Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
A ja tam twardo licze na O&G ze wygraja Dracona
Jest to najmniej mozliwa opcja, ale jesli sie uda to prawdopodobnie bedzie to szok w stylu: Polska mistrzem swiata w PN.
Jest to najmniej mozliwa opcja, ale jesli sie uda to prawdopodobnie bedzie to szok w stylu: Polska mistrzem swiata w PN.
pilka nozna... chyba?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
piłka nożna...
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
A czy na prawdę ciebie tak boli kostka za CS, że nie możesz tam czegoś wcisnąć ??bigpasiak pisze:a czym sie kierowales obcinajac PoD i CS tak samo?
no i chyba zle mnie zrozumiales... nie mam zamiaru obcinac kazdego przedmiotu ale sesnownie i w miare sprawiedliwie...
mi sie np wydawalo ze tnie sie mocne przedmioty a Ty wlasnie podales przyklad bezsensownego ciecia... wlasnie CS zabierajacy kostke jest tu chyba wepchniety na sile bo mozna machnac wiecej niz raz TS...
PoD w założeniu miało być nie cięte podobnie jak tokeny u skavenów i grzybki u gobosów. Ta jedna kostka to taka kosmetyka - aby np. nie weszła duża magiczka z daggerem + 2x 2lvl. Po prostu trzeba nieco więcej wtedy pokombinować z itemami w DE i nie składa się już rozpiski z zamkniętymi oczami. Z czegoś musisz zrezygnować, lub wziąć opcję duża + mała (lub 3 małe - generalnie 6 lvli magii się na spokojnie tutaj wciska, lub więcej, ale już bez dopalaczy).
A kto ci powiedział, że nie zjada ?? Jeśli generuje kość dispela, to będzie zjadać podobnie jak kowadło, czy Silnik.belfire zjada kostke dispela a casket juz dodatkowo DD nie zjada...
Mylisz się - realnie mają do wykorzystania pulę o 2 mniejszą, bo przecież te 2 kostki Powera które mają za armię, to przecież też się liczą. Użyć co prawda mogą tylko na dispel RiPów, ale fizycznie te 2 kostki mają.TK absolutnie nie sa znowu tymi ograniczeniami przyciete czy chocby ruszone...
Odpowiedź jest w regulaminie:nie dostalem tez odpowiedzi czy fell bats wskrzeszaja sie teraz d6?
Tak więc "kara" za recast, ale w zamian tak jak w podręczniku, FAQ itd. - D6.1. W związku z innym sposobem ograniczenia magii niektóre zapiski Balancing Patch do armi Daemons of Chaos i Vampire Counts tracą ważność. Są to następujące zapiski:
- Vanhal's Danse Macabre
- Fell Bats
- Master of the Black Arts
- Master of Sorcery
Z mojej strony EOT w tych kwestiach. Na ewentualne refleksje zapraszam po turnieju jak zobaczymy działanie tego systemu - dzięki temu LS będzie mogła dopracować swój zbliżony projekt.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Plewna rozpaMalal pisze:Przy mojej rozpisce widnieje blad. Ktos moglby wyjasnic mi na czym ten blad polega?
Pzdr
To być może zostanie to zmienione - w wersji LS. Teraz już tego nie będę ruszać.Żaba pisze:@ Scimi w kwestii Casketa Pasiak ma rację pytając - Casket nie generuje DD ale powoduje -1 do casta
pzdr,
Ż.
Draconis - FOR EVER !!!
Góra domku nr 2 jeszcze wolna? Jak tak to RS zaklepuje: Piszczałka, Pamelson, Kedziorson, Niewiadom. Rozpy nadejdą
Kocham to forumHD pisze:Połykasz?FemmeFatale pisze:CHCIAŁAM TYLKO WYSTAWIĆ MOJE USŁUGI
KLUB GIER BITEWNYCH "ROGATY SZCZUR"
Scimi...
obciecie magii TK= krol 2, mala liczka 2, mala liczka 2, mala liczka 2, jar, bound, pool...
gdzie tu ograniczenie?
na duzej liczce i tak nikt nie gra bo krol o niebo lepszy...
no i takie naiwne pytanie...
dlaczemu Great Banner of Sundering nie zjada DD? slabszy od corpscarta?
Power vortex [ za darmo ] = Eye of the Horned Rat [ 1 PD ]
w sumie wiecej sie nie odezwe bo widze ze czesc przedmiotow jest cieta tak z zasady ze w innych armiach cos jest i glupio by bylo zeby te zostawic bez niczego...
zreszta malowazne juz teraz...
obciecie magii TK= krol 2, mala liczka 2, mala liczka 2, mala liczka 2, jar, bound, pool...
gdzie tu ograniczenie?
na duzej liczce i tak nikt nie gra bo krol o niebo lepszy...
no i takie naiwne pytanie...
w sumie wiecej sie nie odezwe bo widze ze czesc przedmiotow jest cieta tak z zasady ze w innych armiach cos jest i glupio by bylo zeby te zostawic bez niczego...
zreszta malowazne juz teraz...
Ostatnio zmieniony 1 lip 2009, o 22:43 przez bigpasiak, łącznie zmieniany 1 raz.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
keine problem, tylko przypomnij mi o tym w sobotę wieczorem, to dam ciebie w niedzielę na końcu tabeli żeby nie zrobić komuś pauzyPierun pisze:Bym chciał wpaść na turniej jedynie w sobotę, niedziele opuszczając. Problem ?
Śledzę sobie dyskusją i po poscie Pasiaka mnie tknęło: tak patrzę, i przecież cascet działa oczko lepiej od corpsa z balefire. A w ograniczeniach go nie mabigpasiak pisze:no i takie naiwne pytanie...
Jedno pytanie: jak traktować przedmioty działające jak dispel scroll, czasem z dodatkowymi "efektami", jak np. Silver Mirror w Bretoni czy brochę w TK?
EDIT: dobra, przeoczyłem post o cascecie, nieaktulane w takim razie. Pytanie o quasiscrolle aktualne.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2009, o 08:41 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.