Kalesoner najwyraźniej nic nie zrozumiałeś - chyba że Twoja wypowiedź nie była skierowana do mnie. Bo mi o żadne zamienianie terenów z 12 na 8 cali mi nie chodziło, a jak wół napisałem, że lepiej byłoby zasadę PSL'u zmienić na coś co by nie zmuszało graczy do wycinanie kartoników i zmienianie z obu stron większości makiet w zaorane pola. Oczywiście na jakiekolwiek zamiany za późno, ale na przyszłość można zasady wymyślać nieco mniej upierdliwe, ale nie ukrywam że zpewnością takie zasady są bardzo "zabawne" dla organizatorówKalesoner pisze:Ciekawe czy by Ci się podobało, gdybyś grał kawaleryjską rozpiską i przeciwnik mały obelisk stojący na środku stołu zamienił na pole wielkości 12 na 8". Albo inaczej, grasz armią partyzancką, a przeciwko Tobie jest armia na kawalerii, miałeś duży domek w swojej strefie... no teraz masz pole 3na4, które można objechać z każdej strony. Ciekawe czy byś wtedy nie pomyślał, że jednak to nie było takie głupie z tym odrysowywaniem.
Estetycznie ładniej z terenami, ale uczciwiej z kartkami i to używanymi tylko wtedy kiedy trzeba zamienić obelisk czy domek, więc bez przesady.
14 Czerwca Nemezis - Wojna Partyjna !!!
Re: 14 Czerwca Nemezis - Wojna Partyjna !!!
- morgan10005
- Falubaz
O której zaczynają się zapisy? 9:00 czy 10:00
- morgan10005
- Falubaz
Ślepy jestem- nie zauwazyłem terminarza
- morgan10005
- Falubaz
W naszych rozpach jest błąd- były dwa war bannery. Na jutro przyniosę rozpę już poprawioną. Ok?
Wooh. Wyczerpujący turniej. Po krótce:
W 1. bitwie trafiliśmy na pana Krauze (HE+Dwarf). PiS zawiódł po raz pierwszy, prawie żadnych strat. On gryzł nas strzelaniem, my pogoniliśmy mu DP za stół. Nasze działo niefartownie spadło. Generał nie zdał look out sir od działa, ale na ilość woundów też wypadła jedynka. Życie jest wredne. 10-10.
W 2. bitwie trafiliśmy na braci Wieczorek (WoC+WE). Nasz PiS nie zrobił nic. Tutaj nie było tak kolorowo, wystrzelano całe imperium a czołg spadł od gigusia chaosu. Wraithy spadły od ich PiSu i haila. GG dostali szarże od treemana, dyskowca kosiarza i driady. Epicko złamali driady, treeman i dysk ustali. 16-4 dla braci.
3 bitwa. Młodzi koledzy, nazwisk nie pamiętam. O&G + Dwarfy. PiS znów nie dał rady. Wraithy przegoniły połowę parku maszynowego i kuszników, zaś gobliny minersi pogonili nasze działo. Na środku śliczny combat, GG zaszarżowani przez longbeardów i hammerersów ustali, a po dwóch szarżach ghuli od boku longbeardzi padli od fear+outnumber. Hammerersów uratował stubborn i immune na fear. Mimo wszystko społowieni, u mnie spadł tylko wampir BSB. Przeciwnik prawie wyczyszczony. 20-0 do przodu.
W 1. bitwie trafiliśmy na pana Krauze (HE+Dwarf). PiS zawiódł po raz pierwszy, prawie żadnych strat. On gryzł nas strzelaniem, my pogoniliśmy mu DP za stół. Nasze działo niefartownie spadło. Generał nie zdał look out sir od działa, ale na ilość woundów też wypadła jedynka. Życie jest wredne. 10-10.
W 2. bitwie trafiliśmy na braci Wieczorek (WoC+WE). Nasz PiS nie zrobił nic. Tutaj nie było tak kolorowo, wystrzelano całe imperium a czołg spadł od gigusia chaosu. Wraithy spadły od ich PiSu i haila. GG dostali szarże od treemana, dyskowca kosiarza i driady. Epicko złamali driady, treeman i dysk ustali. 16-4 dla braci.
3 bitwa. Młodzi koledzy, nazwisk nie pamiętam. O&G + Dwarfy. PiS znów nie dał rady. Wraithy przegoniły połowę parku maszynowego i kuszników, zaś gobliny minersi pogonili nasze działo. Na środku śliczny combat, GG zaszarżowani przez longbeardów i hammerersów ustali, a po dwóch szarżach ghuli od boku longbeardzi padli od fear+outnumber. Hammerersów uratował stubborn i immune na fear. Mimo wszystko społowieni, u mnie spadł tylko wampir BSB. Przeciwnik prawie wyczyszczony. 20-0 do przodu.
- dziekanotr
- Wodzirej
wielkie dzieki za dobry turniej
dla przeciwnikow i Gobossa z ktorym gralem woelkie dzieki !