnie
lol, a co w tym dziwnego że ktoś chce sobie kupić program którego nie umie obsługiwać ? Jak jest tym zainteresowany to sie szybko nauczy...
Jak sie juz kupje taki program to znaczy że sie go potrzebuje, a chcieć to móc. Jak ma sie ktoś nauczyc coś takiego obsługiwać jak nie z tym styczności ?
Sezmar lepiej sie zastanów co piszesz...
jaks ie ktoś decyduje kupić coś takiego to raczej znaczy że go potrzebuje...Sezmar pisze:To skomplikowany program graficzny do profesjonalnej obróbki, który kosztuje tak dużo, że jak ktoś już się decyduje na jego kupno, to raczej powinnien być zorientowany w czymś takim, a nie "jakoś to będzie" no chyba że śpi na kasie...
no nie ważne, mam nadzieje że wiesz ocb
Raczej nie decyduje się kupić tylko ściągnąć z wareza jakiegoś zapewne.
Dokładnie, a dla ludzi którzy nie zajmują się profesjonalnie grafiką i obróbką komputerową polecam takie programy jak GIMP które są darmowe, proste w użyciu i wystarczające dla zwykłego fotografa hobbysty.
Domową wersje kupisz za 329 np. http://allegro.pl/item663520587_adobe_p ... 7_eng.html a i za 150 zł się znajdzieSezmar pisze:To ciekawe, że ludzie są gotowi wydać ciężkie pieniądze ( gdzieś tak z 1000+ zł, jeśli się nie mylę ) za program graficzny do dość profesjonalnej obróbki, którego całkowicie nie potrafią używać i nie mieli styczności wcześniej z innymi, mniej zaawansowanymi aplikacjami tego typy