Pardoxal Empires! - 27.06.09 Wa-wa - Jest regulamin!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Re: Pardoxal Empires! - druga część kampanii - 27.06.09 Wa-wa

Post autor: czreq »

Jeśli nie zauważyliście, to wiszą zasady ;) Good luck and have fun. Byłym uczestnikom kampanii radzę się zapoznać z zasadami pierwszeństwa przyjmowania zgłoszeń - w sprawach organizacyjnych. Macie termin do końca tygodnia.

Jeśli chodzi o frakcję zachodnich elfów, to cóż... została utworzona, gdyż pojawiły się pewne okoliczności, wskazujące na to, że zostaniemy zalani wręcz przez elfie armie. Jeśli okaże się to ściemą, to zrobimy po prostu dodatkowe królestwo z trochę innymi zasadami. Ruszać się ze zgłoszeniami, musimy was poprzydzielać do składów, żebyście wiedzieli jakie rozpiski robić. Jazda !!
to i tak niewiele jak na ciebie
True ;) Chociaż jeśli chodzi o organizowanie turniejów, to jakoś się staram sprężyć zawsze, żeby nie było wtopy.

Pozdr.
Moja galeria -> klik ;)

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

HAHA wysłałem swoje wypociny:D Teraz nowej lepszej mieszance złego i parszywego towarzystwa nic nie podskoczy:)

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

A nie lepiej założyć nowy temat, Czarku? W tym już i tak panuje straszliwy bałagan.... A nowi gracze łatwiej zauważą że to coś nowego a nie dalsza rozmowa o pierwszym roku kampanii.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

ale przecie zmieniła się nazwa tematu, a z miejscami raczej problemu nie będziecie mieć... by zapełnić 24.

Cyel
Oszukista

Harry101 pisze:ale przecie zmieniła się nazwa tematu, a z miejscami raczej problemu nie będziecie mieć... by zapełnić 24.
Nazwa to się zmieniła już jakiś czas temu, a parę postów temu zapowiedziałęm,że Czarek wrzuci nowy temat, więc ktoś mógł uznać,że w tym nadal toczy się bezprzedmiotowa dyskusja o niczym ;P ale co tam, jak mówisz problemu z frekwencją być nie powinno.

Kal Torak -chciałeś swoja frakcję a tymczasem od tygodnia nie dostaję nawet nazwy Królestwa, o fluffie już w ogóle nie wspominając :]
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

czreq pisze: Kampania będzie zgłoszona do ligi jako turniej wg. indywidualnych wyników każdego gracza.
O ile dobrze pamiętam to na pierwszej edycji gdaliśmy że taka klasyfikacja jest nie do końca sprawiedliwa. Jeden grać jest dostawiany do pasującej mu armii by zrobić maskę, a inny dostaje niewygodnego przeciwnika i stara się by ugrać remis.

W turnieju drużynowym trzeba brać pod uwage funkcje niektórych armii i klasyfikowanie ich pod względem indywidualnych wyników jest z grubsza mało sprawiedliwe.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No właśnie, przecież zapowiadaliście, że tym razem będzie drużynówka.
Obrazek

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Aj, sorka przeoczyłem to... będzie drużynówka oczywiście, zaraz zmieniam. Nie będę zakładał nowego tematu, niech już wszystko siedzi w jednym miejscu. Moja w tym głowa, żeby było przejrzyście :) A nazwę tematu trochę zmienię, żeby było widać, że coś się ruszyło.

Pozdr.
Moja galeria -> klik ;)

Drako
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Drako »

Czemu "zachodnie elfy" są na wschodzie ?? :D

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Większość planet jest okrągła:P zależy jak patrzysz:)

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Cyel pisze:[Kal Torak -chciałeś swoja frakcję a tymczasem od tygodnia nie dostaję nawet nazwy Królestwa, o fluffie już w ogóle nie wspominając :]
Tak, Tak wiem. Poprostu od tygodnia nie miałem neta, stąd moja cisza na planie. Ale już wszytsko ruszam. Ogólnie stracilismy nadzieje na dodatkowe krolestwo i szybko musze przekazac radosna nowine. Do konca tego tygodnia beda rozpy, fluffy etc. :)

A i dzieki wielkie za uwzglednienie naszej prosby :)

Cyel
Oszukista

Czemu "zachodnie elfy" są na wschodzie ??
Bo to południowa półkula a na dole mapy jest równik ;P Wytłumaczeniem mogłoby też być moje roztrzepanie, ale byłoby ono wyjątkowo bezsensowne ;P

Cyel
Oszukista

Chciałbym również wyrazić wielki respekt dla Harry'ego za aktualizację fluffu Królestwa w oparciu o poprzedni rok kampanii :) Brawo! Bierzcie z niego przykład :)

Kalesoner
Szczur Królów

Wydaje mi się, że wschodnia (prawa :D) część mapy jest z gry Tannenberg 1914. Co wygrałem?
Obrazek

Cyel
Oszukista

Haha, Kalesoner, rządzisz :)

Czarku -jak nowi gracze mają sie zgłaszać z rozpiskami, skoro nie wiedzą do którego Królestwa będą przypisani i w związku z tym nie wiedzą na ile pts składać armię? Może przyjmuj zgłoszenia od nowych graczy na razie bez rozpiski ?

EDIT -właśnie doczytałem,że o tym pomyślałeś :] Za to ja zapomniałem jednej linii granicznej -żółtej na dwupolowej wyspie, gdzie Liga graniczy z Chaosem :]
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, o 12:57 przez Cyel, łącznie zmieniany 1 raz.

Kal_Torak
Masakrator

Swoją drogą to gramy na stare BP+R, najnowsze czy może na najnowsze z poprawkami, które mają wejść na dniach? :)

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

A bardzo dziękuję! Pomysł na odwołanie się do poprzedniego roku wyrósł głównie z egoistycznej żądzy pożegnania się z armią, którą już mi pewnie wiele razy nie zostanie dane zagrać na turnieju :D

Kalesoner
Szczur Królów

Kal_Torak wydaje mi się, ze BPR to BPR po prostu, jest tylko jedno = aktualne. Ale niech lepiej jasno się wypowiedzą orgowie, bo od tego zależy kształt większości rozpisek.
Obrazek

Cyel
Oszukista

Będzie obowiązywać ten , który będzie aktualnie obowiązywać ;)

Kal_Torak
Masakrator

To będę musiał się zastanowić czy nie zagrać na dwóch drzewcach ;) (o ile spadnie im 0-1 zapowiedziane w ostatecznych poprawkach)

ODPOWIEDZ