To kto nie jest ^^ ?Scimitar pisze: cytując klasyka ... jesteś kontrowersyjny
Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Może wobec tego zbanować tylko działa i manflayerów innym armiom? Czemu zakazywać wszystkich najemników, skoro problemem są tylko 2 oddziały. Sam chętnie bym wystawił Malakaia, co byłoby większym urozmaiceniem, niż drugi steam tank...Co do DoW w 7ed. bookach - jak sam napisałeś mają lepsze zabawki, ale też trochę osób narzekało na armaty np. w Lizakach, czy VC albo Manflayerów w DE. Chcieliśmy jakoś tutaj zrobić ukłon do tych "bardziej upośledzonych" armii w stosunku do tych najnowszych.
Oj nie zdajecie sobie sprawy z potęgi Manflayerów, ale skoro naprawdę tak wam zależy to możnaby dopuścić - tylko proszę mi później nie kwilić, że ten to miał tego tyle, a tamten tyle i nie można było tego ruszyć czy coś.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
ja chce w takim razie zniesienia limut na furieScimitar pisze:Oj nie zdajecie sobie sprawy z potęgi Manflayerów, ale skoro naprawdę tak wam zależy to możnaby dopuścić - tylko proszę mi później nie kwilić, że ten to miał tego tyle, a tamten tyle i nie można było tego ruszyć czy coś.
jestem przeciwko dopuszczaniu RoR i DoW poza armia DoW
- swieta_barbara
- habydysz
Tez bym nie chcial Manflayerow.
1 sedzia to malo. Wg regulaminu musi byc 12 na kazde 60 grajacych osob.Scimitar pisze: Poza mną brałem pod uwagę 2óch kandydatów, ale jeden nie może, a drugi będzie prawdopodobnie grać. Nikomu nic nie ujmując, ale nikogo więcej
Xeta nie bierzesz skoro startuje na ls?
"12" to jak rozumiem, literowka.Shino pisze:1 sedzia to malo. Wg regulaminu musi byc 12 na kazde 60 grajacych osob.Scimitar pisze: Poza mną brałem pod uwagę 2óch kandydatów, ale jeden nie może, a drugi będzie prawdopodobnie grać. Nikomu nic nie ujmując, ale nikogo więcej
Moglbys mi zacytowac odpowiedni fragment regulaminu? Nie moge znalezc nic mowiacego o tym, na ilu graczy ma przypadac jeden sedzia.
Xet powiniene sie wykazac i sedziowac skoro chce byc na LS , takie tez jest moje zdanie
Taa, odbierzmy Mastera Gorzowowi, bo tam było 0 sędziów Litości !! Nie muszę ściągać kogoś np. z Warszawy czy skądś tylko po to by zmierzył miarką czy szarża dochodzi. Podczas turnieju ja będę się zajmować sędziowaniem, a organizacją itp. prawdopodobnie Tomek z Basią, więc jakoś się obdzielimy. Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.
Draconis - FOR EVER !!!
z nowego (glosowanego) regulaminy ligi:
IMO albo traktujemy regulamin poważnie albo wyrzućmy go od razu do śmieci, jak i tak każdy będzie robił po swojemu bo "on wie najlepiej".
Przedstawiciel klubu, który organizuje Dracona poparł ten regulamin, więc może z laski swojej byście go jakoś szanowali.
Powinno zacząć się poważnie podchodzić do masterów i to szczególnie tych starych (bo to one są najmniej podatne na wszelkie zapiski w regulaminie :/). Regulamin wymusza na Masterze posiadanie "sędziów", w tym jednego spoza klubu organizujące.
Turniej nie spełniający wymogów bycia masterem powinien być lokalem - widocznie organizatorzy nie są w stanie spełnić wszelkich wymogów, by ich turniej był masterem. Regulam powstał chyba po to by były pewne standardy, jakich się oczekuje od mastera.
pozdrawiam
ps. ja nikt nie zamierza przestrzegac tego zapisku w regulaminie to przegłosujcie nowy regulamin.
Kod: Zaznacz cały
5.3 Turniej klasy master musi posiadać sędziów. Przynajmniej jeden z sędziów nie może być członkiem klubu, który organizuje turniej.
Przedstawiciel klubu, który organizuje Dracona poparł ten regulamin, więc może z laski swojej byście go jakoś szanowali.
Powinno zacząć się poważnie podchodzić do masterów i to szczególnie tych starych (bo to one są najmniej podatne na wszelkie zapiski w regulaminie :/). Regulamin wymusza na Masterze posiadanie "sędziów", w tym jednego spoza klubu organizujące.
Turniej nie spełniający wymogów bycia masterem powinien być lokalem - widocznie organizatorzy nie są w stanie spełnić wszelkich wymogów, by ich turniej był masterem. Regulam powstał chyba po to by były pewne standardy, jakich się oczekuje od mastera.
pozdrawiam
ps. ja nikt nie zamierza przestrzegac tego zapisku w regulaminie to przegłosujcie nowy regulamin.
ciebie sie zawsze wszyscy pytaja bo sie znaszShino pisze:ciekawe... do mnie ciagle ktos podchodzil i pytal sie o zasady bo sedziow nie bylo...Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.
@Asassello, a jest tam cos o niegrajacych sedziach? bo tak to mozna mianowac pare osob na sedziow mimo ze graja i tyle
nie ma.thurion pisze:@Asassello, a jest tam cos o niegrajacych sedziach? bo tak to mozna mianowac pare osob na sedziow mimo ze graja i tyle
wszyscy sędziowie mogą być grający.
tylko trzeba wytypować jednego spoza organizatorów.
Jak każde prawo, ten regulamin tez jest dziurawy.
Scimitar pisze:Taa, odbierzmy Mastera Gorzowowi, bo tam było 0 sędziów Litości !! Nie muszę ściągać kogoś np. z Warszawy czy skądś tylko po to by zmierzył miarką czy szarża dochodzi. Podczas turnieju ja będę się zajmować sędziowaniem, a organizacją itp. prawdopodobnie Tomek z Basią, więc jakoś się obdzielimy. Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.
Chyba kpisz , to ze na MB nie bylo sedziow to nie jest to powod do dumy czy nasladowania. Przy takim oblozeniu i popularnosci turnieju 4 sedziow spokojnie powinno byc (na Kohortexie na 60 osob bylo 4 i dzieki temu nikt nie musial zastanawiac sie gdzie jest sedzia). Poza tym Assassello ma racje jesli trzymamy sie regulaminu , ktory wszedl obecnie w zycie to sie trzymamy , a jak nie to po cholere w ogole go robimy.