co z tego skoro nie zdejmuje save'a?KrzysiekW pisze: ale dzown działa na czołg, b
Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Można rzucić tylko raz, i w momencie rzucenia wybieramy, czy kulamy na 5+ czy 9+.Myth pisze:Czy czar błyskawica można rzucić dwukrotnie w ciągu tury, raz na 5+, a raz na 9+? Czy też wybieramy którą "moc" będziemy używać w danej turze, i tylko raz możemy ten czar cisnąć?
Jeśli Master Assasin ma Fellblade i jest ukryty w regimencie to rzuca kostką żeby sprawdzić czy stracił wound`a czy zaczyna rzucać dopiero po wyjściu z ukrycia?
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
Jak długo jest ukryty to nie ma go na stole. Nie może używać swoich itemów itp. Więc (wg. mnie) nie rzucasz.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
zasada hidden mówi że jeśli przed wyjściem z ukrycia (które może nastąpić w dowolnej fazie cc) oddział w którym jest ukryty assassin zostanie zniszczony albo ucieknie za stół zabiera w zaświaty assassina a punkty za jego nihilację dodawane są normalnie do victory pointsów i nie ma innej metody żeby wyrządzić szkodę takiemu assassinkowi ZANIM wyjdzie z ukrycia...Gnatozuj pisze:Jeśli Master Assasin ma Fellblade i jest ukryty w regimencie to rzuca kostką żeby sprawdzić czy stracił wound`a czy zaczyna rzucać dopiero po wyjściu z ukrycia?
Jak działa Plague Censer na stegadona? Kto testuje Wytrzymałość? Stegadon? Wszystkie skinki? Pytanie na ogólnym odpowiedzi się nie doczekało może tu ktoś wie? Względnie, kto testuje w przypadku kontaktu bohatera na smoku z posiadaczem Plague Censera
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.
- Bananovitch
- Chuck Norris
Mi co najwyżej przychodzi na myśl jednostka z modelami z różnym T.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
moze cytatem sie nie posłużę, ale jezeli wszystkie jednoski ( 4 skinki + szaman + stedzio) sa w HtH, i atakuja normalnie(wszystkie! - wyjatek to challenge z szamanem) gdy sa btb z przeciwnikiem, to nie widze przeciwwskazań aby wszyscy T-testu nie zdawali. Jeżeli jest inaczej to oświeć nas
To może wyjaśnij jak jest i podaj jakieś przykłady co? Tydzień temu zadałem pytanie a warkseer prosił o wypowiedź sędziów.
Jest inaczej to każdy może napisać. Jeszcze napisz jak jest bo o to pytałem.jest inaczej
- Shakin' Dudi
- Masakrator
jeju
rozlosowywuje się jak strzelanie
rozlosowywuje się jak strzelanie
niby model to model ale akurat losowanie dla mnie jest zupełnie od czapy
losuje się przy strzelaniu, u censerów jest zapis:
"if the bearer is in base contact with an enemy at the beginning of the cc phase, all models in base contact with one or more models with censer must take T test"
jako, że Engine skada się z kilku modeli (Stedzio, 4 skineczki i szaman) moim zdaniem kazdy powinien testować wytrzymałkę.
Analogicznie, wydaje mi się, że gdy na engina zionie Hydra/Smok to obrywa każdy na 4+ (4 skineczki na 4+, shaman na 4+ i stedzio na 4+)
No ale jak mój autorytet Shino uważa inaczej to sam nie wiem
losuje się przy strzelaniu, u censerów jest zapis:
"if the bearer is in base contact with an enemy at the beginning of the cc phase, all models in base contact with one or more models with censer must take T test"
jako, że Engine skada się z kilku modeli (Stedzio, 4 skineczki i szaman) moim zdaniem kazdy powinien testować wytrzymałkę.
Analogicznie, wydaje mi się, że gdy na engina zionie Hydra/Smok to obrywa każdy na 4+ (4 skineczki na 4+, shaman na 4+ i stedzio na 4+)
No ale jak mój autorytet Shino uważa inaczej to sam nie wiem
engine to jeden modeljako, że Engine skada się z kilku modeli (Stedzio, 4 skineczki i szaman) moim zdaniem kazdy powinien testować wytrzymałkę.
to wynika z zasad monstrous mounts. Jest tam wyszczegolnione, ze mimo, ze jest to jeden model to kazda czesc multipartowego stworka dostajeAnalogicznie, wydaje mi się, że gdy na engina zionie Hydra/Smok to obrywa każdy na 4+ (4 skineczki na 4+, shaman na 4+ i stedzio na 4+)