Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Slavi to podstawa skavenskiej armii, najwazniejsza jednostka. Kosztuja 40 za 20 sztuk - wiec dostajesz za to SCR rowny co najmniej 3 - a czesto i 4. Wspaniale przeganiaja pojedyncze postacie, kiepskie oddzialy latajace (np de harpie), lekka kawalerie. Nie wzbudzaja paniki w innych skavenach, wiec moga robic za zywe tarcze. No i mozna wykorzystac ich kierowania ruchem wrogich jednostek - ustawic ich w zasiegu np 6 cali od frontu - to uniemozliwia marsz, chyba ze wrog zaszarzuje.
slavi są genialni a rozpa hmm tendencyjna:P a sprawić radość? jak komus sprawia radość mało kminenia i wygrywanie minimalnym nakładem siły, to owszem- sprawi;]
ale i tak bym poczekał ze szczurami parę miesięcy, po wakacjach mają mieć nową edycję więc i nowe zasady i figurki.
ale i tak bym poczekał ze szczurami parę miesięcy, po wakacjach mają mieć nową edycję więc i nowe zasady i figurki.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Zapychają przeciwnika, przeszkadzają, w sytuacjach krytycznych (np. oblężenie zamku) atakują, atakują, atakują [...], atakują, aż ich truchła zapchają fosę/zrównają się z murami
Jak myślicie - od ilu punktów opłaca się brać dzwonek (Mam okazję kupić, bardzo dobrą okazję, a na zapowiadające się powolne zbieranie armii wypadałoby skorzystać:)?
Jak myślicie - od ilu punktów opłaca się brać dzwonek (Mam okazję kupić, bardzo dobrą okazję, a na zapowiadające się powolne zbieranie armii wypadałoby skorzystać:)?
Nie wiem czy komu kol wiek opłacała by się szarża na slavy (zazwyczaj przeciwnicy są ambitniejsi).Die for Emperor pisze: Chyba tylko jako wabik dla szarż wrogów...
Racja, racja tym bardziej, że jak ktoś ma slavy to wystawia ile się da.
Zamierzam grać na proxach, więc przyszedł czas na zrobienie jakiejś hmm... sensownej rozpsiki. Co polecacie na Dwarfy i WoCh, rozpiętość duża, ale szczury przeciez powinny dać rade, kilka łyżeczek spaczenia i już, oddział ma nowe zdolności
Zastanawiam sie rowniez nad wystawieniem Ratogrów, w tej edycji są wogóle opłacalne (nie licząc klimatu)?
Z góry thx.
Zastanawiam sie rowniez nad wystawieniem Ratogrów, w tej edycji są wogóle opłacalne (nie licząc klimatu)?
Z góry thx.
Jak byś poczytał to byś się dowiedział że rat ogry nie są opłacalne bo nie mają pancerza. Z krasnalami trudno będzie wygrać bez ochrony... Ale zawsze można spróbować.
W walce z dwarfami będą stanowić żywe tarcze, na dwarfy najlepsze będą szybkie jednostki (Night Runners), Magowie i Gutter Runnersi. Wiem bo sam gram dwarfami. Gdy ktoś zaatakuje na jedną flankę to nie ma co liczyć już do końca bitwy na posiłki z drugiej, bo zanim się obrócą, wyminą te wzgórza i inne balisty to się skończy gra, zresztą w tym czasie przeciwnik spokojnie by sobie drugą flankę odsłoniętą zaatakował, dlatego krasnale trzymają się jeśli tylko mogą w zbitej kupie.
Pozdro
Pozdro
Musisz kombinować, żeby kloce Iron Breakerów / Longbeardów / Hammerersów były szarżowane z kilku (min 2) stron, bo nawet największy kloc Plague Monków nie daje rady (tym bardziej, że na ogół siedzi tam jakiś sztandarowy i/lub chory generał. Co do maszyn, które są stubborn wcale nie trzeba ich od razu rozjeżdżać, wystarczy zaszarżować i utkwić w nich na 2-3 turki (jak walczą to nie strzelają), kiedy dobiegnie do nich coś większego (obsługa nie ma wielkich pancerzy, a To=4 też przy dużej ilości ataków tak mocno nie chroni).
No i dużo śmiecia, który będzie zastawiał widoczność i chronił przed ostrzałem te cenniejsze jednostki.
Koniecznie też daj, Dwarfslayera, któremuś bohaterowi, to ostrze dużo pomaga.
No i dużo śmiecia, który będzie zastawiał widoczność i chronił przed ostrzałem te cenniejsze jednostki.
Koniecznie też daj, Dwarfslayera, któremuś bohaterowi, to ostrze dużo pomaga.
Dzięki.
1) Czy w rozpiskach możemy jeszcze wykorzystywać Rat-Swarmy?
2) Według BP możemy korzystać tylko z Listy Armi z 44 strony podrecznika? "Klany sa zabronione" ?
3) Czy zakup batalionu szczurów (http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=9015&sid=0ef97b26) jest wogóle opłacalny?
4) Często spotykacie ma turniejach innych Szczurzych-graczy, czy raczej stanowia(my) mniejszosc?
1) Czy w rozpiskach możemy jeszcze wykorzystywać Rat-Swarmy?
2) Według BP możemy korzystać tylko z Listy Armi z 44 strony podrecznika? "Klany sa zabronione" ?
3) Czy zakup batalionu szczurów (http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=9015&sid=0ef97b26) jest wogóle opłacalny?
4) Często spotykacie ma turniejach innych Szczurzych-graczy, czy raczej stanowia(my) mniejszosc?
1) Można, ale są teraz makabrycznie wręcz nieopłacalne.
2) Możesz grać (na turniejach) tylko armią standardową oraz (puki co) Klanem Eshin z kampanii Storm of Chaos
3) Imo tak. Kiedy wyjdzie nowy podręcznik, zapewne ceny modeli podskoczą.
4) Może Skavy nie są super popularne (główny problem to cena - zazwyczaj minimum 2x tyle modeli co przeciwnik), ale są spotykane.
2) Możesz grać (na turniejach) tylko armią standardową oraz (puki co) Klanem Eshin z kampanii Storm of Chaos
3) Imo tak. Kiedy wyjdzie nowy podręcznik, zapewne ceny modeli podskoczą.
4) Może Skavy nie są super popularne (główny problem to cena - zazwyczaj minimum 2x tyle modeli co przeciwnik), ale są spotykane.
jednego, wieksza ilośc trafiasz w zalezności od ilości szeregów w oddziale, których skirmisz nie posiada.