Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RinoWar
"Nie jestem powergamerem"

Re: Temat filmowy

Post autor: RinoWar »

haha człowieku ja sie lotrem od dawna interesowałem i przeczytałem all części ;/ a na elfach to się znam baaardzo dobrze zwłaszcza tych lotrowych noobku ;]
Forza Milan !!!

Hycki

Post autor: Hycki »

RinoWar pisze:haha człowieku ja sie lotrem od dawna interesowałem i przeczytałem all części ;/ a na elfach to się znam baaardzo dobrze zwłaszcza tych lotrowych noobku ;]
taki kozaczek z Ciebie ?

to na dobrą sprawe w Władcy Pierscieni wystepuja 3 rasy Elfów a w całym środziemiu jest ichz 15, wiedziałeś geniuszu ?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Forumowi wojownicy się budzą jak widzę ;)

Co do filmów... moje ulubione:
Święci z Bostonu
Pulp Fiction
Siedem

to jest taka czołówka jak dla mnie bo świetnych filmów mógłbym dorzucić mnóstwo.
A co do LotRa to gdyby wywalić wszystkie motywy z hobbitami z drugiej i trzeciej części to byłby zajebisty film ;)
Obrazek

Hycki

Rakso_The_Slayer pisze:Forumowi wojownicy się budzą jak widzę ;)
Nie no sory, troche mnie poniosło, ale jak widze jak ludzie sie podniecają filmem LOTR to mnie zalwea blada krew z Istnabulu
Rakso_The_Slayer pisze: Co do filmów... moje ulubione:
Święci z Bostonu
Pulp Fiction
Siedem
widziałem

Awatar użytkownika
Sezmar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Sezmar »

Heh forumowa napinka nie jest zła, dajecie chłopaki, kto więcej wie o elfach! 8)

Awatar użytkownika
RinoWar

wiedziałem elfy sie dziela na Eldarów czyli Teleri, Vanyarowie, Noldorowie itp ... widze ze leczysz kompleksy no ale dobra niech ci bedzie.........nie znasz sie nobku ... nie z 15 ras tylko SZCZEPÓW młocie
Forza Milan !!!

Hycki

RinoWar pisze:wiedziałem elfy sie dziela na Eldarów czyli Teleri, Vanyarowie, Noldorowie itp ...

=D> jakbym tego nie wiedział...

koncz waść i wstydu sobie oszczedź

Awatar użytkownika
RinoWar

haha to ty sobie siare robisz chciales mnie upokorzyć haha ale ci sie nie udalo bo jestes rzadki ;] pozdro
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Mam propozycję- zróbcie sobie ustawkę przed sklepem. :lol2:

A co do samego władcy- film został fajnie zrealizowany w sensie doboru większości aktorów i efektów specjalnych, chociaż wiadomo, że nie ustrzegł się błędów. Żałuję tylko, że nie jest on wierną adaptacją, bo przez to traci wiele ciekawych sytuacji (chyba najbardziej brakuje Toma Bombadila :P )...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

marcus_cheater pisze:Mam propozycję- zróbcie sobie ustawkę przed sklepem. :lol2:

A co do samego władcy- film został fajnie zrealizowany w sensie doboru większości aktorów
mi Boromir nie pasował. O ile dobrze pamiętam (władce czytałem 10 lat temu) to powinien być wielki brodaty typ. A tu ani szczególnie wielki ani szczególnie brodaty nie był ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Dla wszystkich miłośników fimowej trylogii WP:
http://www.youtube.com/watch?v=b0sc-gS9AqM

i żeby nie było film mi się podobał :mrgreen:
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Rakso_The_Slayer pisze:
marcus_cheater pisze:Mam propozycję- zróbcie sobie ustawkę przed sklepem. :lol2:

A co do samego władcy- film został fajnie zrealizowany w sensie doboru większości aktorów
mi Boromir nie pasował. O ile dobrze pamiętam (władce czytałem 10 lat temu) to powinien być wielki brodaty typ. A tu ani szczególnie wielki ani szczególnie brodaty nie był ;)
Mi natomiast nie odpowiadała Galadriela. :P Miałą być taka piękna, że nawet krasnoludowi się podobała, a Arwena była od niej 1000 razy ładniejsza. :mrgreen:
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Hycki pisze:Nie no sory, troche mnie poniosło, ale jak widze jak ludzie sie podniecają filmem LOTR to mnie zalwea blada krew z Istnabulu
No, ja nie wiem jak sie tym mozna podniecac. Raz, ze cala ksiazka z dupy, po prostu zal dupe sciska caly ten Tolkien. Nie ma chyba zbyt wielu gorszych od niego autorow.
Co prawda Jackson usilowal choc troche uratowac beznadziejna literature fajna rezyseria i efektami, ale na takim scenariuszu to tak naprawde gowno da sie zrobic. Fabula kulawa jak siema, slabe postaci, ogolnie zal. Tolkien ssie.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Ej no teraz to Ty łachu cmentarny przegiołeś pałę. Tolkien jest wielki misiu blaszany ;)
Hycki jesteś noobem jeżeli chodzi o Tolkiena.
Lotr spoko filmik.

Awatar użytkownika
RinoWar

Ej no teraz to Ty łachu cmentarny przegiołeś pałę. Tolkien jest wielki misiu blaszany ;)

popieram !!!

Hycki jesteś noobem jeżeli chodzi o Tolkiena.

prawda!!!

Lotr spoko filmik.

jasne że tak!!!!!

PS. nie no jak można było skierować na Tolkiena takie słowa ;/
Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Hans
Warzywo

Post autor: Hans »

człowieku co ty pleciesz znasz sie na Władcy jak gówno na poezji Tolkien to byl wielki człowiek któremu nikt nigdy nie dorówna ja jak czytałem książkę parę lat temu nie moglem spać po nocach taki wpływ ona wywiera na ludziach jesli tyrasz universum LoTRa to tak jak byś godził w plecy samego Warhammera bo prawdę mówiąc co by bylo gdy by Tolkiena nie było
"Lecz nie wiedzą o tym ludzie,

Że najgorzej w życiu to,

To samotnym być, to samotnym być"

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

swieta_barbara pisze:
Hycki pisze:Nie no sory, troche mnie poniosło, ale jak widze jak ludzie sie podniecają filmem LOTR to mnie zalwea blada krew z Istnabulu
No, ja nie wiem jak sie tym mozna podniecac. Raz, ze cala ksiazka z dupy, po prostu zal dupe sciska caly ten Tolkien. Nie ma chyba zbyt wielu gorszych od niego autorow.
Co prawda Jackson usilowal choc troche uratowac beznadziejna literature fajna rezyseria i efektami, ale na takim scenariuszu to tak naprawde gowno da sie zrobic. Fabula kulawa jak siema, slabe postaci, ogolnie zal. Tolkien ssie.
Nom... Tolkien to taki mizerny był w tym pisaniu, w ogóle nie miał o tym pojęcia. To był marny pisarzyna poziomu równie słabych Lovecrafta, Wilda, Sienkiewicza, Mickiewicza... grafoman i tyle :roll:

Aż dziwne że na podstawie tej jego szmiry jakikolwiek film nakręcili... :roll:

Ale może to tylko kwestia gustu... ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

RinoWar pisze:Ej no teraz to Ty łachu cmentarny przegiołeś pałę. Tolkien jest wielki misiu blaszany ;)
Ej Ty śliniaku zarzygany, pozwoliłem Ci do niego tak pisać? Kolege se kurwa, drasko z rowa znalazłeś? [-X

Awatar użytkownika
Hans
Warzywo

Post autor: Hans »

OMG nie wytrzymam co wy pier****** ludzie walicie nazwiskami wybitnych ludzi nazywając ich "marnymi pisarzynami" to powiedzcie kto wg was jest taki PRO
"Lecz nie wiedzą o tym ludzie,

Że najgorzej w życiu to,

To samotnym być, to samotnym być"

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Hans - ironia - coś Ci to mówi? Wymieniłem moich ulubionych pisarzy...
Karabin - luzik, RinoWar chyba chciał Cię zacytować ale nie kojarzy funkcji "cytuj" czy też nie umie wpisac [quote]
Obrazek

ODPOWIEDZ