MORTAL NA MASTER BLASTER (podobno :P)
MORTAL NA MASTER BLASTER (podobno :P)
1 Chaos Lord @ 670 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
Book of Secrets [40]
1 Chaos Dragon @ [360] Pts
1 * Exalted Chaos Champion @ 244 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail; Chaos Armour; Shield
Crown of Everlasting Conquest [50]
1 Juggernaut of Khorne @ [55] Pts
1 Bray Shaman @ 125 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Chaos Knights of Khorne @ 220 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Musician
5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician
Flail; Musician
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
3 Screamers of Tzeentch @ 99 Pts
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Great Weapon; Light Armour
2 Fiend of Slaanesh @ 150 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 6
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2333
czyli generalnei standard... zostalo mi 5 pkt i wydalem je na zamiane mounta na juggera... raz sobie nim zagram mimo mniejszeog M, a co mi , jesli ktos ma pomysly jak lepiej zagospodarowac 5 pkt w tej rozpisce to niech pisze zagospodorawane musz byc zeby bylo rowno 2333 no chyba ze sie format okaze zdziebko inny to sie pobawimy )
tak pozatym to krowa nie sorcerer, bo ladnie mi 5ty rycerz wtedy wchodzi (rowniez chce wyprobowac 5tki z muzykami zamiast golych czworek, a na ten format akurat sie zmiescilo..)
pzdr !!
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
Book of Secrets [40]
1 * Exalted Chaos Champion @ 244 Pts
1 Juggernaut of Khorne @ [55] Pts
1 Bray Shaman @ 125 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Chaos Knights of Khorne @ 220 Pts
Flail; Musician
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Casting Pool: 4
czyli generalnei standard... zostalo mi 5 pkt i wydalem je na zamiane mounta na juggera... raz sobie nim zagram mimo mniejszeog M, a co mi , jesli ktos ma pomysly jak lepiej zagospodarowac 5 pkt w tej rozpisce to niech pisze zagospodorawane musz byc zeby bylo rowno 2333 no chyba ze sie format okaze zdziebko inny to sie pobawimy )
tak pozatym to krowa nie sorcerer, bo ladnie mi 5ty rycerz wtedy wchodzi (rowniez chce wyprobowac 5tki z muzykami zamiast golych czworek, a na ten format akurat sie zmiescilo..)
pzdr !!
Lord jakiś taki znajomy . Ja jednak na Exaltedzie wolę mieć COK dla osłony moich Choosenów przed magią. Shaman goły bez herda w 2 turze może szybko wyparować. Chyba, że on jest tylko do wyplucia się z DS a później może śmiało odejść w nicość IMO Scremersów za mało 1 spadnie i 2 można odbić się od głupiego działa hehe już tak miałem. Minosy i DO oraz Fiendy jak najbardziej OK sam chciałbym je wystawić ale nie mam modeli W sumie od tej mojej rozpiski Thurionie Twoja wydaje się lepsza ale i tak all zależy od umiejętności zagrania daną rozpiską.
no moj podstawowy i jedyny wariant od pocz 7 ed tylko na 2500 zabieram mu ksiazke bo 6stego DDka mam wtedy drugich khorniaczyAro pisze:Lord jakiś taki znajomy .
dokladnie ew. siedziec w srodku lasu do konca gry i tryzmac 125 pkt oraz dodawac DDca, ale to juz w sytuacjach optymistycznychAro pisze:Chyba, że on jest tylko do wyplucia się z DS a później może śmiało odejść w nicość
moim zdaniem tez, jeszcze zobacze, moze jednak wezme klasyczka 4ke a 33pkt pojda na krzykaczaAro pisze:IMO Scremersów za mało
mi sie 4-5 tki odbijaly... normalkaAro pisze: 1 spadnie i 2 można odbić się od głupiego działa hehe już tak miałem
spoko oko o swoje umiejetnosci sie nie martwie twoich nie znam, ale tez nie watpie im wiecej chaosu w czubie klasyfikacji generalnej tym lepiej !!Aro pisze: tak all zależy od umiejętności zagrania daną rozpiską.
Widzę thurionie że już rozpocząłeś temacik zwiazany z Masterem w GW
Rozpa jest silna, ale tak jak powiedział Aro siakaś sosłona dla tego maga by się przydała no nie ma bata na to . Ps. jeśli bierzesz tego booka tylko dlatego by mieć kostkę na dispella, to już moze do końca poweruj rozpę i weź tych dwóch amgów 2 levelowych. 3 scrolle, +1 czar, chaos armour, moze troszkę szczęścia i jakiś ruch na smoka (albo na koelsia jakby z niego spadł), tudzież pitki i życie staje się łatwiejsze. W razie czego zawsze to mozna samemu się wyteleportować z obławy . Wiem wiem jeden oddział minusiów mniej
Rozpa jest silna, ale tak jak powiedział Aro siakaś sosłona dla tego maga by się przydała no nie ma bata na to . Ps. jeśli bierzesz tego booka tylko dlatego by mieć kostkę na dispella, to już moze do końca poweruj rozpę i weź tych dwóch amgów 2 levelowych. 3 scrolle, +1 czar, chaos armour, moze troszkę szczęścia i jakiś ruch na smoka (albo na koelsia jakby z niego spadł), tudzież pitki i życie staje się łatwiejsze. W razie czego zawsze to mozna samemu się wyteleportować z obławy . Wiem wiem jeden oddział minusiów mniej
kurde, tak mnie straszycie to mzoe cos wiecej odemnie wiecie? np jakie sa tereny w GW ?BOGINS pisze: tak jak powiedział Aro siakaś sosłona dla tego maga by się przydała no nie ma bata na to .
bo ja zakladam ze jesli nie zaczne, to mam w deployu minimalnie jakis jeden lasek... a jak zaczne, to zdaze sie w jakis lasek doczlapac... bo tak generalnie wygladaja tereny na masterach, jak w GW sa inne tendencje to bede wdzieczny za oswiecenie mnie
sa dwie rzeczy nieusuwalne w moich rozpach, jedna to exalted khorna, druga to dragon ogryBOGINS pisze: Ps. jeśli bierzesz tego booka tylko dlatego by mieć kostkę na dispella, to już moze do końca poweruj rozpę i weź tych dwóch amgów 2 levelowych.
nooo, naprawde bardzo robi ten jeden mniej...BOGINS pisze: Wiem wiem jeden oddział minusiów mniej
Stary ja ze Świebodzina jestem wiem prawie wszystko. A Aro przecież sam bedzie tereny rozstawiał w Gorzowie, w końcu to Rogaty Szczur hłe hłe.
Ej ej ej, co ty mówisz z tymi Dragon ogrami? to nei przypadkiem ty w temacie chaosniczym gadałeś o dziale jednostek rzadkich i między innymi spawnach?:P Rozumiem że kronspawny są zdeka wolne, no ale...ogólnie rozpa mi się podoba, tylko dalej nie rozumiem "książki" siakis kombos czy co, wytłumacz się
Ej ej ej, co ty mówisz z tymi Dragon ogrami? to nei przypadkiem ty w temacie chaosniczym gadałeś o dziale jednostek rzadkich i między innymi spawnach?:P Rozumiem że kronspawny są zdeka wolne, no ale...ogólnie rozpa mi się podoba, tylko dalej nie rozumiem "książki" siakis kombos czy co, wytłumacz się
najpierw ją wylosujCrusader pisze: Rozpa fajna aczkowlwiek ciekaw jestem kiedy kuźnia pierwsza wyjdzie
@Bogins, dogry, sa dla mnie na rowni ze spawnami, ale mam ladnie zrobione i zawsze bede wystawial ( mysle ze to + to jako rary to najlepszy mozliwy wybor na te sloty w chaosie, i nie zawacham sie bronic mego stanowiska )
a ksiazka tak jak napisal Stachu chyba ze wylosuje jakis sword of rhuin, to se moze rzuce.. ale pewnie nie nie chcialbym zaryzykowac tego 1:500 ze mi kolesia wyrabie w kosmos razem ze smokiem
To teraz nie ma, ze jak mag nosi tarcze to nie moze czarowac?
pamietam, ze kiedys tak bylo.
Fajna rozpa, niezla antymagia, swietne uderzenie
Dobrze, ze teraz sa pitki. Nadal jednak z nia(pika) czy bez niej - byloby mi b. ciezko. Ja mam smieszna rozpiske na te pkt , zdaje sie, ze nie bardzo Masterowa
pamietam, ze kiedys tak bylo.
Fajna rozpa, niezla antymagia, swietne uderzenie
Dobrze, ze teraz sa pitki. Nadal jednak z nia(pika) czy bez niej - byloby mi b. ciezko. Ja mam smieszna rozpiske na te pkt , zdaje sie, ze nie bardzo Masterowa
- Kedziorson
- Masakrator
kto się wygadał na temat formatu??:D:D
rozpiska mocna zgodna z powiedzeniem..."CHAOS, który nie idzie na przód...to martwy CHAOS":D:D Szymona:D
rozpiska mocna zgodna z powiedzeniem..."CHAOS, który nie idzie na przód...to martwy CHAOS":D:D Szymona:D
naczy sie w jakim znaczeniu? bo cos chyba nie skumalemKedziorson pisze:rozpiska mocna zgodna z powiedzeniem..."CHAOS, który nie idzie na przód...to martwy CHAOS":D:D Szymona:D
Szmaja http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=2356Kedziorson pisze:kto się wygadał na temat formatu??:D:D
edit: juz chyba skumalem tak sie zadumalem w momencie gdy przeczytalem ten cytat.. bo niby jak chaos ma nie isc do przodu... nawet chaos z helka w 50% bitew bedzie probowal ta helke wrzocil do combatu robiac przedluzajki z psow... taka siakas nieosiagalna glebia tam była
Ostatnio zmieniony 30 mar 2007, o 13:59 przez thurion, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja tylko potwierdziłemthurion pisze: Szmaja http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=2356
ostateczna wersja rozpiski, niestety malarz nie ma czasu az do polowy maja zeby skrobnac juggera :
1 Chaos Lord @ 630 Pts
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
1 * Exalted Chaos Champion @ 239 Pts
1 Daemonic Mount @ [50] Pts
1 Chaos Sorcerer @ 151 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
4 Chaos Knights of Khorne @ 187 Pts
Flail; Musician
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Casting Pool: 3
Total Army Cost: 2330
1 Chaos Lord @ 630 Pts
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
1 Chaos Sorcerer @ 151 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Steed @ [0] Pts
Flail; Musician
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Total Army Cost: 2330
z krasiami jakos tak sie sklada ze gram bardzo rzadko... ostatni wynik z przeciwnikiem reprezentatywnym to 15:5 z Kozimsynem na challengerze w bydgoszczy, szlo dobrze, ale Waldek sam przyzna ze ta gre spieprzylBOGINS pisze:Hmm tak się napatrzyłem na tą armię że już nie wiem czy ona silna czy słaba
Thurionie mam wrażenie że ta armia jest dobra na armie stabilne, ot takie khemrii vampiry. Słuchaj jak ci idzie gra z krasiami i leśnymi?
a z WE lubie grac we wszsytkich wariantach poza 2 drzewa + smok, z tym wariantem idzie mi bardzo ciezko i zazwyczaj remisowo
a ja sie mimo wszystko chałasu boje
a dwa unity fastów, lataczy, spawny, smok, minoski, dogry, heros korna....to wszystko mimo ognia zaporowego robi na mnie duze wrażenie.
Zawsze uważałem ze dwarfy odstawiaj marinsów z aliena...napierniczaja ile wlezie a scierwo idzie i idzie. w pierwszej trzeba mi zneutralizowac lataczy potem fasty i smoka a tu sie jakis kornik z siła 7 kreci a tu jacys dogrowie leza...a armia klockowa u krasi to pomyłka
a dwa unity fastów, lataczy, spawny, smok, minoski, dogry, heros korna....to wszystko mimo ognia zaporowego robi na mnie duze wrażenie.
Zawsze uważałem ze dwarfy odstawiaj marinsów z aliena...napierniczaja ile wlezie a scierwo idzie i idzie. w pierwszej trzeba mi zneutralizowac lataczy potem fasty i smoka a tu sie jakis kornik z siła 7 kreci a tu jacys dogrowie leza...a armia klockowa u krasi to pomyłka
powiem ci ze godna uwaga ale primo: jak 4 lata gram gazami to nigdy nic nie zmienilo mi sie w spawna.. secundo: ogniowe ataki jednak sie zdarzaja.. a nie zawsze mozna to zablokowac, patrz--> krasnoludzkie maszyny z burningiem, czy duza kuznia z metala... w takim wypadku lord jest trup na miejscu... wole zaryzykowac ale miec bardziej stabilnego warda, IMO korona jest gorsza od gazow, a 20pkt drozsza...Dusiołek pisze:Skoro masz na lordzie wolne punkty na przedmioty, to dałbym mu koronę, a Exaltedowi GotG. Przynajmniej lord nie zamieni się w spawna .
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, o 15:04 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.
wersja przed przed ostateczna, ostateczna bedzie po 5tym maja czyli turnieju na 2333 w Wejherowie
1 Chaos Lord @ 630 Pts
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
1 Bray Shaman @ 125 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Chaos Knights of Khorne @ 265 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
Flail; Musician
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Dispel Pool: 5
mi sie najbardziej podoba z dotychczasowych
1. mam 2x minoski
2. idealnie 2333 a bardzo lubie jak mam na idealnie spisania rozpe
3. rycerze jedni, ale za to bardziej jajowi
watpliwosci mam co do:
1. nawet jak dla mnie.. slaba obrona magiczna 1 DD robi roznice... no ale mam 2x minoski a lubie miec 2x minoski , tak pozatym dosc duzo modeli jak na chaos, wielo ranowych modeli, jakies k6S4 powinienem bez problemu wylapywac...
2. nie mam tego durnego championa ale za chiny mi sie nie miesci... a mysle ze jakos bez niego, tymbardziej ze to tylko jedna bitwa... przezyje
3. moj szaman ma nadzieje ze bedzie duzo deplyoymentow z lasem w srodku lub z lasem bardoz blisko deploymentu
pzdr
1 Chaos Lord @ 630 Pts
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [10]
Gaze of the Gods [30]
1 Bray Shaman @ 125 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Chaos Knights of Khorne @ 265 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
Flail; Musician
Flail; Musician
6 Chaos Furies @ 90 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Minotaurs @ 138 Pts
3 Dragon Ogres @ 237 Pts
Dispel Pool: 5
mi sie najbardziej podoba z dotychczasowych
1. mam 2x minoski
2. idealnie 2333 a bardzo lubie jak mam na idealnie spisania rozpe
3. rycerze jedni, ale za to bardziej jajowi
watpliwosci mam co do:
1. nawet jak dla mnie.. slaba obrona magiczna 1 DD robi roznice... no ale mam 2x minoski a lubie miec 2x minoski , tak pozatym dosc duzo modeli jak na chaos, wielo ranowych modeli, jakies k6S4 powinienem bez problemu wylapywac...
2. nie mam tego durnego championa ale za chiny mi sie nie miesci... a mysle ze jakos bez niego, tymbardziej ze to tylko jedna bitwa... przezyje
3. moj szaman ma nadzieje ze bedzie duzo deplyoymentow z lasem w srodku lub z lasem bardoz blisko deploymentu
pzdr