ciekawe... wydawalo mis ie, ze jak grales na etc w gorzowie to nie traktowales go jako lightowego singla przy browarze i kielbachach...Jankiel pisze: Zawsze decydował. Jak byłem mały, to grałem swoimi DE na 2 kościach dispella z armiami full magicznymi i nie przegrywałem. Ale jak chcecie z cisnieniowej druzynówki zrobic lightowego singla (bo do tego sprowadza się przycinanie armii - z każdym miec równe szanse) przy browarze i kiełbachach, to się dostosuję.
DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem
Re: DMP 2009 - Dyskusja ogólna nad regulaminem
Czyli lepiej jest grać bez sensowne zero-jedynkowe bitwy, a turniej jest fajny, bo polega na odpowiednim dostawieniu? Nie dla mnie taki interes
Anyone else?
pozdrawiam
Furion

pozdrawiam
Furion
Wydawało mi się ze w battlu mamy kilkanascie armii, a nie 4 armie + 10 half-armii dopychaczy, które będą uzupełniały kazdy skład. Argument o dostawianiu mozecie sobie wepchnąć tak głeboko jak sie da. Nie wiem jaka jest frajda w dostawianiu DL do VC, DE do DL, VC do DE itd. 

@ B_sk.
Daj jakieś info jako organizator, co do formy i treści głosowania. NIe ma na co czekać z tym i zwlekać. Pogadaj z chłopakami z Ośmiornicy ewentualnie jakby oni to widzieli i załóż temat nowy z listą uprawionych do głosowania. Ja go podkleje i bedzie już szło. Myślę że 2-3 tygodnie wystarczą.
Trzeba będzie tylko pierdyknąć PM, po tygodniu głosowania, do osób co nie zagłosowały.
Daj jakieś info jako organizator, co do formy i treści głosowania. NIe ma na co czekać z tym i zwlekać. Pogadaj z chłopakami z Ośmiornicy ewentualnie jakby oni to widzieli i załóż temat nowy z listą uprawionych do głosowania. Ja go podkleje i bedzie już szło. Myślę że 2-3 tygodnie wystarczą.
Trzeba będzie tylko pierdyknąć PM, po tygodniu głosowania, do osób co nie zagłosowały.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
A wie ktoś jak sprawdzić, które drużyny na ostatnie DMP nie dojechały i czy ma ktoś jakąś realną propozycje autorskich ograniczeń, które można by dorzucić do głosowania?
A licky boom boom down!!!
zajelo mi to rowno 50 sekundb_sk pisze:A wie ktoś jak sprawdzić, które drużyny na ostatnie DMP nie dojechały i czy ma ktoś jakąś realną propozycje autorskich ograniczeń, które można by dorzucić do głosowania?

autorskie ograniczenia: ograniczenia z Master Blastera, patrz tu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 51&start=01. Snot Alfa 296 320
2. Moria Śmoria 288 304
3. Rogaty Szczur Alfa 283 288
4. Strefa Zero Lucia Squad 280 307
5. Earthshaker Marchewki 277 351
6. Szybki Szpil Plan B 276 277
7. Strefa Zero Luna Lane 275 292
8. Córy górników 273 317
9. Inkwizytor Alfa 273 292
10. Animosity Alfa 273 273
11. BWT 269 282
12. Snot Beta 267 285
13. Ad Astra 264 266
14. Cursed Company 264 264
15. Strefa Zero Genowefa Pigwa 263 272
16. Dzikie Bobry 261 263
17. Bastion Alfa 258 265
18. Vendetta 254 258
19. Oko Terroru Beta 254 240
20. Klub Woja Wciska Omega 252 267
21. XIII Kohorta Alfa 252 254
22. Oko Terroru Alfa 252 245
23. Legion Alfa 250 250
24. Spidergames 249 240
25. Ośmiornica Beta 249 223
26. Hobbit 248 263
27. Bastion Beta 246 245
28. Animosity Gamma 245 239
29. Kult 244 245
30. Plewy z południa 243 237
31. Legion Beta 242 239
32. Strefa Zero Gamma 239 261
33. Zielony Smok 239 249
34. Animosity Beta 238 204
35. Rogaty Szczur Young Blood Gang 235 224
36. Zad Trolla 232 232
37. Ośmiornica Alfa 231 225
38. XIII Kohorta Beta 230 213
39. Silesian Extremists 227 216
40. Fenix Szczecin 224 215
41. Rogaty Szczur Beta 223 206
42. Strefa Zero Just5 221 184
43. Strefa 217 206
44. Ośmiornica Zgierz 214 166
45. Klub Woja Wciska Alfa 213 209
46. Animosity Delta 202 132
47. Jeźdźcy Hardcoru 187 189
pzdr
jest roznica:
- magia, na Master Blasterze, poza ograniczeniem leveli, nie ma nic wiecej, a ograniczenie leveli do 8 to praktycznie zero ograniczen
mozna nadal wyciagnac kilkanascie kostek
- do tego sam Balancing Patch, ktory zmienia zasady jednostek
Limited - zero restrykcji
MB - troche restrykcji
BP+R - najbardziej restrykcyjny
moim zdaniem te systemy powinny byc glosowane, Euro bym sobie odpuscil bo jest to cos miedzy MB a BP+R, no i nikt o Euro nic nie mowil ze by chcial do tej pory
pzdr
- magia, na Master Blasterze, poza ograniczeniem leveli, nie ma nic wiecej, a ograniczenie leveli do 8 to praktycznie zero ograniczen

- do tego sam Balancing Patch, ktory zmienia zasady jednostek
Limited - zero restrykcji
MB - troche restrykcji
BP+R - najbardziej restrykcyjny
moim zdaniem te systemy powinny byc glosowane, Euro bym sobie odpuscil bo jest to cos miedzy MB a BP+R, no i nikt o Euro nic nie mowil ze by chcial do tej pory
pzdr
Masz rację. Można dyskutować nad przycięciem magii. Największe ograniczenie to jednak rary 0-1 i zakaz tryplowania specjali. Tutaj jaki by to nie był delikatny system autorski to nie przeskoczy tego i "najlepszych" rozpisek nie będzie.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Od siebie dorzucę jeszcze, że w najblizszym czasie BP trochę się zmieni - bedzie mniej restrykcyjny, spadnie duża część tych ograniczeń, które modyfikują zasady.
Zrobiłem głosowania w formie, która myślę ma największą możliwość na szybkie zakończenie i jednocześnie pozwala na wybór dużej ilości wariantów i teraz mam taką prośbę, żeby przykleić temat z głosowaniem i wywalić kilka pierwszych postów z tego tematu, żeby mój był pierwszy i żebym mógł powklejać tutaj objesnienia tych wszystkich Euro, Balancing Patchów itp spraw dla niekumatych.
A licky boom boom down!!!
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Rzeczywiście.Xet pisze: Ograniczenia autorskie, czy bp to prawie to samo. Nie ma co się wdawać w szczegóły.
Lepiej nie wdajmy się w szczegóły.
Przypomnę tylko, że tradycyjne ograniczenia typu "ETC 2008" spowodowały "Rzeź Niewiniątek pod Modeną" - moje ostrzeżenia zostały zignorowane, a na te ograniczenia VC i Demony idą w kosmos.
Z drugiej strony ograniczenia z WI i MB zmieniają zasady gry.
Uważam, że zasady ETC 2009 dałyby najwięcej frajdy.
Ale wątpię by "prawdziwi mężczyżni którzy nie wychodzą z doma bez łoma" się ze mną zgodzili.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Mówimy o różnicy między bp/bp+r a autorskimi(mb/wi). Nie ma tam dużych różnic.
Może by pomyśleć, żeby kiedyś DMP było w Polsce przed ETC i na jego zasadach ? Zobaczcie ile plusów. Ustalony format, mega pomoc w wyborze składu (można zobaczyć kto w jakiej jest formie), super trening...
Może by pomyśleć, żeby kiedyś DMP było w Polsce przed ETC i na jego zasadach ? Zobaczcie ile plusów. Ustalony format, mega pomoc w wyborze składu (można zobaczyć kto w jakiej jest formie), super trening...
I na co tu sie zgodzić? Na Limited z masą przegieć typu 20 kilka kości powera czy na przycięcia które robią lekki burdel... Na pewno bym zostawił przeczy związane z Boch, DoW i ogrami które są w BP. Co do reszty to musi rozstrzygnąć głosowanie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
czy udostępnienie kilku zdaniowego opisu zmian jest mozliwe, kiedy można sie spodziewac 'najblizszego czasu' ?Barbarossa pisze:Od siebie dorzucę jeszcze, że w najblizszym czasie BP trochę się zmieni - bedzie mniej restrykcyjny, spadnie duża część tych ograniczeń, które modyfikują zasady.
mysle ze duzo osob moze glosowac za BP+R, a chyba nie chcemy sytuacji kiedy glosowalismy na cos zupelnie innego niz jest

ja ym chcial. Ostatnie turnieje na ten format kpokazaly, ze calkiem w porzadku on wypadathurion pisze: moim zdaniem te systemy powinny byc glosowane, Euro bym sobie odpuscil bo jest to cos miedzy MB a BP+R, no i nikt o Euro nic nie mowil ze by chcial do tej pory

tez chcialbym wiedziec...Zbyszku a kiedy jeśli można wiedzieć ?

mi zarówno BPR i EURO by pasowało.. nie chce kolejnego autorskiego systemu (nieprzetestowanego do końca, zmienianego co chwile aż do samej imprezy, itp)..
a Limited to obecnie prawie taki sam poziom abstrakcji jak Open
a Limited to obecnie prawie taki sam poziom abstrakcji jak Open