No ja wiem, że się nie udało wywalczyć. No ale trzeba próbowaćSa!nt pisze:Kal_Torak Twoje pomysły już wcześniej się pojawiły na forum ale myślisz że jest szansa aby to zaistniało jeżeli nie można wywalczyć takich samych zasad BSB? W każdej edycji są armie lepsze i gorsze.

Ogólnie sens w tym, że BP jeśli zebrać całość składa się bardziej objętościowo i w liczbie z boostów do kilku armii i ograniczeń dla VC i Demonów, które też ingerują w zasady. Stąd mitem jest wierzenie, że BP składa się z samych delikatnych zmian zasad kompozycyjnych. Stąd można się dziwić, że całkowicie są ignorowane wszelkie propozycje boostowania słabszych armii na podobnej zasadzie jak pozostałe.
Możnaby np. napisać aby udostępnić imperium wszystkie lub część przedmiotów magicznych z cult of ulrick. To taki przykład. Jednak jest to propozycja tej samej kategorii co lista dopuszczonych przedmiotów dla Dogsów i mozliwość wzięcia dodatkowego z każdego dostępnego AB. Nie chodzi mi oto, ze to jest złe. Wręcz przeciwnie - stwarza tym armiom różne warianty wyboru rozpisek, w przypadku dopuszczenia przedmiotów różne ciekawe kombinacje. Jednak jest to nadal fantazją, ale w tym momencie najwyraźniej fanazją spełnioną

Jeśli boosty dla innnych armii się utrzymały to podobne propozycje bynajmniej nie są żadnymi fantazjami. Każdy inaczej zinterpretuje danie jakieś armii zasade wyboru dowolnego magicznego przedmiotu z kodeksu innej armii, a możliwością wykorzystania zasad pik na jakieś jednostce, czy pozwolenie jednemu regimentowi piechoty imperium wziąść banner do 25 punktów bez musu brania imperialnego generała. Wszystko zależy od nastawienia i subiektywnej oceny.
Stąd uważam, że najmocniejszą stroną BP są dopuszczone fantazje na orkach/ograch/bestiach/DoW. To przynajmniej się sprawdziło.
Stąd Barb doskonale rozumiem, że z pozycji autora BP i członka LS Twoje fantazje mają realne szanse przebicia się