14 Czerwca Nemezis - Wojna Partyjna !!!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Re: 14 Czerwca Nemezis - Wojna Partyjna !!!

Post autor: Kal_Torak »

Kalesoner pisze:Ciekawe czy by Ci się podobało, gdybyś grał kawaleryjską rozpiską i przeciwnik mały obelisk stojący na środku stołu zamienił na pole wielkości 12 na 8". Albo inaczej, grasz armią partyzancką, a przeciwko Tobie jest armia na kawalerii, miałeś duży domek w swojej strefie... no teraz masz pole 3na4, które można objechać z każdej strony. Ciekawe czy byś wtedy nie pomyślał, że jednak to nie było takie głupie z tym odrysowywaniem.
Estetycznie ładniej z terenami, ale uczciwiej z kartkami i to używanymi tylko wtedy kiedy trzeba zamienić obelisk czy domek, więc bez przesady.
Kalesoner najwyraźniej nic nie zrozumiałeś - chyba że Twoja wypowiedź nie była skierowana do mnie. Bo mi o żadne zamienianie terenów z 12 na 8 cali mi nie chodziło, a jak wół napisałem, że lepiej byłoby zasadę PSL'u zmienić na coś co by nie zmuszało graczy do wycinanie kartoników i zmienianie z obu stron większości makiet w zaorane pola. Oczywiście na jakiekolwiek zamiany za późno, ale na przyszłość można zasady wymyślać nieco mniej upierdliwe, ale nie ukrywam że zpewnością takie zasady są bardzo "zabawne" dla organizatorów ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ok, myślałem już, że śmiesz psioczyć na zasady. :wink:
Obrazek

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Kotlet, jak już Ci Marek przypomina o figsach to weź i tych 10/7 Wayów dla mnie, bo dwa browary czekają :wink: .

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

O której zaczynają się zapisy? 9:00 czy 10:00

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

żadna z tych :D 9.30 ;)

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

A nie 9.00? Przynajmniej tak jest napisane na 1 stronie.

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Ślepy jestem- nie zauwazyłem terminarza

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

a no tak #-o
z przyzwyczajenia że kiedyś turnieje o 10 sie zaczynały to tak napisałem ;)
od 9 zapisy

Awatar użytkownika
olo1
Mudżahedin

Post autor: olo1 »

czy jeśli w oddziale jest Wałęsa to oddział ma dwóch czempionów?
Wałeśa jest traktowany jako zwykły czempion(ma takie same wyposażenie jak oddział,staty czempiona itp)?

czy takie proxy przejdą: bolec he będący bolce de i 4 exeków będących black guardami?

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

W naszych rozpach jest błąd- były dwa war bannery. Na jutro przyniosę rozpę już poprawioną. Ok?

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ktoś ma pożyczyć parę harpii, tak z 9? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Morgan spoko
Olo, czempion zastępuje w 1 kolejności innego czempiona, jeżeli takowego nie ma to wtedy zastepuje zwykły model, statystyki ma takie jak model zastepowany z tym że LD o 1 większym, proxy przejdą

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Viatroof wez mengile dla mnie jak mozesz :) 8)

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Przedni turniej, zajebiste podsumowanie długiego weekendu ;-) Dzięki sojusznikowi i przeciwnikom za bezstresowe bitwy. Później może wrzucę jakiś mały raport.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Turniej był rzeczywiście genialny, lepszy niż ten poprzedni. Dzięki za grę wszystkim przeciwnikom i organizatorom.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

Wooh. Wyczerpujący turniej. Po krótce:

W 1. bitwie trafiliśmy na pana Krauze (HE+Dwarf). PiS zawiódł po raz pierwszy, prawie żadnych strat. On gryzł nas strzelaniem, my pogoniliśmy mu DP za stół. Nasze działo niefartownie spadło. Generał nie zdał look out sir od działa, ale na ilość woundów też wypadła jedynka. Życie jest wredne. 10-10.

W 2. bitwie trafiliśmy na braci Wieczorek (WoC+WE). Nasz PiS nie zrobił nic. Tutaj nie było tak kolorowo, wystrzelano całe imperium a czołg spadł od gigusia chaosu. Wraithy spadły od ich PiSu i haila. GG dostali szarże od treemana, dyskowca kosiarza i driady. Epicko złamali driady, treeman i dysk ustali. 16-4 dla braci.

3 bitwa. Młodzi koledzy, nazwisk nie pamiętam. O&G + Dwarfy. PiS znów nie dał rady. Wraithy przegoniły połowę parku maszynowego i kuszników, zaś gobliny minersi pogonili nasze działo. Na środku śliczny combat, GG zaszarżowani przez longbeardów i hammerersów ustali, a po dwóch szarżach ghuli od boku longbeardzi padli od fear+outnumber. Hammerersów uratował stubborn i immune na fear. Mimo wszystko społowieni, u mnie spadł tylko wampir BSB. Przeciwnik prawie wyczyszczony. 20-0 do przodu.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

wielkie dzieki za dobry turniej ;) dla przeciwnikow i Gobossa z ktorym gralem woelkie dzieki !

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Dzieki za turniej, fajnie sie gralo.
Wszystkie bitwy spoko, przeciwnicy bezcisnieniowy.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Dzięki wszystkim za grę, szczególnie Dziekanowi, który grał ze mną w parze. Turniej bardzo mi się podobał, oby takich więcej.

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Ja też dziękuję organizatorom, przeciwnikom i qumplowi z pary. Zasady bardzo fajne i ogólnie dobry tur. :)

ODPOWIEDZ