Kalcior Painting (2xFiller 23.02.2011)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: HE - Figurki Kalciora (up: Noble - 18.04.2009)
zawsze możemy się spotkać na neutralnym gruncie
Jak dla mnie trzymanie jednego schematu w armii jest rewelacyjnym rozwiązaniem, a ten Noble i tak będzie się wyróżniał nawet wśród dragon princes. Jak dobrze pamiętam Kalcior to miał to być sztandarowy armii, a na sztandar to średnio wygląda... Chyba, że ma to być jednak normalny heros z lancą na koniu.
Powiem Ci to co zawsze: Jesteś nienormalny
Wielkie graty i tak trzymać!
Powiem Ci to co zawsze: Jesteś nienormalny
Wielkie graty i tak trzymać!
Zacząłem zabawę u Mend łOgrynowych ... pewien Imperialista (Blaesus...zwany chomikiem) pokazał mi kilka chwytów, a później to już tylko praca w zaciszu domowym co by dorównać Imperialiście ... i tak jakoś to trwa:) Jak będziesz kiedyś chciał zagrać, dowiedzieć się czegoś o malowaniu to zapraszamy:)Też jestem z wrocka i gdzie cie tak nauczyli w pracowni w bardzie a moze ktos prywatnie
Już zobaczyłem WL, którym dałem przydomek "Brown Lionów". Nie chcę psuć wrażenia, ale oryginalność i indywidualna wizja po prostu biją po oczach. Niestety Kalcior z powodów swej profesji odwala fuszerkę na forum, pomimo niezłych wyników w malowaniu. W boju już widziałem WL i nieźle dają radę. Mit o tym, że w boju lepiej pomalowane figurki sobie radzą, to prawda (jednak nie polegajcie na tym zbytnio). Znowu ten dziad odwalił mistrzowską robotę, heh... próbuję dorównać, ale okazuje się, że tylko jestem lepszy w klejeniu moich dziwnych konwersji. Kalcior dałem Ci tyle łbów i odnóg DE i O'n'G, że mógłbyś wreszcie te prostackie modele GW trochę ulepszyć.
Pozdrawiam,
Natibak.
PS co jest rzeźnicy z poza Wrocka? Przybywajcie na walki, czas się znajdzie! Gram Orkami więc przegranej nie ma co się bać (chyba, że chore ambcje już was całkiem pojechały).
Pozdrawiam,
Natibak.
PS co jest rzeźnicy z poza Wrocka? Przybywajcie na walki, czas się znajdzie! Gram Orkami więc przegranej nie ma co się bać (chyba, że chore ambcje już was całkiem pojechały).
- Franciskus
- Plewa
czarodzieje i konni są po prostu super.
gratuluje
gratuluje
Hej Hej
Już od dawna nic nie wrzuciłem na forum ... chyba dlatego, że prace w malowaniu idą wolno z braku czasu:) A może to tylko wymówka ... hehe
W najbliższym czasie wrzucę tych obiecanych WL ... bo są już skończeni ale ... hmmm ... to jeszcze nie teraz.
Dziś pokaże coś nad czym pracowałem ostatnie kilka dni. To był spontan ... w kilku grach mój Great Eagle spisał się naprawdę dobrze, a jednak gra samą podstawką nie jest przyjemna dla przeciwnika no i oczywiście dla mnie:) Jak to kiedyś Notibak powiedział, a pewnie przed nim wielu z was ... niepomalowane figurki gorzej walczą ... a co dopiero same podstawki ... no ok ... nie będę zanudzał.
Proszę was konstruktywne opinie co jest ok, a co można by jeszcze poprawić. Miłego oglądania i krytykowania.
Aha ... koncepcja jest narazie taka, żeby to drzewo zrobić jako uschłe ale coraz bardziej się skłaniam do zrobienia tam liści z maty liściastej, o której rozmawiałem w innym temacie z kolegami z forum. Jak myślicie - lepsze liściaste czy uschłe??
Już od dawna nic nie wrzuciłem na forum ... chyba dlatego, że prace w malowaniu idą wolno z braku czasu:) A może to tylko wymówka ... hehe
W najbliższym czasie wrzucę tych obiecanych WL ... bo są już skończeni ale ... hmmm ... to jeszcze nie teraz.
Dziś pokaże coś nad czym pracowałem ostatnie kilka dni. To był spontan ... w kilku grach mój Great Eagle spisał się naprawdę dobrze, a jednak gra samą podstawką nie jest przyjemna dla przeciwnika no i oczywiście dla mnie:) Jak to kiedyś Notibak powiedział, a pewnie przed nim wielu z was ... niepomalowane figurki gorzej walczą ... a co dopiero same podstawki ... no ok ... nie będę zanudzał.
Proszę was konstruktywne opinie co jest ok, a co można by jeszcze poprawić. Miłego oglądania i krytykowania.
Aha ... koncepcja jest narazie taka, żeby to drzewo zrobić jako uschłe ale coraz bardziej się skłaniam do zrobienia tam liści z maty liściastej, o której rozmawiałem w innym temacie z kolegami z forum. Jak myślicie - lepsze liściaste czy uschłe??
Kolejny dowód na to, że dużo gadam a mało robię. Moja armia sam wiesz, jak wygląda... socjalistyczny beton. Koncepcja fajna i ciekawe wykonanie, ale, do cholery, jak ten orzeł się tej gałązki trzyma to nie mam pojęcia. Siła woli to chyba za mało w tym wypadku.
sry za zle skojazenie ale wyglada jakby robil kupe w locie
Shaman says:
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
-There is no evil spirits, but some just not like you.
-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Drzewko bardzo fajnie wyszlo, czekam na pomalowanego
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Można by jeszcze na dole dorzucić jakieś małe drzewko uginane pędem wiatru spod skrzydeł.
Doskonały pomysł i wykonanie (ciekaw jestem malowania).
Udało Ci się oddać pełną dynamikę ruchu czyli coś co niestety nieczęsto udaje się z obiektami latającymi. Pomyśl jeszcze o jakiś elementach oddających impet uderzenia skrzydeł i będzie genialnie
Doskonały pomysł i wykonanie (ciekaw jestem malowania).
Udało Ci się oddać pełną dynamikę ruchu czyli coś co niestety nieczęsto udaje się z obiektami latającymi. Pomyśl jeszcze o jakiś elementach oddających impet uderzenia skrzydeł i będzie genialnie
Fear me mortals, for I am the Anointed...
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Świetnie jak na razie się prezentuje Ja bym jednak zostawił je uschłe. Według mnie ciężko będzie dobrze ułożyć liście, żeby oddawały pęd powietrza i jego zawirowania...No chyba, że masz na to jakiś patent, to wtedy zdecydowanie liściaste
putoa alasti avantoon!
Przepieknie wyglada.
drzewko IMO lepiej będzie wyglądać uschłe.
drzewko IMO lepiej będzie wyglądać uschłe.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!