kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Mudżahedin
Re: kilka pytań początkującego
witam:
Ile ataków w 7 ed maja saurusy z włóczniami z 2 szeregu ?
Ile ataków w 7 ed maja saurusy z włóczniami z 2 szeregu ?
mam pytanie...czy z zasady "look out sir!" może skorzystać też bohater na juggernoucie dołączony do oddziału kawaleryjskiego??grałem ze znajomym i on stwierdził, że nie, prawdopodobnie kwestia rozbija sie o to czy "rank and file units" to tylko piechota, czy też kawaleria...mi wydaje się, że herosi ukryci w oddziale kawalerii też mogą skorzystać z powyzszej reguły
Rule Book, str. 74.
Tak dlugo jak w jednostce masz 5 lub wiecej szeregowych modeli(zadne postaci, championi etc) i US twojego bohatera jest mniejszy od 5 to dziala "look out sir".
Conejito, jesli miales herosa na juggerze i 5 konnych to dziala look out sir!, ale jesli miales tam tez championa to juz nie. Moze o to chodzilo Twojemu koledze.
Tak dlugo jak w jednostce masz 5 lub wiecej szeregowych modeli(zadne postaci, championi etc) i US twojego bohatera jest mniejszy od 5 to dziala "look out sir".
Conejito, jesli miales herosa na juggerze i 5 konnych to dziala look out sir!, ale jesli miales tam tez championa to juz nie. Moze o to chodzilo Twojemu koledze.
Witam. Mam pytanie odnośnie strzelania. Otóż nie jestem pewien odnośnie zdejmowania modeli. Teoretycznie modele widzą tylko pierwszy szereg, ale zdejmuje się gości z tyłu. Jeśli jest oddział, który ma 2 szeregi po 10 osobników i dostaną 12 hitów to czy zdejmuje się też gości z pierwszego szeregu(tych dwóch)?
"są róże typy obliczania dni: kalendarz gregoriański, kalendarz chiński i kalendarz Games Workshop :p"
Dark eldarzy dobrze o tym wiedzą...
Dark eldarzy dobrze o tym wiedzą...
Dokładnie. Ja tylko dopowiem, że możesz zabijać modele, które nie widzisz, pod warunkiem, że widzisz choćby część oddziały. Czyli masz np. skitrany oddział w lesie, wystaje wyłącznie jeden model, a obok jest wrogi ratling. I ten ratling może Ci rozstrzelac cały oddział, bo widzi model=widzi oddział i może weń strzelać.Byro pisze:Ściągasz cały tylni szereg oraz model skrajny z lewej i skrajny z prawej pierwszego.
dobra, ja znowu odgrzeje starego kotleta i sprawe czempiona PG i enchanted shield
gdzieś tam przeczytalem (tu na forum ), że mag chaosu moze sobie zakupić enchanted shielda, ale przecież podobno nie ma shielda w opcji do wzięcia (oczywiście mogę się mylić, bo nie wiem jak to w booku WoCh jest), to czemu czempion pg nie może sobie tez zakupić tarczy? Jak to jest?
gdzieś tam przeczytalem (tu na forum ), że mag chaosu moze sobie zakupić enchanted shielda, ale przecież podobno nie ma shielda w opcji do wzięcia (oczywiście mogę się mylić, bo nie wiem jak to w booku WoCh jest), to czemu czempion pg nie może sobie tez zakupić tarczy? Jak to jest?
nie pamietam czy to bylo w faqu do ror czy w zasadach ror... poszukaj sobieJasiuuu pisze:dlaczego nie ?
champion pg nie ma zasady pozwalajacej mu na zakup magicznej tarczy mimo, ze nie posiada zwyklej...to czemu czempion pg nie może sobie tez zakupić tarczy? Jak to jest?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Mag chaosu na w AB napisane "DOWOLNE MAGICZNE PRZEDMIOTY DO 50 PKT". A tak btw to on w Pancerzu Chaosu popierdziela i pewnie stąd ta zasada .
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- dziekanotr
- Wodzirej
Witam, mam taka sytuacje, skorpion wykopuje sie 8 cali od goblinkow z fanatykami, i teraz moje pytanie ,czy fanole wypuszczane sa normalnie, czy losowo z uzyiem scatera, bo sie wykopal i na poczatku go nie widzialy...?
Fanole zawsze wysyła gracz O&G w wybranym przez siebie kierunku z wybranego punktu własnego oddziału, nie muszą być wysłane we wroga ani nic takiego, nie trzeba też nikogo widzieć, żeby je można było wypuścić. Czyli wychodzi na to, że normalnie je wypuszczasz.