Tattoo ...

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
tattooed_bastard
Warzywo

Re: Tattoo ...

Post autor: tattooed_bastard »

Tattoosy to przednia sprawa. Ja zaczalem zabawe w wieku lat 16. Teraz mam 25 i trwa ona nadal a za wydana kase mialbym juz niezgorszy samochod :D
Minusem jest to ze wiekszosci ludzi zmieniaja sie gusta a tatuaz zostaje. Obecnie jade w strone japonii i tatuazy w stylu yakuza i pewnie juz w tym temacie poprzestane. No i pochwale sie ze mam tatuaz na wardze i bynajmniej nie sromowej ;)

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Ja już jakiś czas zastanawiam sie nad tatuażem i też podobnie interesuja mnie japońskie wzory a przedewszystkim ryby koi
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

@tattooed_bastard

Widziałem tatuaż na wardze w Blade II :D Mam takie pytanie a mianowicie czy masz go od wewnętrznej strony tak jak w filmie czy w jakimś innym punkcie ?

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Pewnie tak :

Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

tattooed_bastard
Warzywo

dokladnie jak tak na zdjeciu tylko nie takim jebitnym niebieskim tuszem ino normalnym czarnym

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ile sie takie coś goi i jak smakuje tusz? :D :wink:

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

az dziwne, ze taki temat pojawil sie dopiero teraz :mrgreen:

mam rade dla wszystkich amatorow tatuazu - zastanowcie sie dobrze nad wzorem, a najlepiej, jesli wzoru nie macie, a tylko pomysl. dzieki temu tatuator ma pole do pewnej interpretacji i w ten sposob stworzy sie cos oryginalnego. najgorzej to wydziarac sobie cos, co moga miec tez inni :roll:
poza tym najwazniejsze - nie oszczedzac! to nie t-shirt! lepiej dolozyc pare stow i pojsc do artysty, a nie rzemieslnika.

w w-wie polecam przede wszystkim junior.ink. wysoki poziom trzyma tez blackstar oraz Artur Szolc.
w chicago polecam mystic tattoo - to studio mojego brata :mrgreen:

P.S. dobrze jest miec brata dziabatora - nie musze placic za dziary \:D/ . jedyny minus jest taki, ze do lajzy mam daleko ](*,)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

poza tym najwazniejsze - nie oszczedzac! to nie t-shirt! lepiej dolozyc pare stow i pojsc do artysty, a nie rzemieslnika.
+1
w w-wie polecam przede wszystkim junior.ink.
u juniora tylko kolejki sa problemem ;) (zakladajac, ze juz sienie chce oszczedzac na dziarze)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Shino pisze:
w w-wie polecam przede wszystkim junior.ink.
u juniora tylko kolejki sa problemem ;) (zakladajac, ze juz sienie chce oszczedzac na dziarze)
nie u juniora, a do juniora ;)
terminy do Novika czy Igora to ok m-ca. do Juniora faktycznie bywa pol roku i dluzej...

BTW na goscinnych wystepach w juniorink pod koniec lipca bedzie moj brat - choc grafik bedzie mial napiety...

a do Juniora warto czekac - jego dziela nosza chocby moja zona, brat czy Kostek :D . tylko do niego przychodzi sie z pomyslem, a nie gotowym wzorem.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Fakt do Juniora się czeka ,ale jak zauważył Maciek pozostali tatuatorzy juniorinka maja już bardziej przystępne terminy :wink: Zresztą czy to tak długo poczekać te kilka miechów ? Przecież dziarka na całe życie jest .Ja czekałem niecałe 2 miechy ... żadna tragedia (w porządnych pracowniach takie terminy to standard ) .Jeżeli idzie o Warszawę to oprócz tego co Maciek wymienił Gulestus robi spoko dziarki .

U minie jest ten problem ,że w stylu który ja preferuje dziara mało osób :wink: Jeżeli komuś podoba sie newschool i crazy dziarki to polecam :
Brode z blackstar http://brodotyp.com/
DAVEEE-a z Krakowa http://underskin.pl/tattooz.html
Coolminiornot ---> LINK

tattooed_bastard
Warzywo

@ Skaven - goilo sie niecaly tydzien a tuszu nie czujesz tylko krew bo cieknie jak ze swini.

@ Szaman - ile Twoj brat kosi np za cale plecy lacznie z tylkiem ( wszystko na blache w kolorze ) i ile trzeba czekac na terminy?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Szaman pisze:najgorzej to wydziarac sobie cos, co moga miec tez inni :roll:

Dokładnie tak.

Ja na tatuaż jestem zdecydowany od dłuższego czasu, ale cały czas kombinuję nad wzorem. Na pewno wiem że kolor i na pewno wiem że lewe przedramię (całe). W życiu nie zrobiłbym sobie: kostek do gry, jaskółek, smoka czy wisienek. To dla mnie takie tatuażowe jelenie na rykowisku. Kicz aż boli. Cały czas myślę nad motywami wampirycznymi lub motywami z mitologii (co miesiąc inny pomysł :/). To jest cholernie trudna decyzja dla mnie... muszę jeszcze do niej dojrzeć. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Jedyny przyjaciel-moja dziarka:
Obrazek

Robiony 8 lat temu. Czas chyba się wybrać do studia i coś z nim zrobić(kolor,białe rozjaśnienia itp.)
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

szczurek pisze: U minie jest ten problem ,że w stylu który ja preferuje dziara mało osób :wink: Jeżeli komuś podoba sie newschool i crazy dziarki to polecam :
Brode z blackstar http://brodotyp.com/
DAVEEE-a z Krakowa http://underskin.pl/tattooz.html
Ooo. Ostra zieleń z oczojebnym pomarańczowym w tym klimacie to jest to! Ciekawe, czy we Wrocu ktoś tak dziara. Chyba mam zalążek pomysłu na łapę :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

@Reyki

coś z TYM wypadaloby zrobic (ja bym wybral laser + solarka i cover :mrgreen: ).

@Kacper

Zielen bardzo fajnie na skorze wyglada imho :wink: Ja po wakacjach sie wybieram dalej robić lape no chyba ze "suma" warunkow mnie finansowo przytloczy :)

p.s-ciesz sie ,ze w PL dziaraja to w sumie daleko nie masz ...:D
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Kalesoner pisze:W życiu nie zrobiłbym sobie: kostek do gry, jaskółek, smoka czy wisienek. To dla mnie takie tatuażowe jelenie na rykowisku. Kicz aż boli.
a no widzisz - masz zle podejscie. rozmawialem na ten temat z Juniorem - to nie motyw jest kiczowaty, ale jego ew. wykonanie. chcesz delfinka? prosze bardzo. machniemy delfina wyskakujacego z wody, z pelnymi cieniami, uchwytujacego kazdy anatomiczny detal. moze wyjsc wypas dziara.
smok mojej zony czy Kostka (oba robione przez Juniora) to prawdziwe mistrzostwo.

Kacper
Mudżahedin

Post autor: Kacper »

pic or didn't happen

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Macku daj fotki :D
Coolminiornot ---> LINK

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Oczywiście drogi Szamanie, to wszystko przecież kwestia gustu. Najważniejsze żeby zadowolony był właściciel. Ja jednak nie chciałbym mieć na sobie nawet najpiękniej zrobionego delfinka. :D

Z kiczu można zrobić coś ciekawego jak np. różowe jelenie, które stały kiedyś pod BUWem. Wszystko zależy nie tyle od jakości wykonania, co od oryginalnego pomysłu.
Obrazek

Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: RinoWar »

a ja bym chciał kiedyś mieć dziare o tematyce Warhammera ale nie wiem co by to miało być :P
Forza Milan !!!

ODPOWIEDZ