Blood Thirster

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Re: Blood Thirster

Post autor: Kołek »

dragon armour :wink:

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

S10 rozwiąże problem

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Kołek pisze:dragon armour :wink:
powtorze pytanie inaczej:
to że bedize pare oddzialow DP i Smok oznacza ze dostajecie od HE maske na wejsciu :roll: ? bez jaj... duzo zalezy od tego jak wyglada reszta rozpy, ale zrobic 12-8 po dobrej rozkminie a 10-10 raczej bez wiekszego problemu spokojnie mozna... no chyba ze problem stanowi to ze szarzujac na pałe nie wylatujecie 3k6 cali dalej, za duzy angaż intelektualny ;)

ja bym na BT bral zbroje, przerzuty, firestorma + kb... przy horrorach generaujacych kostki scroll jest zbedny

pzdr

Awatar użytkownika
Kołek
Falubaz

Post autor: Kołek »

ja bym na BT bral zbroje, przerzuty, firestorma + kb... przy horrorach generaujacych kostki scroll jest zbedny
IMO lepiej jednak scroll zamiast KB, scroll nie raz mi dupe uratował
to że bedize pare oddzialow DP i Smok oznacza ze dostajecie od HE maske na wejsciu
no weź przestan kto tu o masce mówi ale np flamery, horrory,bloodzio jezeli przeciwnik dobrze zagra moga być bezużyteczne do końca gry i nie zapominaj ze gramy na BP czyli 5 oddziałów dragonów i Stardragon moga się pojawić :?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Juz nie przesadzaj z tym FB. No chyba ze gracz na samym Panie zmian :)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

no chyba ze lubisz modelem za 500punktów ganiać za łucznikami

skrole możesz wsiąść na heroldach

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

ja wole scrola, bo mam tylko jednego chcąc mieć wymaksowaną rozpe ;)
He da sie pojechać, HE na smoku mają 1 lub max 2 magów, mając duże horrory i 2 heraldów teczy jeden dostanie MoS z shadowem lub beastem, 3k6 S1 no AS może ładnie przetrzebić dragonów, pozatym mamy popychaczke, i terror robiony na dowolnym oddziae, z beasta bolec popychaczka i stopowanie. Do tego duża torpeda nie jest flaming,
A Dragoni przeciw psom w ilości 6 vs 6 z banerem i muzykiem statystycznie w szarży zabijają 1,5 psa, czyli 3 rany i baner oddają psy,zabijają 2 czyli mają outnumber psy sypią się o 1, a potem HE mają S3 i robi się krucho :)

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

thurion pisze:to że bedize pare oddzialow DP i Smok oznacza ze dostajecie od HE maske na wejsciu :roll: ? bez jaj... duzo zalezy od tego jak wyglada reszta rozpy, ale zrobic 12-8 po dobrej rozkminie a 10-10 raczej bez wiekszego problemu spokojnie mozna... no chyba ze problem stanowi to ze szarzujac na pałe nie wylatujecie 3k6 cali dalej, za duzy angaż intelektualny ;)

Heh, tak jak Rafix napisał...
jak chcesz ganiać blodzioem za lucznikami to gdzie sens brania blodzia??

Bardzo chętnie zagrałbym z Tobą HE :wink:
Ty weźmeisz blodzia z flamingami, a ja smoka i 3xDP :wink:
możemy na draconie zagrac w piatek, albo w sobote w nocy... :wink:

Manfred, nie możesz patrzeć na to ze swojej perpektywy, ja nie rzucę IFki na torpede w smoka! :P
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Manfred pisze:ja wole scrola, bo mam tylko jednego chcąc mieć wymaksowaną rozpe ;)
He da sie pojechać, HE na smoku mają 1 lub max 2 magów, mając duże horrory i 2 heraldów teczy jeden dostanie MoS z shadowem lub beastem, 3k6 S1 no AS może ładnie przetrzebić dragonów, pozatym mamy popychaczke, i terror robiony na dowolnym oddziae, z beasta bolec popychaczka i stopowanie. Do tego duża torpeda nie jest flaming,
A Dragoni przeciw psom w ilości 6 vs 6 z banerem i muzykiem statystycznie w szarży zabijają 1,5 psa, czyli 3 rany i baner oddają psy,zabijają 2 czyli mają outnumber psy sypią się o 1, a potem HE mają S3 i robi się krucho :)
dokladnie takie podejscie powinno sie prezentowac
RAFIX pisze:no chyba ze lubisz modelem za 500punktów ganiać za łucznikam
a kto mowi o ganianiu za lucznikami ? zawsze mozesz za lucznikami z magiem ;) zreszta podstawowy blad logiczny.. cos co kosztuje 500 pkt nie musi od razu nabic 500 pkt zeby sie splacic, starczy ze przezyje i zablokuje cwiartke i odejmuje 3 duze punkty przeciwnikowi
Kołek pisze: no weź przestan kto tu o masce mówi ale np flamery, horrory,bloodzio jezeli przeciwnik dobrze zagra moga być bezużyteczne do końca gry i nie zapominaj ze gramy na BP czyli 5 oddziałów dragonów i Stardragon moga się pojawić :?
to moze zmien podejscie na reszcie rozpy? wez fiendy zamiast flamerow, wez klocek horrorow zamiast 10tek i puszczaj obszarowke albo duze pierdolniecie... firestorm jest bezapelacyjnie najbardziej uniwersalna bronia na Blodku i nie branie go przez HE jest dla mnie dziwne... jak juz sie tak ich bać, to lepiej zmienic reszte armii ktora vs cokolwiek innego i tak pozostjae rownie przezajebiscie skuteczna
Cauliflower pisze:
Bardzo chętnie zagrałbym z Tobą HE :wink:
Ty weźmeisz blodzia z flamingami, a ja smoka i 3xDP :wink:
możemy na draconie zagrac w piatek, albo w sobote w nocy... :wink:
na Draconie w sobote w nocy to ja bede pił :mrgreen:
zreszta nie mam ochoty na gre Blodkiem, sam nigdy nim nie gralem, Keeper to byl moj intuicyjnie, bardziej ideologicznie niz przegieciowo, wybrany juz prawie 1,5 roku temu GD i nie mam najmniejszego zamiaru go zmienaic w jakiekolwiek bitwie, nawet ambicjonalnie udowadniajacej ;)
Cauliflower pisze: Manfred, nie możesz patrzeć na to ze swojej perpektywy, ja nie rzucę IFki na torpede w smoka! :P
ale moze wziasc np 2 heraldow teczy, scroll - MoS, bsb - latanie - MoS, i co ture napierdalac 2x cowera w smoka tudziez 2x popychaczke w psy, jak koles gra na 1 caddym to plynie od 2 fazy magii... a jak ma 2, to sra przy kazdym rzucie na dispel jaki wykonuje ;)

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Podejście często nie wystarcza i zazwyczaj jest tak ze kości nie interesuje jakie masz podejście jak będą chciały ci zrobić na złość to ci zrobią
MoS'a możesz mieć tylko jednego w armii na polskie zasady
Tak mam się kampić po krzaczyskach blodziem jak on mi całą armie zarzyna, to ja wole wziąć S10 i niech on się chowa.
Obecnie jest więcej kości do dispela (o całe dwie) i punktów bo drugiego rara też często nie ma w demonach (ach te polskie zasady) więc spokojnie można posiadać w armii S10 i 2xDS co i tak jest dużo bo do tej pory grałem na scrolu i trzech kościach.
A tak na marginesie to na DMP zawsze możesz uciec przed tymi wrednymi zaśmierdłymi bananogłowymi elfami :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Blodthirster przy S10 traci na swojej uniwersalności wg Mnie może i klepie lepiej ale łatwiej go ściągnąć :), wtedy może i z HE jest dużo lepiej, ale wielkrotnie gorzej z lizzie czy DE bo brak AS 3+ przy takim ostrzale, poisonach itd oznacza jeszcze gorszą kamperke niż z FW przeciw HE, pozatym ten scroll robi różnice.
Rafał zakładając że kości zawsze bedą nam robiły psikusy to nie należy grać w Batla tylko na PS3 czy coś ;), musisz poczuć Moc pomiedzy każdą kostką ;P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

RAFIX pisze:Podejście często nie wystarcza i zazwyczaj jest tak ze kości nie interesuje jakie masz podejście jak będą chciały ci zrobić na złość to ci zrobią
MoS'a możesz mieć tylko jednego w armii na polskie zasady
Tak mam się kampić po krzaczyskach blodziem jak on mi całą armie zarzyna, to ja wole wziąć S10 i niech on się chowa.
Obecnie jest więcej kości do dispela (o całe dwie) i punktów bo drugiego rara też często nie ma w demonach (ach te polskie zasady) więc spokojnie można posiadać w armii S10 i 2xDS co i tak jest dużo bo do tej pory grałem na scrolu i trzech kościach.
A tak na marginesie to na DMP zawsze możesz uciec przed tymi wrednymi zaśmierdłymi bananogłowymi elfami :twisted: :twisted: :twisted:
MoS faktycznie... na WD to wychodzi mega posranie... nie dosc ze zzera kostki PD to jeszcze 0-1, wychodza rozbieznosci miedzy BP+R a BP+Wielki Dracon Pack

pzdr

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

czuje moc tylko zawsze one robią mi na złość , ale znalazłem rozwiązanie wymieniłem moje kości i teraz będzie lepiej

3+sawe to nie jest aż tak dużo i można się bez tego obejść ale każdy ma swoje upodobania ja wole S10 bo jak wpadnę w cokolwiek ( no może poza pedantem) to to rozwalam na 2+

PS. próbowałem grać na PS3 ale tam mi jeszcze gorzej idzie :(

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

No ok na 2+ a z S 7 zawyczaj te najmocnejsze rzeczy płyną na 3+ , a herosów czy oddziały i tak kroi sie na 2 :P
PS. Ja też PSów nie lubie ;)
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, o 00:22 przez Manfred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Zapomnieliście że bloodzio wzbudza terrora :P, co zawsze może pomóc np. spanikować dragonów i później pozamiatane ;), albo też bloodzio od boku w dragonów psy od przodu i ma się +1 do combata ;)

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Dragoni to jest najmniejszy problem, problemem jest smok.

Nie miałbym tego dylematu, gdybym mógł brac blodzia, flejmery i herlada slaanesha z syreną, ale BP+R na to kombo nie pozwala :?

gdybym miał syrenkę, to żadnych smoków bym się nie bał, bo albo bym go wciągnął w klocek, albo przynajmniej sprawil, że na kilka tur będzie mniej efektywny..
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

aż się wzruszyłem :wink:
dlatego w ramach obywatelskiej pomocy demonom pozwolę sobie podzielić się swoimi przemyśleniami :D
siła 10 lepsza na czołgi, smoki i 1+sv lub mniej, nie mówiąc o Wysokich, na resztę lepszy firestorm + masz lepszego sv (ale to marginalna sprawa boli to bardziej przy De i lizzi) - IMHO lepsza jest 10 siły choć jeśli gramy akurat z klocem BK z regenką to możemy mieć inne odczucia :mrgreen:

Ż.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Żaba pisze:IMHO lepsza jest 10 siły choć jeśli gramy akurat z klocem BK z regenką to możemy mieć inne odczucia
Tu działa przysłowie "Imba Imbie nie równa" :)

10 sily lepsza od ostrza i zbroi (ogolnie), sa sytacje, ze wolelibysmy miec co innego jak i sa sytacje ze chcielibysmy miec dispel scroll na bloodziu.

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

Post autor: Tocz »

czy stopowanie z beasta działa na Bloodzia?? bo spotkałem sie z wieloma zdaniami i chciałbym sie tego dowiedzieć.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

nie, nie dziala

ODPOWIEDZ