Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009

Post autor: Młody »

Scimitar pisze: cytując klasyka ;) ... jesteś kontrowersyjny :D
To kto nie jest ^^ ?
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
ismael
Wodzirej

Post autor: ismael »

Co do DoW w 7ed. bookach - jak sam napisałeś mają lepsze zabawki, ale też trochę osób narzekało na armaty np. w Lizakach, czy VC albo Manflayerów w DE. Chcieliśmy jakoś tutaj zrobić ukłon do tych "bardziej upośledzonych" armii w stosunku do tych najnowszych.
Może wobec tego zbanować tylko działa i manflayerów innym armiom? Czemu zakazywać wszystkich najemników, skoro problemem są tylko 2 oddziały. Sam chętnie bym wystawił Malakaia, co byłoby większym urozmaiceniem, niż drugi steam tank...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Moim zdaniem manflayerzy i dziala to żaden wielki problem, tylko urozmaicenie rozpisek. Są po prostu dobrymi jednostkami, i gdy armia nie ma lepszego Rare to ich bierze :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Oj nie zdajecie sobie sprawy z potęgi Manflayerów, ale skoro naprawdę tak wam zależy to możnaby dopuścić - tylko proszę mi później nie kwilić, że ten to miał tego tyle, a tamten tyle i nie można było tego ruszyć czy coś.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Scimitar pisze:Oj nie zdajecie sobie sprawy z potęgi Manflayerów, ale skoro naprawdę tak wam zależy to możnaby dopuścić - tylko proszę mi później nie kwilić, że ten to miał tego tyle, a tamten tyle i nie można było tego ruszyć czy coś.
ja chce w takim razie zniesienia limut na furie :P
jestem przeciwko dopuszczaniu RoR i DoW poza armia DoW :mrgreen:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Tez bym nie chcial Manflayerow.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

swieta_barbara pisze:Tez bym nie chcial Manflayerow.
ciekawe dlaczego ? :wink:

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

DoW w armia nie-DoW sa gejowe na maksa :/ Zero klimatu armii. Kiedy ktos sie decyduje na jakas armie to z calym jej inwentarzem.. DoW jako rare jest dla mieczakow :( Uwazam ze na takim fjanym turnieju nie powinno ich byc ;P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Scimitar pisze: Poza mną brałem pod uwagę 2óch kandydatów, ale jeden nie może, a drugi będzie prawdopodobnie grać. Nikomu nic nie ujmując, ale nikogo więcej
1 sedzia to malo. Wg regulaminu musi byc 12 na kazde 60 grajacych osob.

Xeta nie bierzesz skoro startuje na ls?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Xet sobie gra :)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

no i tu jest problem bo nigdzie nie widzialem zeby sedziowal.. skoro chce byc na ls to go zmus do sedziowania

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Shino pisze:
Scimitar pisze: Poza mną brałem pod uwagę 2óch kandydatów, ale jeden nie może, a drugi będzie prawdopodobnie grać. Nikomu nic nie ujmując, ale nikogo więcej
1 sedzia to malo. Wg regulaminu musi byc 12 na kazde 60 grajacych osob.
"12" to jak rozumiem, literowka.

Moglbys mi zacytowac odpowiedni fragment regulaminu? Nie moge znalezc nic mowiacego o tym, na ilu graczy ma przypadac jeden sedzia.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

tak. literowka :) dopuki nie zostanie przeglosowany nowy regulamin obowiazuje stary ;) tam bylo, ze na masterze na kazde rozpoczete 60 osob potrzebny jest jeden niegrajacy sedzia. ;)

nie wiem czemu tego nie wlozyli w nowym ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Xet powiniene sie wykazac i sedziowac skoro chce byc na LS , takie tez jest moje zdanie ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Taa, odbierzmy Mastera Gorzowowi, bo tam było 0 sędziów :D Litości !! Nie muszę ściągać kogoś np. z Warszawy czy skądś tylko po to by zmierzył miarką czy szarża dochodzi. Podczas turnieju ja będę się zajmować sędziowaniem, a organizacją itp. prawdopodobnie Tomek z Basią, więc jakoś się obdzielimy. Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.
ciekawe... do mnie ciagle ktos podchodzil i pytal sie o zasady bo sedziow nie bylo...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

z nowego (glosowanego) regulaminy ligi:

Kod: Zaznacz cały

5.3 Turniej klasy master musi posiadać sędziów. Przynajmniej jeden z sędziów nie może być członkiem klubu, który organizuje turniej.
IMO albo traktujemy regulamin poważnie albo wyrzućmy go od razu do śmieci, jak i tak każdy będzie robił po swojemu bo "on wie najlepiej".
Przedstawiciel klubu, który organizuje Dracona poparł ten regulamin, więc może z laski swojej byście go jakoś szanowali.

Powinno zacząć się poważnie podchodzić do masterów i to szczególnie tych starych (bo to one są najmniej podatne na wszelkie zapiski w regulaminie :/). Regulamin wymusza na Masterze posiadanie "sędziów", w tym jednego spoza klubu organizujące.

Turniej nie spełniający wymogów bycia masterem powinien być lokalem - widocznie organizatorzy nie są w stanie spełnić wszelkich wymogów, by ich turniej był masterem. Regulam powstał chyba po to by były pewne standardy, jakich się oczekuje od mastera.

pozdrawiam

ps. ja nikt nie zamierza przestrzegac tego zapisku w regulaminie to przegłosujcie nowy regulamin.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Shino pisze:
Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.
ciekawe... do mnie ciagle ktos podchodzil i pytal sie o zasady bo sedziow nie bylo...
ciebie sie zawsze wszyscy pytaja :) bo sie znasz

@Asassello, a jest tam cos o niegrajacych sedziach? bo tak to mozna mianowac pare osob na sedziow mimo ze graja i tyle :mrgreen:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

thurion pisze:@Asassello, a jest tam cos o niegrajacych sedziach? bo tak to mozna mianowac pare osob na sedziow mimo ze graja i tyle :mrgreen:
nie ma.
wszyscy sędziowie mogą być grający. :)
tylko trzeba wytypować jednego spoza organizatorów.

Jak każde prawo, ten regulamin tez jest dziurawy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Scimitar pisze:Taa, odbierzmy Mastera Gorzowowi, bo tam było 0 sędziów :D Litości !! Nie muszę ściągać kogoś np. z Warszawy czy skądś tylko po to by zmierzył miarką czy szarża dochodzi. Podczas turnieju ja będę się zajmować sędziowaniem, a organizacją itp. prawdopodobnie Tomek z Basią, więc jakoś się obdzielimy. Rok temu byłem TYLKO JA na 130 osób i nikt nie narzekał.

Chyba kpisz , to ze na MB nie bylo sedziow to nie jest to powod do dumy czy nasladowania. Przy takim oblozeniu i popularnosci turnieju 4 sedziow spokojnie powinno byc (na Kohortexie na 60 osob bylo 4 i dzieki temu nikt nie musial zastanawiac sie gdzie jest sedzia). Poza tym Assassello ma racje jesli trzymamy sie regulaminu , ktory wszedl obecnie w zycie to sie trzymamy , a jak nie to po cholere w ogole go robimy.

ODPOWIEDZ