Wszystko zależy od turnieju i założeń organizatorówChe2 pisze:Mam pytanie co z proxowaniem (tak sie to pisze?) - czy moge np. na jakims turnieju wystawic np. 10 figurek WL, ale powiedzieć wczesniej, że to np. SM? Bede mial jakies minusy do punkotw? To wogole dopuszczalne jest?
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Master of reality
- Oszukista
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Dawno tu nic nie pisalem, wiec wypadaloby "przemówić" .
Ostatnio słyszałem, o planowanej przez GW podwyżce cen figurek (od 1 Czerwca), wiecie coś może o tym? Czy to tylko plotka?
Anty off-top:
Czy bohater (Szlachcic) może posiadać (i używać) Zwoju Rozproszenia (jakoś wole polskie nazwy)?
Ostatnio słyszałem, o planowanej przez GW podwyżce cen figurek (od 1 Czerwca), wiecie coś może o tym? Czy to tylko plotka?
Anty off-top:
Czy bohater (Szlachcic) może posiadać (i używać) Zwoju Rozproszenia (jakoś wole polskie nazwy)?
tylko magowie mogą nosić DSy
Ani jednej, nie sprawdzone, więc tak nie grałem, a zacząłem się nad tym zastanawiać, gdy ostatnio w pierwszej turze padł mi mag ze wszystkimi scrollami (mały format). Pech to pech ;]
Podepnę się pod posta o proxowaniu - jak to jest z fillerami (tez nie wiem czy to dokladnie tak sie nazywa) - chcialbym sobie np. zwiekszyc klocek Spearelfow (teoretycznie oczywiscie) o jakies 5 czy 6 a nie mam figurek to moge wsadzic do srodka jakiś ładny pomniczek, czy krzaczki, drzewka, wiewiórki(?) na podstawkach? Lub na większej podstawie mającej odpowiednie wymiary?
Podepnę się pod posta o proxowaniu - jak to jest z fillerami (tez nie wiem czy to dokladnie tak sie nazywa) - chcialbym sobie np. zwiekszyc klocek Spearelfow (teoretycznie oczywiscie) o jakies 5 czy 6 a nie mam figurek to moge wsadzic do srodka jakiś ładny pomniczek, czy krzaczki, drzewka, wiewiórki(?) na podstawkach? Lub na większej podstawie mającej odpowiednie wymiary?
możesz.. o ile będzie to ładnie się komponowało z resztą regimentu.. no i taki filler nie powinien być za duży (ok. 4 modeli).
Polecam na filler DElfickie trupy... Dużo DElfickich trupów
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Wielki stos trupów :] Tylko mam pały problem z ich zdobyciem, więc myślę nad jakimś drzewkiem albo posągiem - zależy od jednostki . Jak w łapy wpadną mi skaveny to koniec z ich brudnym futrem, elfy sprawia, żeby znow bylo puchate i pachnące, a dopiero potem wdepczą je w ziemię.
Aha, czasem mania prześladowcza mnie dopada.Ja pytałem Relosu, caddy na lordzie to imho fatalny pomysł.
Pozdro.
ale imo warta wypróbowania
taki lord+BSB i naprawde sporo wojska, zabawna rozpa, aczkolwiek z nielzym potencjalem i zapewne z masą kombinowania oddzialami.
taki lord+BSB i naprawde sporo wojska, zabawna rozpa, aczkolwiek z nielzym potencjalem i zapewne z masą kombinowania oddzialami.
Taki lord jest całkiem niezły, jednak widziałbym koło niego trzech magów, co by magia była maksowana, bierze sobie beasta, rzuca na siebie Bears anger, drugi mag też z beastem, drugi raz koksuje go jedynką, dwóch pozostałych bierze jakies magiczne pociski. Chociaż przydałaby się popychaczka z shadowa. Marzy mi sie kiedys uzyc takiego wykoksowanego Lorda, z dwoma bears angerami na sobie miałby 10 ataków z siłą 8 oraz 5 tafa 2+ save od AoC, plus za 30 pkt jakis talizmanik, jest moc
Revan pisze:Taki lord jest całkiem niezły, jednak widziałbym koło niego trzech magów, co by magia była maksowana, bierze sobie beasta, rzuca na siebie Bears anger, drugi mag też z beastem, drugi raz koksuje go jedynką, dwóch pozostałych bierze jakies magiczne pociski. Chociaż przydałaby się popychaczka z shadowa. Marzy mi sie kiedys uzyc takiego wykoksowanego Lorda, z dwoma bears angerami na sobie miałby 10 ataków z siłą 8 oraz 5 tafa 2+ save od AoC, plus za 30 pkt jakis talizmanik, jest moc
Obawiam sie, ze nigdy tak nie zagrasz Takiego koksa to kazdy chcialby miec
Andrzej pisze:Dla wyjaśnienia: nie możesz rzucić dwa razy Bears anger na tego samego gościa. Ale koncepcja fajna
Faktycznie, kurde, jednak o ile pamiętam, to chyba wolno było podczas szóstej edycji, nie? Tak jakoś mi w głowie zostało...Jeszcze z takich luźnych koncepcji, raczej na gry domowe, kminiłem, aby na Prince'a, na SD wsadzić gem Hoetha, seera, AoC, mógłby sobie rzucić mieczyk z lore of fire, co zagwarantowałoby mu wreszcie jakaś przyzwoitą broń do machania, lub leczyć giftem z lore of life, siebie czy smoka Tyle, że to marnotrawstwo tracić seera na takiego pierwszo-levelowca...
1 lew = 2 ataki
1 ludek = 1 atak
w sumie 6 ataków.
GW jakoś nie opisało dokładnie konwencji w jakiej opisywane są rydwany, ale przyjmuje się że podane statystyki dotyczą jednej figurki (postaci, zwierzaka, itp, a nie całego modelu).
pozdrawiam
1 ludek = 1 atak
w sumie 6 ataków.
GW jakoś nie opisało dokładnie konwencji w jakiej opisywane są rydwany, ale przyjmuje się że podane statystyki dotyczą jednej figurki (postaci, zwierzaka, itp, a nie całego modelu).
pozdrawiam
Lion chariot - polecam, niedoceniana jednostka, na papierze wygląda kiepsko, ale - jeden jak najbardziej dobrze mi się sprawuje
Nie jest najtrwardszy, więc IMO nie ma sensu rzucać go na poczatku bitwy do szarży - u mnie na początku pilnuje tyłów przed wszelakimi badziewiami, a dopiero w środku gry włączam go do walki jak (mocne) wsparcie dla pozostałych oddziałów
Ataki - zaloganci maja po 1 - czyli 2 w sumie
lewki maja po dwa - czyli 4 w sumie
Razem wychodzi ci 6 ataków
Nie jest najtrwardszy, więc IMO nie ma sensu rzucać go na poczatku bitwy do szarży - u mnie na początku pilnuje tyłów przed wszelakimi badziewiami, a dopiero w środku gry włączam go do walki jak (mocne) wsparcie dla pozostałych oddziałów
Ataki - zaloganci maja po 1 - czyli 2 w sumie
lewki maja po dwa - czyli 4 w sumie
Razem wychodzi ci 6 ataków
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4