DE - początkujący prezentuje swoje wypociny TT

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Re: DE - początkujący prezentuje swoje wypociny TT

Post autor: Zbyslaw »

To ja ci wytknę brak głębi kolorów na łuskach coldów. Proponuję zielony, ew. czarny wash

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Trudno mi powiedzieć dokładnie przy takich zdjęciach, ale widać, że mniej pracy włożyłeś w włóczników i kuszników niż w Cold Oney. Może twarze nie są wycienowane, albo ten metal. Sam nie wiem. Jeśli nie cieniowałeś twarzy to polecam w zacienionych miejscach dać np. Bestial Brown lub Scorched.

bazok
Warzywo

Post autor: bazok »

Właśnie jest zupełnie odwrotnie :)
Coldy poszły najszybciej.

Twarze elfów są malowane bestial brown -> dwarf flesh -> elf flesh - > elf flesh+skull white
Zbroje natomiast: Chaos black -> drybrush mithrill silver -> wash red gore i regal blue -> lekkie rozjasnienie mithrillem

pstrykne fotki z bliska w dużej rozdziałce i zaraz zarzuce

voila

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wiem, ze troszke niedokladne, ale mysle ze na tt beda ok na razie. Musze sie wziac w garsc bo juz na tych warriorsow nie moge patrzyć :P

Teraz wielka prośba.
Kompletnie nie wychodzi mi malowanie metalikami poza drybrushem :P
Zrobiłem taką zbroję dla jeźdźca:

Obrazek

Obrazek

Co o tym sądzicie? Mnie się to średnio podoba, ale nie potrafie zrobić tego lepiej ;/

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

bazok pisze:Założyłem ten temat, nie po to, żeby się chwalić swoimi figurkami czy umiejetnosciami (bo nie ma czym), ale po to abyście mi trochę pomogli, doradzili.
Ja swoich zrobiłem tak:
-konie nie ruszone
-do nóg jeźdźców przyczepione czaszki z boxa warriorów i sztyleciki z boxa coldów
-tłowie nie ruszone prócz spiłowanych łap tych od trzymania cięciw(niektóre tłowie je mają "wbudowane")
-z płaszczy poodcinałem dzidy i kołczany a na miejsce spiłowanych kołczanów te węże co się przykleja warriorom na tarcze
-łapy z kuszami i dzidami z warriorów, albo dwie łapy glade raidera co trzymają jedną włócznię naraz z zamienionym grotem na dark elficki
-łby z warriorów

I tyle 8) .

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

rażących uchybień i wad
juz to zrobilismy :)
rada; przemaluj siodło na fiolet albo czerwień
Obrazek

Awatar użytkownika
Rizzen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rizzen »

Spróbuj malować staranniej. Jak ci ciapnie gdzieś farba to zostawiasz, nie poprawiasz ani nie zamalowujesz.
Ogólnie to po prostu musisz malować i ćwiczyć dokładność a reszta sama przyjdzie z czasem. Poprawiłbym łuski na coldzie, żeby były bardziej trójwymiarowe. Zobacz sobie na malowanie RAFIX-a:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=280
Abstrahując od kolorystyki, w prosty sposób, malując delikatne łuki na łuskach osiąga naprawdę ciekawy efekt. No i siodło naprawdę zyska jak nie będzie metalowe.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

według mnie figury bardzo fajne, przy moich de cudeńka :roll:
jedyne co mnie zraziło to to, że metalowe nakładki na pazurach coldów ( te większe pazury ) pomalowałeś jak wszystkie inne

to tyle

pzdr
kamelot 8)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Zbyslaw pisze:Cóż, mała necromancja :D
Zacznę od DR:
Najpierw peleryniarze
Obrazek
Obrazek
A potem zwykli, goli
Obrazek
Obrazek

O DR słów parę (z dedykacją dla bazoka):
- koniki WE
- tułowie DE, lub WE, co kto woli
- rączki DE, lub WE z łukami przerobionymi na mega-hiper-turbo-crossbow, czyli to co jest w rączce pierwszego peleryniarza po prawej :wink:
- główki, ta z muzykiem WE jest cacy, bo ma trąbkę, ale radzę DE
- nóżki WE, of course
- płaszczyki, to zależy co kto lubi. Moim zdaniem kołczany ze strzałami wyglądają wporzo, ale to moje zdanie
- najważniejsze jest malowanie. Pomalowani w te odcienie wyglądają na DE, a tak jak kusznicy pokazani niżej, wyglądaliby jak WE

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Sorki za repetę
Ostatnio zmieniony 8 lip 2009, o 10:24 przez Zbyslaw, łącznie zmieniany 1 raz.

bazok
Warzywo

Dzieki, bardzo fajne.

Która wersja podstawek będzie najfajniejsza?

Obrazek

imho druga :) bez kombinacji, zwykly zwir z trawka statyczna :)

no i CoK:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 5 lip 2009, o 20:20 przez bazok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

IMO to żadna :wink: Zrobiłbym czarne podstawki przejechane drybrushem z brązu i potem z koloru skórki, a do tego trawka statyczna jasna (!)

GreatJester
Chuck Norris

Post autor: GreatJester »

IMO żwir, tylko pomalowany na czarno i rozjaśniany szarym.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

jeśli mam wybrać z tych to chyba trzecia, taka mroczna odrobinę :P
za to rycerzyk na jaszczurce wygląda bardzo przyzwoicie, ja za jakiś czas swojego wrzucę to ocenicie :D

pzdr
kamelot 8)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

IMO dr z łukami o kołczanami to nie to. Ja słyszałem, że oni maja kusze powtarzalne :roll:

bazok
Warzywo

Rogatyszczur pisze:IMO żwir, tylko pomalowany na czarno i rozjaśniany szarym.
No właśnie tak teraz zrobiłem. Dokleiłem trochę trawki i jest git.

ODPOWIEDZ