Smok :)

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

aha ;p to nie doczytalem :D to sory w takim razie moj blad :)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

O co chodzi z ta umiejetnościa co zadaje hia z S2 i -3 do As? Kto to dostaje?

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Według VC w wersji ang. jest to zwykłe zionięcie smoka.Czyli ten kto jest pod wzornikiem dostaje hita z S2 i -3 As.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

w pl ab zwie się to 'morowy dech' i wszystko co zostało napisane wyżej się zgadza, a wyprzedzając fakty jest jeszcze jedna zdolność smoka... muchy!
chmary bzyczących i żerujących na cuchnących odorem gorszym niż szambo samego cthulhu resztkach mięcha rozkładających się na kościstym szkielecie zombie dragona... fruwa to to srając okrutnie i gdzie popadnie... a daje -1 do trafienia w delikwenta :)

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

pisalem juz o tym ;) ze -1 do hita w cc jest ;p

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Hmm...no to rzeczywiście jest opłacalny jak ma zasade "hate". Wychodzi na czysto 4+4(Red Fury i SoM)+5=13 potencjalnych ataków z siłą 6 jeśli da radę...szkoda, że red fury się nie tyczy też smoka :P to by był dopiero hardcore :D

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Capek pisze:pisalem juz o tym ;) ze -1 do hita w cc jest ;p
wiem... nie mogłem się powstrzymać żeby napisać o tych małych skurczybykach...

Awatar użytkownika
Pieter
Wałkarz

Post autor: Pieter »

Czy można jescze gdzieś kupić smoka? Bo szukam w sklepach i nigdzie go już nie mają. Czy został usunięty ze sprzedarzy?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

jak dobrze poszukasz to znajdziesz go spokojnie w jakimś polskim sklepie internetowym... na pewno kupisz na ebay uk usa i bywają też czasami ale rzadko na allegro...
powodzenia...

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

taa odswieze ten temat troche ;p dzis pogralem sobie na smoku... cala 1 ture dopoki moj lord nie dostal z bolca i sie nie zwinal ;p ehh... jednak te smoki/abyssale i inne latajce to niezbyt dobry pomysl xD

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

aj,bo tu trzeba miec troche szczescia jeszcze;d a na bolce puszczaj fasty,sa tak tanie ze ich nie szkoda trzymac po 2-3 oddzialy;) w zasadzie strzelanie z bolca moga blokowac w drugiej turze;) oplaca sie dawac w tym wypadku wristbands of black gold na lorda.znacznie zwieksza przezywalnosc

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Jednak najgorszym problemem jest utrzymanie przy życiu smoka/abyssala, a nie lorda....
A w VC nie ma niestety opcji wykupienia jakiegoś warda dla smoczka :p

Awatar użytkownika
Ish

no ale lepiej zabezpieczyc lorda niz pozniej plakac;) bez smoka mozna wygrac,bez lorda juz jest ciezko nawet o remis.

Ja mam model smoka w pudle,i tak czeka na te lepsze czasy i chyba jeszcze poczeka;d

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

ważne żeby nie zdjęli go w jedną turę a wtedy spokojnie go sobie uleczysz ;)
no dobra może nie tak spokojnie ale to jest właśnie jego atut, że można go uleczyć :)

Awatar użytkownika
Ish

teraz przy DE to zaczyna przypominac mission impossible... to cos potrafi oddac 60 strzałow na ture.

Awatar użytkownika
Vakar
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Vakar »

A ja dodam jeszcze jedną zaletę smoka. Osobiście uważam, że jest to jedna z dwóch takich jednostek w armii VC (druga to Blood Knehci).
Mianowice - Efekt Psychologiczny.
Ten model naprawdę może budzić 'strach' (o ile przeciwnik nie jest jakimś wyjadaczem) bo w konfiguracji walczącej (autohity plus bloodfury) to nikt nie chce, żeby mu to wjechało w bok/tył :)

I jeszcze drobiazg - smok ma zionięcie -> jedna z dwóch rzeczy które wampiry mogą robić w fazie strzelania :P

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Odkopuję temat, bo pograłem sobie trochę na smoku i... mi się spodobał, aczkolwiek w wersji umiarkowanie magującej: hate, 4 poziom i forbidden lore. Do tego słoma, armour 2+, ward 3+ od ostrzału i cursed book.

Smok zjadł:

W pierwszej bitwie z HE: bolca, maga i dragon prince'ów
W drugiej bitwie z WOCH: oddział maruderów slanesha z dwoma magami, półtorej helenki
W trzeciej bitwie z DE: wygrał bitwę z partyzantką w zasadzie samodzielnie

Większość dokonań dzięki lore of shadow. Naprawdę dzięki temu lore'owi daje super radę.

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Też trochę wystawiałem smoka i mam pytanko jak Ci się sprawdzał cursed book? Bo mi zawsze wszyscy atakowali po smoku, żeby sobie nabić CR i jakoś nie widziałem dotychczas większego zastosowania dla dobrej szóstoedycyjnej książki.

Mi się lord na smoku przebił jednej bitwie przed oldblooda na carnosaurze, kawalerię lizakową z BSB i ancient stegadona. Z tym że wystawiam zwykle lorda na full-wypas do walki (balefire spike, jakiś save, red fury, hatered i beguile).

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Książkę można zastąpić scrollem. Ja o tyle wolę książkę, że jeśli mam sytuację: złapałem coś wrednego regimentem z porządnym statikiem i mogę się wbić od tyłu lordem, to się nie boję, ze w akcie desperacji ubije mi lorda...

I generalnie wydaje mi się, że lord niekoniecznie służy do zwalczania bloodthirsterów czy carnosaurów. Od tego są klocki piechoty z warbannerami tudzież działka dogs of war.

Lord na smoku jest dla mnie magiem 4 levelu, który ponadto potrafi samodzielnie oprawić klocek piechoty lub inne "miększe" cele.

Zablokowany