Blood Thirster
Moderator: KrzysiekW
S10 rozwiąże problem
powtorze pytanie inaczej:Kołek pisze:dragon armour
to że bedize pare oddzialow DP i Smok oznacza ze dostajecie od HE maske na wejsciu ? bez jaj... duzo zalezy od tego jak wyglada reszta rozpy, ale zrobic 12-8 po dobrej rozkminie a 10-10 raczej bez wiekszego problemu spokojnie mozna... no chyba ze problem stanowi to ze szarzujac na pałe nie wylatujecie 3k6 cali dalej, za duzy angaż intelektualny
ja bym na BT bral zbroje, przerzuty, firestorma + kb... przy horrorach generaujacych kostki scroll jest zbedny
pzdr
IMO lepiej jednak scroll zamiast KB, scroll nie raz mi dupe uratowałja bym na BT bral zbroje, przerzuty, firestorma + kb... przy horrorach generaujacych kostki scroll jest zbedny
no weź przestan kto tu o masce mówi ale np flamery, horrory,bloodzio jezeli przeciwnik dobrze zagra moga być bezużyteczne do końca gry i nie zapominaj ze gramy na BP czyli 5 oddziałów dragonów i Stardragon moga się pojawićto że bedize pare oddzialow DP i Smok oznacza ze dostajecie od HE maske na wejsciu
Juz nie przesadzaj z tym FB. No chyba ze gracz na samym Panie zmian
no chyba ze lubisz modelem za 500punktów ganiać za łucznikami
skrole możesz wsiąść na heroldach
skrole możesz wsiąść na heroldach
ja wole scrola, bo mam tylko jednego chcąc mieć wymaksowaną rozpe
He da sie pojechać, HE na smoku mają 1 lub max 2 magów, mając duże horrory i 2 heraldów teczy jeden dostanie MoS z shadowem lub beastem, 3k6 S1 no AS może ładnie przetrzebić dragonów, pozatym mamy popychaczke, i terror robiony na dowolnym oddziae, z beasta bolec popychaczka i stopowanie. Do tego duża torpeda nie jest flaming,
A Dragoni przeciw psom w ilości 6 vs 6 z banerem i muzykiem statystycznie w szarży zabijają 1,5 psa, czyli 3 rany i baner oddają psy,zabijają 2 czyli mają outnumber psy sypią się o 1, a potem HE mają S3 i robi się krucho
He da sie pojechać, HE na smoku mają 1 lub max 2 magów, mając duże horrory i 2 heraldów teczy jeden dostanie MoS z shadowem lub beastem, 3k6 S1 no AS może ładnie przetrzebić dragonów, pozatym mamy popychaczke, i terror robiony na dowolnym oddziae, z beasta bolec popychaczka i stopowanie. Do tego duża torpeda nie jest flaming,
A Dragoni przeciw psom w ilości 6 vs 6 z banerem i muzykiem statystycznie w szarży zabijają 1,5 psa, czyli 3 rany i baner oddają psy,zabijają 2 czyli mają outnumber psy sypią się o 1, a potem HE mają S3 i robi się krucho
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
thurion pisze:to że bedize pare oddzialow DP i Smok oznacza ze dostajecie od HE maske na wejsciu ? bez jaj... duzo zalezy od tego jak wyglada reszta rozpy, ale zrobic 12-8 po dobrej rozkminie a 10-10 raczej bez wiekszego problemu spokojnie mozna... no chyba ze problem stanowi to ze szarzujac na pałe nie wylatujecie 3k6 cali dalej, za duzy angaż intelektualny
Heh, tak jak Rafix napisał...
jak chcesz ganiać blodzioem za lucznikami to gdzie sens brania blodzia??
Bardzo chętnie zagrałbym z Tobą HE
Ty weźmeisz blodzia z flamingami, a ja smoka i 3xDP
możemy na draconie zagrac w piatek, albo w sobote w nocy...
Manfred, nie możesz patrzeć na to ze swojej perpektywy, ja nie rzucę IFki na torpede w smoka!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
dokladnie takie podejscie powinno sie prezentowacManfred pisze:ja wole scrola, bo mam tylko jednego chcąc mieć wymaksowaną rozpe
a kto mowi o ganianiu za lucznikami ? zawsze mozesz za lucznikami z magiem zreszta podstawowy blad logiczny.. cos co kosztuje 500 pkt nie musi od razu nabic 500 pkt zeby sie splacic, starczy ze przezyje i zablokuje cwiartke i odejmuje 3 duze punkty przeciwnikowiRAFIX pisze:no chyba ze lubisz modelem za 500punktów ganiać za łucznikam
to moze zmien podejscie na reszcie rozpy? wez fiendy zamiast flamerow, wez klocek horrorow zamiast 10tek i puszczaj obszarowke albo duze pierdolniecie... firestorm jest bezapelacyjnie najbardziej uniwersalna bronia na Blodku i nie branie go przez HE jest dla mnie dziwne... jak juz sie tak ich bać, to lepiej zmienic reszte armii ktora vs cokolwiek innego i tak pozostjae rownie przezajebiscie skutecznaKołek pisze: no weź przestan kto tu o masce mówi ale np flamery, horrory,bloodzio jezeli przeciwnik dobrze zagra moga być bezużyteczne do końca gry i nie zapominaj ze gramy na BP czyli 5 oddziałów dragonów i Stardragon moga się pojawić
na Draconie w sobote w nocy to ja bede piłCauliflower pisze:
Bardzo chętnie zagrałbym z Tobą HE
Ty weźmeisz blodzia z flamingami, a ja smoka i 3xDP
możemy na draconie zagrac w piatek, albo w sobote w nocy...
zreszta nie mam ochoty na gre Blodkiem, sam nigdy nim nie gralem, Keeper to byl moj intuicyjnie, bardziej ideologicznie niz przegieciowo, wybrany juz prawie 1,5 roku temu GD i nie mam najmniejszego zamiaru go zmienaic w jakiekolwiek bitwie, nawet ambicjonalnie udowadniajacej
ale moze wziasc np 2 heraldow teczy, scroll - MoS, bsb - latanie - MoS, i co ture napierdalac 2x cowera w smoka tudziez 2x popychaczke w psy, jak koles gra na 1 caddym to plynie od 2 fazy magii... a jak ma 2, to sra przy kazdym rzucie na dispel jaki wykonujeCauliflower pisze: Manfred, nie możesz patrzeć na to ze swojej perpektywy, ja nie rzucę IFki na torpede w smoka!
Podejście często nie wystarcza i zazwyczaj jest tak ze kości nie interesuje jakie masz podejście jak będą chciały ci zrobić na złość to ci zrobią
MoS'a możesz mieć tylko jednego w armii na polskie zasady
Tak mam się kampić po krzaczyskach blodziem jak on mi całą armie zarzyna, to ja wole wziąć S10 i niech on się chowa.
Obecnie jest więcej kości do dispela (o całe dwie) i punktów bo drugiego rara też często nie ma w demonach (ach te polskie zasady) więc spokojnie można posiadać w armii S10 i 2xDS co i tak jest dużo bo do tej pory grałem na scrolu i trzech kościach.
A tak na marginesie to na DMP zawsze możesz uciec przed tymi wrednymi zaśmierdłymi bananogłowymi elfami
Tak mam się kampić po krzaczyskach blodziem jak on mi całą armie zarzyna, to ja wole wziąć S10 i niech on się chowa.
Obecnie jest więcej kości do dispela (o całe dwie) i punktów bo drugiego rara też często nie ma w demonach (ach te polskie zasady) więc spokojnie można posiadać w armii S10 i 2xDS co i tak jest dużo bo do tej pory grałem na scrolu i trzech kościach.
A tak na marginesie to na DMP zawsze możesz uciec przed tymi wrednymi zaśmierdłymi bananogłowymi elfami
Blodthirster przy S10 traci na swojej uniwersalności wg Mnie może i klepie lepiej ale łatwiej go ściągnąć , wtedy może i z HE jest dużo lepiej, ale wielkrotnie gorzej z lizzie czy DE bo brak AS 3+ przy takim ostrzale, poisonach itd oznacza jeszcze gorszą kamperke niż z FW przeciw HE, pozatym ten scroll robi różnice.
Rafał zakładając że kości zawsze bedą nam robiły psikusy to nie należy grać w Batla tylko na PS3 czy coś , musisz poczuć Moc pomiedzy każdą kostką ;P
Rafał zakładając że kości zawsze bedą nam robiły psikusy to nie należy grać w Batla tylko na PS3 czy coś , musisz poczuć Moc pomiedzy każdą kostką ;P
MoS faktycznie... na WD to wychodzi mega posranie... nie dosc ze zzera kostki PD to jeszcze 0-1, wychodza rozbieznosci miedzy BP+R a BP+Wielki Dracon PackRAFIX pisze:Podejście często nie wystarcza i zazwyczaj jest tak ze kości nie interesuje jakie masz podejście jak będą chciały ci zrobić na złość to ci zrobią
pzdr
czuje moc tylko zawsze one robią mi na złość , ale znalazłem rozwiązanie wymieniłem moje kości i teraz będzie lepiej
3+sawe to nie jest aż tak dużo i można się bez tego obejść ale każdy ma swoje upodobania ja wole S10 bo jak wpadnę w cokolwiek ( no może poza pedantem) to to rozwalam na 2+
PS. próbowałem grać na PS3 ale tam mi jeszcze gorzej idzie
3+sawe to nie jest aż tak dużo i można się bez tego obejść ale każdy ma swoje upodobania ja wole S10 bo jak wpadnę w cokolwiek ( no może poza pedantem) to to rozwalam na 2+
PS. próbowałem grać na PS3 ale tam mi jeszcze gorzej idzie
- Młody Pajak
- Kradziej
Zapomnieliście że bloodzio wzbudza terrora , co zawsze może pomóc np. spanikować dragonów i później pozamiatane , albo też bloodzio od boku w dragonów psy od przodu i ma się +1 do combata
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dragoni to jest najmniejszy problem, problemem jest smok.
Nie miałbym tego dylematu, gdybym mógł brac blodzia, flejmery i herlada slaanesha z syreną, ale BP+R na to kombo nie pozwala
gdybym miał syrenkę, to żadnych smoków bym się nie bał, bo albo bym go wciągnął w klocek, albo przynajmniej sprawil, że na kilka tur będzie mniej efektywny..
Nie miałbym tego dylematu, gdybym mógł brac blodzia, flejmery i herlada slaanesha z syreną, ale BP+R na to kombo nie pozwala
gdybym miał syrenkę, to żadnych smoków bym się nie bał, bo albo bym go wciągnął w klocek, albo przynajmniej sprawil, że na kilka tur będzie mniej efektywny..
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
aż się wzruszyłem
dlatego w ramach obywatelskiej pomocy demonom pozwolę sobie podzielić się swoimi przemyśleniami
siła 10 lepsza na czołgi, smoki i 1+sv lub mniej, nie mówiąc o Wysokich, na resztę lepszy firestorm + masz lepszego sv (ale to marginalna sprawa boli to bardziej przy De i lizzi) - IMHO lepsza jest 10 siły choć jeśli gramy akurat z klocem BK z regenką to możemy mieć inne odczucia
Ż.
dlatego w ramach obywatelskiej pomocy demonom pozwolę sobie podzielić się swoimi przemyśleniami
siła 10 lepsza na czołgi, smoki i 1+sv lub mniej, nie mówiąc o Wysokich, na resztę lepszy firestorm + masz lepszego sv (ale to marginalna sprawa boli to bardziej przy De i lizzi) - IMHO lepsza jest 10 siły choć jeśli gramy akurat z klocem BK z regenką to możemy mieć inne odczucia
Ż.
Tu działa przysłowie "Imba Imbie nie równa"Żaba pisze:IMHO lepsza jest 10 siły choć jeśli gramy akurat z klocem BK z regenką to możemy mieć inne odczucia
10 sily lepsza od ostrza i zbroi (ogolnie), sa sytacje, ze wolelibysmy miec co innego jak i sa sytacje ze chcielibysmy miec dispel scroll na bloodziu.