Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Tutajec »

no ja powiem torche inaczej bo dla mnie 2x goła 5 to oddzialły do walki ze smieciem przeciwnika albo z zmiękczonym klockiem od boku.

na ostatnim turnieju jak wystawiłem 6 banner warbanner i champion aż się zdziwiłem w co wpadali.
zabijali 4 pegazów
zabili kilka ghuli z generałem
jeden ten 6 koles wbił się w mengili i wziął sztandar
w kolejnej zasłonił treemana przed odgięciem szarzy i wzięli cwiatke
jeden pojedynczy wjechał na górkę z magiem i dwoma bolcami

a zatem ten jeden champion w każdej bitwie z dobrym zastosowaniem się spłacił.
te sytuacje działy sie na egu wiec jak takie rzeczy działy się 5 bitew pod rząd to coś znaczy.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

To w zasadzie nierozwiązywalna kwestia (piszę oczywiście do Nicponia, a nie do Runepriesta i Kalesonera, którzy doskonale to wiedzą) - Wild ridersi to z jednej strony całkiem niezły oddział uderzeniowy - trafiają zazwyczaj na 3+ ranią śmiecie na 2+, często na 3+. Więc dając im warbanner i szóstego koleżkę można powalczyć, tak jak pisze Runepriest. Z drugiej wszak strony schodzą od ostrzału jak dzieci, więc trzeba z nimi bardzo uważać. Zresztą szarżę też przyjmują tak sobie. Stąd 2x5 daje im siłę uderzeniową na maszyny, śmiecia, pozwala kontrolować poczynania przeciwnika na środku stoły, a nie jest aż takim powodem do zmartwień, kiedy spada. Sam musisz ocenić, która opcja bardziej pasuje do Twojego grania. Ja od kilku miesięcy konsekwentnie gram na gołych piątkach i nie mam zamiaru tego zmieniać.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
petronikus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: petronikus »

Krassus pisze:W AB do VC jest napisane, że ataki eteryków w walce wręcz są magiczne. Opis krzyku banszetki, nie wskazuje, żeby był on magiczny. Trzeba by ewentualnie sprawdzić faqi bądź uściślenia.

Co do drugiego pytania. Tak, hity z treesinging są bez zasięgowe (faq do WE).

Zaklecie pieśń drzew ma zasieg 18cali i tylko na taki zasieg mozna go urzyc Hity tez sie do tego licza

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Eeee... nie masz racji.
Obrazek

Awatar użytkownika
petronikus

Post autor: petronikus »

Kalesoner pisze:Eeee... nie masz racji.
dlaczego??? cytuje z ksiazki

Kalesoner
Szczur Królów

petronikus pisze:
Krassus pisze:W AB do VC jest napisane, że ataki eteryków w walce wręcz są magiczne. Opis krzyku banszetki, nie wskazuje, żeby był on magiczny. Trzeba by ewentualnie sprawdzić faqi bądź uściślenia.

Co do drugiego pytania. Tak, hity z treesinging są bez zasięgowe (faq do WE).

Zaklecie pieśń drzew ma zasieg 18cali i tylko na taki zasieg mozna go urzyc Hity tez sie do tego licza
petronikus pisze:
Kalesoner pisze:Eeee... nie masz racji.
dlaczego??? cytuje z ksiazki
Zacytowałeś Krassusa, który podaje źródło prawdziwej informacji, nie raczyłeś go nawet sprawdzić i piszesz błędne informacje.
Przeczytaj FAQ GW do WE, tam znajdziesz odpowiedź. Temat z FAQ jest przyklejony na samej górze forum WE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Heh, nie sądziłem, że post sprzed kilku miechów może się odbić takim echem. :)

Petronikus, tak jak Ci powiedziano, nie masz racji. Przeczytaj faq do WE.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
lord_t71
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: lord_t71 »

Petronikus:
cytuje z faqa:
Q.Is the direct damage version of the tree singing limited to a range 18" from the caster? Or does the direct damage version of the spell have unlimited range?

A.the direct damage version of the tree singing is not restricted by range.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Jest szansa, że w 7ed podpakują trochę tę armię?
Bo jak nie to nie za bardzo się opłaca zaczynac zbierac...

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Jest szansa, że w 7ed podpakują trochę tę armię?
Bo jak nie to nie za bardzo się opłaca zaczynac zbierac...
:shock:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Kalesoner
Szczur Królów

Ta armia nie będzie miała podręcznika do 7 ed prawdopodobnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Niestety, prawdopodobnie dopiero w ósmej... chociaż kto to może wiedzieć? Niezgłębione są wyroki GW i może wyszykują nam potworka na miarę DoCh czy VC ;)
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Unicorn

Post autor: Unicorn »

przecież WE nieźle się trzymają jak na 6ed armie ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

merciw's Locus działa na magiczne bronie?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Tak :D Zarówno magiczne bronie właściciela, jak i wroga, który go atakuje..

No to moje pytanie do tego przedmiotu. Czy to co daje +1 do S w czasie szarży WD, to jest zasada specjalna czy broń? Chodzi mi o wsadzenie tego przedmiotu na jakiegoś bohatera WD :mrgreen:
Ktokolwiek używa tego przedmiotu? Ja bym go używał na BSB z HoDą, gdyby ten nie musiał mieć Asyndeis Bane co by ją wystrzelić, wtedy byłby chociaż ciut broniony, a tak to klops... Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?

Pozdrawiam!
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

To niby zasada specjalna (ale wynikająca z broni), więc trudno powiedzieć. IMO Locus działa też na oddział tancerzy.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

To niby zasada specjalna (ale wynikająca z broni), więc trudno powiedzieć. IMO Locus działa też na oddział tancerzy.
EEE? : O

opis przedmiotu:" Bearer and and anyone attaking him don't recieve any Strange bonus from wepons"

Wynika z tego ze zarówno posiadacz, jak i osoba atakująca nie ma bonusów do siły, wynikających z broni. Ale nic tu nie ma o oddziale, w którym posiadacz talizmanu jest.

Dziadzia
+1S przy szarzy WD daje spear czyli bron.
Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?
7 Ed dopiero czyli za jakieś.... 3 lata? :P
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

GarG pisze:
EEE? : O

opis przedmiotu:" Bearer and and anyone attaking him don't recieve any Strange bonus from wepons"

Wynika z tego ze zarówno posiadacz, jak i osoba atakująca nie ma bonusów do siły, wynikających z broni. Ale nic tu nie ma o oddziale, w którym posiadacz talizmanu jest.

Dziadzia
+1S przy szarzy WD daje spear czyli bron.
Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?
7 Ed dopiero czyli za jakieś.... 3 lata? :P
Rzeczywiście-pomieszały mi się przedmioty.
Ale od kiedy włócznia daje piechocie bonus do siły przy szarży? Broń WD to nie włócznia (i nie wprowadzaj ludzi w błąd bo ktoś coś takiego przeczyta i będzie bił tancerzami z dwóch szeregów).
No i prawdopodobnie podręcznik do WE wyjdzie dopiero w VIII ed :(

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Rzeczywiście-pomieszały mi się przedmioty.
Ale od kiedy włócznia daje piechocie bonus do siły przy szarży? Broń WD to nie włócznia (i nie wprowadzaj ludzi w błąd bo ktoś coś takiego przeczyta i będzie bił tancerzami z dwóch szeregów).
No i prawdopodobnie podręcznik do WE wyjdzie dopiero w VIII ed :(
Aj sory pomyliło mi się z WR :lol2: To nie umyślne było. Podręcznik do WE znam dość dobrze ;) Bo czesto mam przyjemność z nimi grać.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Kilka pytań :
1.Czy treeman będąc w combacie może strzelic z szyszek w jednostke która nie jest w kombacie?
2.Czy treeman może robic s&s ?A jezeli tak , to zawsze?Przykład ; w treemana szarżuje oddział mający 6 ruchu , a jest od treemana 5 " .
3.Czy treeman będąc w cc moze zrobic s&s w odddzaił ktory szarzuje na niego? ( raczej , nie ale dzisiaj na bitwie w to zwątpiłem)
4.Czy opłacają się glade riders , chocby po to żeby móc odgiąc szarze?
5.Czy na turnieje powyzej 2 k , warto dawac treemana i waywatchersow?
6.Czy opłaca się smok , czy raczej duzy maGUS , NA TURNIEJE ? Co jest bardziej uniwersalne ?
7. Czy gracie na magii czy raczej na caddy ? Tzn. na 1,5 k dajecie 1 caddy 1 lvl , czy z 2 levelem?
8.Czy od drugiej fazy CC Wildzi i ich konie mają po dwa ataki?
9.Czy łucznicy maja za darmo obroty ?
Przepraszam , że tak duzo pytan ale coz zrobic , watpliwosci są .

ODPOWIEDZ