![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Rasko - maszyka jest bardzo podobna do Deathrollera co nie
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Te - to mogłoby być w naszej armii - krasnoludzki odpowiednik steamtanka
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
nie wydaje Ci sie bardziej prawdopodobne, ze GW pomysli: "prawie nikt nie gra dwarfami - trzeba dopakowac armie, to wiecej figurek i army bookow zejdzie z półek"?ANtY pisze: Nawiązując do tematu:
Do 8ed. na turniejach raczej się nie pogra,
jak będą wydawać 8ed. to popatrzą i pomyślą "Prawie nikt nie gra dwarfami to nie ma co inwestować" i albo w ogóle wywalą armię, albo nadal będzie słaba.
Raczej nie, bo już teraz mielibyśmy pełno różnych figsów.imho GW myśli tak: krasnoludy dobrze się sprzedają i lepiej nic z nimi nie kombinować. dajmy tylko jak najwięcej nowych figurek by kolekcjonerzy mieli za co płacić.
No tu może bym coś zmienił może nie same zasady ale wygląd figurek bo wątpię by ktokolwiek był za Longami przerobionymi z warriorsówArqueek pisze:
warriorsi zostaja, longi tez
to by bylo chore jakbyśmy mieli BS elfów. BS 3 to normalny, przecietny BS. Krasnoludy nie mają jakiegoś turbo wyostrzonego wzroku a i tak mamy +1 do hita za ekstra bajeranckie muszkiety więc jest jaknajbardziej tak jak byc powinno.Arqueek pisze: strzelcy bs4 (to chore, ze krasnale maja takiego bsa jak gobliny czy skaveny...)
powiem tak:Arqueek pisze:Jak dla mnie bs4 bylby klimatyczny. Przeciez taki krasnolud jest szkolony dziesiatki jesli nie setki lat, powinien nieco lepiej strzelac niz goblin czy skaven. Praktyka robi swoje, czyz nie? A tak to strzelamy jak przecietny imperialista. Z reszta mamy nawet na strzelcach, ba, nawet na obslugantach ws4! Niby z jakiej racji?No, ale to moje zdanie, nie chce sie klocic z dlugobrodym
odpowiedź jest prosta. wszystkie metale w założeniu GW miały być wycofane do mail order żeby GW zasysało więcej kasy.A ktoś mi powie czemu GW wycofało hamerów i ironów co prawda udało mi sie dostać box metali ironów no ale nie wiem co się dzieje, pewnie chcą wycofać wszystkie unity metalowe co? -_-
W sumie tak.. Czytałem, że firma notuje któryś rok z rzędu gorsze wyniki finansowe to jakoś muszą przysiąciąć.. Skoro mail order to ja dziękuję za koszt wysyłki z UK..odpowiedź jest prosta. wszystkie metale w założeniu GW miały być wycofane do mail order żeby GW zasysało więcej kasy.