szarża rydwanów i jazdy na inną jazdę

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Re: szarża rydwanów i jazdy na inną jazdę

Post autor: thurion »

Furion pisze:
Semi pisze:niedlugo zamiast sedziow na turnieju bedziemy zapraszac wykladowcow matematyki... :/
Użytkowniku, pamiętaj, że posty nabijamy w dziale "Ploty i Mloty", nie w "Kwestii Zasad".
ja sie z nim calkowicie zgadzam... nagle okaze sie ze wygrywasz gre bo masz jakis niuans z kwestii zasad o ktory potem spytasz sie osobe ktora go wymyslila, osobe ktora jest wszem i wobec znanym sędzią...
juz i tak za duzo jest uscislen i ciaglych faqow nie drazmy dziury w calym w poszukiwaniu coraz to wiekszych pierdol, jak sie gra wiadomo, co szkodzi zebysmy tak grali?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

niedlugo zamiast sedziow na turnieju bedziemy zapraszac wykladowcow matematyki... :/
Faktycznie, kurwa, geometria na poziomie 5 klasy podstawówki to wiedza tajemna :|
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jankiel, Barb,
Krótko mówiąc, i odnosząc sie do przykładu z pierwszego posta w tym temacie, nie ma możliwości, by kawaleria i dwa rydwany dostawiły sie jak to zostało przedstawione?
Przy takim schemacie dojscia do wroga co najmniej jeden rydwan pali szarze a drugi dostawia sie pod warunkiem, ze kawaleria zjedzie troche w bok? Ewentualnie jeden rydwan wjezdza (jesli moze) do środka zamiast z boku i wtedy moga walczyc wszystkie jednostki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

bless pisze:Jankiel, Barb,
Krótko mówiąc, i odnosząc sie do przykładu z pierwszego posta w tym temacie, nie ma możliwości, by kawaleria i dwa rydwany dostawiły sie jak to zostało przedstawione?
Tak uważa tylko Zbyszek ;-) reszta w postaci Jankiela, mnie, Yegr'a, Karlee uważa iż Barb załapał braindead'a :P :) i że dostawienie się do rogu jest jak najbardziej ok.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

karlee pisze:Szarża możliwa. Barb nie wiem co Ci się pokręciło, przecież corner to corner to standardowa zasada battla.
w RB nie ma nigdzie napisane, że można dostawiać się corner-to-corner... jest tylko zasada, że można tak atakować (co jest jedynie specjalną zasadą wymyśloną przez GW).

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Paint> namalowanie sytłacji corner-to-corner... da sie? TAK! DA SIE !
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

GarG pisze:Paint> namalowanie sytłacji corner-to-corner... da sie? TAK! DA SIE !
No to wszystko jasne. Można zamknąć temat. :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Paint nie kłamie :lol2:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No widzisz Thurion, zabawa polega nie na tym, że "wszyscy intuicyjnie wiedzą, jak się gra", tylko na tym, że zasady do battla są pisane dość ogólnie i zostawiają bardzo dużo miejsca na interpretację.

Jednakowoż, skoro tak wiele osób uważa, że tak się gra - nie mam problemu, żeby zweryfikować swój pogląd na sprawę; dla mnie było wręcz przeciwnie, bo uważam, że 10 cm to jest 10 cm, a nie "10 cm plus dwa nieskończenie małe punkty". Natomiast tak jak powiedziałem, nie mam żadnego problemu, żeby przyjąć pogląd większości na sprawę i nie spierać się o to w cholerę długo.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

podstawki moich jezzaili nie istnieją, przecież nie ma tego w zasadach, że je mają. To tylko rysunki

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

zadanie domowe:

"Aby nie wyjść na dupka : przytocz fragment w zasadach który zezwala szarżowac na na punkt cornerowy": )

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

@ Jasiuuuu - przeczytaj pierwszego posta i się popraw :wink:
mała podpowiedź: ewentualnie należałobysię zastanowić czy jest sens dyskutować nad potencjalną możliwością posiadania przez Ciebie przekonywujących argumentów gdyby w opisanej sytuacji jazda byłaby już w combacie w momencie deklaracji szarż przez rydwany :mrgreen:

miłego,
Ż.

P.S. a po spartańsku - temat topiku wiele wyjaśnia 8) nikt nie szarżuje na corner bo w mmencie deklaracji całośc celu jest niezaangażowana

Awatar użytkownika
Jasiuuu

aha za to argument z wirtualnymi podstawkami jest faktycznie trafny :^o

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

nie wyczułeś ironii Jasiuuu? Chciałem trochę pospamować ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

chyba nie wyczuł :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Jasiuuu

słabo u mnie z czuciem ostatnio ; ) eot

Zablokowany