Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
- Bananovitch
- Chuck Norris
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
A nie 3+ od ostrzału?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
jak sie nie pomylilem to WL zadaja ci 0,82 wounda (z 6 ataków) na ture walki, a ty im ok 2, statystycznie to oni wygrywaja CR, wiec masz breaka, jak masz bsb to 1 na 9 uciekniesz, jak nie to 1 na 5...to nawet jak nie masz i nie uciekniesz za 1 razem to zaraz pomoze ktos z boku, nawet glupie driady by ich bolaly
Witam,
rozegrałem sobie dzisiaj bitwę i chciałem wypróbować tego biegacza, ale białe lwy szybko związały się walką z moim drzewcem i driadami i HoDA nie została odpalona w nich, a spróbowałem w balistę i co mi wyszło na trafienie?? 1!!!
No ja to mam pecha...gdyby lewkom z odsieczą szybko nie przybiegli włócznicy to nieźle bym ich zjechał ale i tak ich zabiłem tylko, że dopiero w ostatniej 6 turze
Ostatecznie kolega osiągną tylko małe zwycięstwo, a jak na mnie to naprawdę nieźle...może nie umiem jeszcze grać tą armią, ale wiem, że jak będę ćwiczył to w końcu coś z tego wyjdzie
rozegrałem sobie dzisiaj bitwę i chciałem wypróbować tego biegacza, ale białe lwy szybko związały się walką z moim drzewcem i driadami i HoDA nie została odpalona w nich, a spróbowałem w balistę i co mi wyszło na trafienie?? 1!!!
No ja to mam pecha...gdyby lewkom z odsieczą szybko nie przybiegli włócznicy to nieźle bym ich zjechał ale i tak ich zabiłem tylko, że dopiero w ostatniej 6 turze
Ostatecznie kolega osiągną tylko małe zwycięstwo, a jak na mnie to naprawdę nieźle...może nie umiem jeszcze grać tą armią, ale wiem, że jak będę ćwiczył to w końcu coś z tego wyjdzie
nie wiem czy Ciebie dobrze zrozumiałem, ale gdy strzelasz hailem, to najpierw rzucasz 3k6, i potem każdą z kostek na trafienie... zranienie itd , a nie rzucasz pojedyńczą kostką na trafienie a następnie 3k6XwikitorX pisze:Witam,
No właśnie też tak myślałem, ale sprawdziłem w podręczniku i nie było takiego zapisku że nie trzeba rzucić na trafienie w zwykły sposób chociaż byłem pewny, że nie trzeba ale cóż, jakbym tak zrobił to na 100% zeszłaby balista :/
ale i tak bym wyciągnął najwyżej remis
ale i tak bym wyciągnął najwyżej remis
- Bananovitch
- Chuck Norris
A nie było lepszych celów niż bolec?
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Witam,
grał ktoś kiedyś na lordzie WD?? bo mam zamiar wypróbować z takim wyposażeniem: Blades of Loec, Stone of Rebirth i Moonstone of Hidden Ways i oczywiście dołączam do oddziału WD
nie wiem czy to się sprawdzi i dlatego się pytam bo wydaje się niezłym kilerem choć może szybko ,a nawet bardzo szybko zejść.
Pozdrawiam
grał ktoś kiedyś na lordzie WD?? bo mam zamiar wypróbować z takim wyposażeniem: Blades of Loec, Stone of Rebirth i Moonstone of Hidden Ways i oczywiście dołączam do oddziału WD
nie wiem czy to się sprawdzi i dlatego się pytam bo wydaje się niezłym kilerem choć może szybko ,a nawet bardzo szybko zejść.
Pozdrawiam
- Jacek_Azael
- Masakrator
Siatki, ostrza loeca i asf, lub wyczerpywalny ward na 3+, tak zwykle złożonego widziałem parę razy na turniejach. Sam na nim nieraz gram, może na najbiższym turnieju z takim madafaką się właśnie wybiorę.
Z drugiej jednak strony, najlepsi grają na lordzie magu, ale to tylko moja obserwacja, której nie narzucam nikomu. Pozdrawiam, Jacek.
Z drugiej jednak strony, najlepsi grają na lordzie magu, ale to tylko moja obserwacja, której nie narzucam nikomu. Pozdrawiam, Jacek.
Taki lord jest super, ale wiadomo, że duży mag lepszy bo bardziej uniwersalny.
Złożenie IMHO to: siatki oraz blades of loec (czyli tak jak pisze Jacek) plus amarantyna.
Plusy:
Dobrze walczy (5A z KB lub 6A)
Nieźle się broni (3+ od niemagicznych, 6tki w challengach plus tańce obronne oddziału - oddział z lordem może dawać asf np.)
Ma ITP więc mógłby przetrzymać smoczysko
Minusy
Rusza się o ''5, więc nie masz pewności, że dokona na polu bitwy odpowiedniego spustoszenia.
ITP na oddziale może się źle skończyć:)
Złożenie IMHO to: siatki oraz blades of loec (czyli tak jak pisze Jacek) plus amarantyna.
Plusy:
Dobrze walczy (5A z KB lub 6A)
Nieźle się broni (3+ od niemagicznych, 6tki w challengach plus tańce obronne oddziału - oddział z lordem może dawać asf np.)
Ma ITP więc mógłby przetrzymać smoczysko
Minusy
Rusza się o ''5, więc nie masz pewności, że dokona na polu bitwy odpowiedniego spustoszenia.
ITP na oddziale może się źle skończyć:)
Najpopularniejze to wand of wych elm +dispel scroll badz 3/4 dispelscrolle + ew. deepwood sphere
- Jacek_Azael
- Masakrator