Pytania co do Vc
Moderator: misha
Re: Pytania co do Vc
no ja to też tak interpretowałbym Nightshroud naprawdę daje radę jak ktoś w Ciebie szarżuje
- 4 karabiny
- Beast from the East
Tak, z wyjątkiem bonusów z szarżę jeżeli w tej turze szarżowałeś.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Mieczyk jest Vampire only. Ataki wykonuje się zgodnie z inicjatywą.Vampir ma więcej inicjatywy więc bije pierwszy. Wskrzeszone modele biją potem. Przeciwnik ma imho normalnie punkty do cr za zabite modele, niezależnie od tego czy je wskrzesiłeś czy nie, ponieważ miecz działa jak normalne IoN.kotiuszko pisze:a jak sprawa ma sie z combat resoultem, zabite jednostki ktore zostaly chwile pozniej wskrzeszone ta bronia nabijaja przeciwnikowi punkty ?
Cóż odpowiedniego tematu nie zabardzo znalazłem a chciałem się spytać jakiej kombinacji kolorów używacie do malowania skóry wampirów? Myślałem o "dead flesh" (vallejo), jest taki zielonkawy a nie mam koncepcji z czym go by można było zmieszać żeby ładny odcień skóry wyszedł. Jaką kombinacją kolorów malujecie i w którym momencie najlepiej się nią zając, żeby nie utrudniać sobie prac nad innymi częściami figurki.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Da się. Dobrze kminisz:)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a ja powiem, że się nie da. Avatar daje zwykły ekwipunek który MOŻNA zamienić na magiczny. Więc dwurak z AoD jest zwykłym dwurakiem i eteryków nim nie pokroisz :p4 karabiny pisze:Da się. Dobrze kminisz:)
zaznaczam tylko, że mówie z pamięci bo booka pod ręką nie mam. Ale jesli jest inaczej to prosze o stosowny cytacik.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Kmińcie dalej Da się.
Zakład o pifko Rakso.Tudzież malutkie puff puff.
Zakład o pifko Rakso.Tudzież malutkie puff puff.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
haha dałem dobry temat no eteryczność przeszła mi po rozkminie przez myśl jeszcze możnaby dać AoD i bsb'kowi Banner of Hellfire jak vampek byłby w oddziale z BSB to GW byłby magical flaming, ewentualnie samego bsb zrobić z GW i mamy wompierza z S7 i magicznymi ognistymi 3 atakami
- 4 karabiny
- Beast from the East
Rakso_The_Slayer pisze:taki misio musiałby mieć avatara i eteryczność. Wtedy by kroił eteryki z GW. Zgadłem? Mam piwo?
Masz.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Tak nie.misha pisze:haha dałem dobry temat no eteryczność przeszła mi po rozkminie przez myśl jeszcze możnaby dać AoD i bsb'kowi Banner of Hellfire jak vampek byłby w oddziale z BSB to GW byłby magical flaming, ewentualnie samego bsb zrobić z GW i mamy wompierza z S7 i magicznymi ognistymi 3 atakami
Ze spectralem nie może mieć żadnych madzik ajtemów. Dołączać może tylko do innych eterycznych oddziałów.
Za dobre by to było.
Marzy mi się rozpa na 2 razy wraciakach 3 hostach i ektoplazmatycznych karabinach.
Nie w dobie demonów niestety
- 4 karabiny
- Beast from the East
Miszak czytaj pałko podręcznik
Spectral tylko z buta.
Usunąłeś posta łobuzie:) Przyznaj się bez bicia
Spectral tylko z buta.
Usunąłeś posta łobuzie:) Przyznaj się bez bicia
no tak, ale eteryczność pominąłem w tym przypadku, taki bsb
Eeee nie mów, że aż tak się nudzisz i klikasz 50x refresh w przeglądarce i przypadkiem trafiłeś na mój pomysł ze spectral +dread knight który od razu usunąłem po skojarzeniu faktów, że spectral on foot only.
Ma S7 sv 5+ i magiczne ataki z GW. Podobnie uważam, że inny wampir mający GW będący razem w oddziale z BSB mającym ten banner również posiadałby magiczne ataki ogniste. Tu eteryczności nie ma1 Vampire @ 180 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Necromancy; Great Weapon; Heavy armour
The Martialle: Avatar of Death [20]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
Banner of Hellfire [10]
Eeee nie mów, że aż tak się nudzisz i klikasz 50x refresh w przeglądarce i przypadkiem trafiłeś na mój pomysł ze spectral +dread knight który od razu usunąłem po skojarzeniu faktów, że spectral on foot only.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Luzik. Chory trochę jestem i się maksymalnie nudzę
Ten bsb kiepski na turniej trochę. Miękki jest. Imho.
Ten bsb kiepski na turniej trochę. Miękki jest. Imho.