Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
no ja powiem torche inaczej bo dla mnie 2x goła 5 to oddzialły do walki ze smieciem przeciwnika albo z zmiękczonym klockiem od boku.
na ostatnim turnieju jak wystawiłem 6 banner warbanner i champion aż się zdziwiłem w co wpadali.
zabijali 4 pegazów
zabili kilka ghuli z generałem
jeden ten 6 koles wbił się w mengili i wziął sztandar
w kolejnej zasłonił treemana przed odgięciem szarzy i wzięli cwiatke
jeden pojedynczy wjechał na górkę z magiem i dwoma bolcami
a zatem ten jeden champion w każdej bitwie z dobrym zastosowaniem się spłacił.
te sytuacje działy sie na egu wiec jak takie rzeczy działy się 5 bitew pod rząd to coś znaczy.
na ostatnim turnieju jak wystawiłem 6 banner warbanner i champion aż się zdziwiłem w co wpadali.
zabijali 4 pegazów
zabili kilka ghuli z generałem
jeden ten 6 koles wbił się w mengili i wziął sztandar
w kolejnej zasłonił treemana przed odgięciem szarzy i wzięli cwiatke
jeden pojedynczy wjechał na górkę z magiem i dwoma bolcami
a zatem ten jeden champion w każdej bitwie z dobrym zastosowaniem się spłacił.
te sytuacje działy sie na egu wiec jak takie rzeczy działy się 5 bitew pod rząd to coś znaczy.
To w zasadzie nierozwiązywalna kwestia (piszę oczywiście do Nicponia, a nie do Runepriesta i Kalesonera, którzy doskonale to wiedzą) - Wild ridersi to z jednej strony całkiem niezły oddział uderzeniowy - trafiają zazwyczaj na 3+ ranią śmiecie na 2+, często na 3+. Więc dając im warbanner i szóstego koleżkę można powalczyć, tak jak pisze Runepriest. Z drugiej wszak strony schodzą od ostrzału jak dzieci, więc trzeba z nimi bardzo uważać. Zresztą szarżę też przyjmują tak sobie. Stąd 2x5 daje im siłę uderzeniową na maszyny, śmiecia, pozwala kontrolować poczynania przeciwnika na środku stoły, a nie jest aż takim powodem do zmartwień, kiedy spada. Sam musisz ocenić, która opcja bardziej pasuje do Twojego grania. Ja od kilku miesięcy konsekwentnie gram na gołych piątkach i nie mam zamiaru tego zmieniać.
- petronikus
- "Nie jestem powergamerem"
Krassus pisze:W AB do VC jest napisane, że ataki eteryków w walce wręcz są magiczne. Opis krzyku banszetki, nie wskazuje, żeby był on magiczny. Trzeba by ewentualnie sprawdzić faqi bądź uściślenia.
Co do drugiego pytania. Tak, hity z treesinging są bez zasięgowe (faq do WE).
Zaklecie pieśń drzew ma zasieg 18cali i tylko na taki zasieg mozna go urzyc Hity tez sie do tego licza
- petronikus
- "Nie jestem powergamerem"
dlaczego??? cytuje z ksiazkiKalesoner pisze:Eeee... nie masz racji.
petronikus pisze:Krassus pisze:W AB do VC jest napisane, że ataki eteryków w walce wręcz są magiczne. Opis krzyku banszetki, nie wskazuje, żeby był on magiczny. Trzeba by ewentualnie sprawdzić faqi bądź uściślenia.
Co do drugiego pytania. Tak, hity z treesinging są bez zasięgowe (faq do WE).
Zaklecie pieśń drzew ma zasieg 18cali i tylko na taki zasieg mozna go urzyc Hity tez sie do tego licza
Zacytowałeś Krassusa, który podaje źródło prawdziwej informacji, nie raczyłeś go nawet sprawdzić i piszesz błędne informacje.petronikus pisze:dlaczego??? cytuje z ksiazkiKalesoner pisze:Eeee... nie masz racji.
Przeczytaj FAQ GW do WE, tam znajdziesz odpowiedź. Temat z FAQ jest przyklejony na samej górze forum WE.
Heh, nie sądziłem, że post sprzed kilku miechów może się odbić takim echem.
Petronikus, tak jak Ci powiedziano, nie masz racji. Przeczytaj faq do WE.
Petronikus, tak jak Ci powiedziano, nie masz racji. Przeczytaj faq do WE.
Petronikus:
cytuje z faqa:
Q.Is the direct damage version of the tree singing limited to a range 18" from the caster? Or does the direct damage version of the spell have unlimited range?
A.the direct damage version of the tree singing is not restricted by range.
cytuje z faqa:
Q.Is the direct damage version of the tree singing limited to a range 18" from the caster? Or does the direct damage version of the spell have unlimited range?
A.the direct damage version of the tree singing is not restricted by range.
Jest szansa, że w 7ed podpakują trochę tę armię?
Bo jak nie to nie za bardzo się opłaca zaczynac zbierac...
Bo jak nie to nie za bardzo się opłaca zaczynac zbierac...
- Jacek_Azael
- Masakrator
- Bananovitch
- Chuck Norris
Niestety, prawdopodobnie dopiero w ósmej... chociaż kto to może wiedzieć? Niezgłębione są wyroki GW i może wyszykują nam potworka na miarę DoCh czy VC
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
merciw's Locus działa na magiczne bronie?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tak Zarówno magiczne bronie właściciela, jak i wroga, który go atakuje..
No to moje pytanie do tego przedmiotu. Czy to co daje +1 do S w czasie szarży WD, to jest zasada specjalna czy broń? Chodzi mi o wsadzenie tego przedmiotu na jakiegoś bohatera WD
Ktokolwiek używa tego przedmiotu? Ja bym go używał na BSB z HoDą, gdyby ten nie musiał mieć Asyndeis Bane co by ją wystrzelić, wtedy byłby chociaż ciut broniony, a tak to klops... Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?
Pozdrawiam!
No to moje pytanie do tego przedmiotu. Czy to co daje +1 do S w czasie szarży WD, to jest zasada specjalna czy broń? Chodzi mi o wsadzenie tego przedmiotu na jakiegoś bohatera WD
Ktokolwiek używa tego przedmiotu? Ja bym go używał na BSB z HoDą, gdyby ten nie musiał mieć Asyndeis Bane co by ją wystrzelić, wtedy byłby chociaż ciut broniony, a tak to klops... Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?
Pozdrawiam!
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
- Bananovitch
- Chuck Norris
To niby zasada specjalna (ale wynikająca z broni), więc trudno powiedzieć. IMO Locus działa też na oddział tancerzy.
EEE? : OTo niby zasada specjalna (ale wynikająca z broni), więc trudno powiedzieć. IMO Locus działa też na oddział tancerzy.
opis przedmiotu:" Bearer and and anyone attaking him don't recieve any Strange bonus from wepons"
Wynika z tego ze zarówno posiadacz, jak i osoba atakująca nie ma bonusów do siły, wynikających z broni. Ale nic tu nie ma o oddziale, w którym posiadacz talizmanu jest.
Dziadzia
+1S przy szarzy WD daje spear czyli bron.
7 Ed dopiero czyli za jakieś.... 3 lata?Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Rzeczywiście-pomieszały mi się przedmioty.GarG pisze:EEE? : OTo niby zasada specjalna (ale wynikająca z broni), więc trudno powiedzieć. IMO Locus działa też na oddział tancerzy.
opis przedmiotu:" Bearer and and anyone attaking him don't recieve any Strange bonus from wepons"
Wynika z tego ze zarówno posiadacz, jak i osoba atakująca nie ma bonusów do siły, wynikających z broni. Ale nic tu nie ma o oddziale, w którym posiadacz talizmanu jest.
Dziadzia
+1S przy szarzy WD daje spear czyli bron.
7 Ed dopiero czyli za jakieś.... 3 lata?Czy w końcu będzie tak, że nasz BSB będzie mógł strzelać z HoDy bez tego kretyńskiego łuczku?
Ale od kiedy włócznia daje piechocie bonus do siły przy szarży? Broń WD to nie włócznia (i nie wprowadzaj ludzi w błąd bo ktoś coś takiego przeczyta i będzie bił tancerzami z dwóch szeregów).
No i prawdopodobnie podręcznik do WE wyjdzie dopiero w VIII ed
Aj sory pomyliło mi się z WR To nie umyślne było. Podręcznik do WE znam dość dobrze Bo czesto mam przyjemność z nimi grać.Rzeczywiście-pomieszały mi się przedmioty.
Ale od kiedy włócznia daje piechocie bonus do siły przy szarży? Broń WD to nie włócznia (i nie wprowadzaj ludzi w błąd bo ktoś coś takiego przeczyta i będzie bił tancerzami z dwóch szeregów).
No i prawdopodobnie podręcznik do WE wyjdzie dopiero w VIII ed
Kilka pytań :
1.Czy treeman będąc w combacie może strzelic z szyszek w jednostke która nie jest w kombacie?
2.Czy treeman może robic s&s ?A jezeli tak , to zawsze?Przykład ; w treemana szarżuje oddział mający 6 ruchu , a jest od treemana 5 " .
3.Czy treeman będąc w cc moze zrobic s&s w odddzaił ktory szarzuje na niego? ( raczej , nie ale dzisiaj na bitwie w to zwątpiłem)
4.Czy opłacają się glade riders , chocby po to żeby móc odgiąc szarze?
5.Czy na turnieje powyzej 2 k , warto dawac treemana i waywatchersow?
6.Czy opłaca się smok , czy raczej duzy maGUS , NA TURNIEJE ? Co jest bardziej uniwersalne ?
7. Czy gracie na magii czy raczej na caddy ? Tzn. na 1,5 k dajecie 1 caddy 1 lvl , czy z 2 levelem?
8.Czy od drugiej fazy CC Wildzi i ich konie mają po dwa ataki?
9.Czy łucznicy maja za darmo obroty ?
Przepraszam , że tak duzo pytan ale coz zrobic , watpliwosci są .
1.Czy treeman będąc w combacie może strzelic z szyszek w jednostke która nie jest w kombacie?
2.Czy treeman może robic s&s ?A jezeli tak , to zawsze?Przykład ; w treemana szarżuje oddział mający 6 ruchu , a jest od treemana 5 " .
3.Czy treeman będąc w cc moze zrobic s&s w odddzaił ktory szarzuje na niego? ( raczej , nie ale dzisiaj na bitwie w to zwątpiłem)
4.Czy opłacają się glade riders , chocby po to żeby móc odgiąc szarze?
5.Czy na turnieje powyzej 2 k , warto dawac treemana i waywatchersow?
6.Czy opłaca się smok , czy raczej duzy maGUS , NA TURNIEJE ? Co jest bardziej uniwersalne ?
7. Czy gracie na magii czy raczej na caddy ? Tzn. na 1,5 k dajecie 1 caddy 1 lvl , czy z 2 levelem?
8.Czy od drugiej fazy CC Wildzi i ich konie mają po dwa ataki?
9.Czy łucznicy maja za darmo obroty ?
Przepraszam , że tak duzo pytan ale coz zrobic , watpliwosci są .