DE - początkujący prezentuje swoje wypociny TT
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: DE - początkujący prezentuje swoje wypociny TT
To ja ci wytknę brak głębi kolorów na łuskach coldów. Proponuję zielony, ew. czarny wash
Trudno mi powiedzieć dokładnie przy takich zdjęciach, ale widać, że mniej pracy włożyłeś w włóczników i kuszników niż w Cold Oney. Może twarze nie są wycienowane, albo ten metal. Sam nie wiem. Jeśli nie cieniowałeś twarzy to polecam w zacienionych miejscach dać np. Bestial Brown lub Scorched.
Właśnie jest zupełnie odwrotnie
Coldy poszły najszybciej.
Twarze elfów są malowane bestial brown -> dwarf flesh -> elf flesh - > elf flesh+skull white
Zbroje natomiast: Chaos black -> drybrush mithrill silver -> wash red gore i regal blue -> lekkie rozjasnienie mithrillem
pstrykne fotki z bliska w dużej rozdziałce i zaraz zarzuce
voila
wiem, ze troszke niedokladne, ale mysle ze na tt beda ok na razie. Musze sie wziac w garsc bo juz na tych warriorsow nie moge patrzyć
Teraz wielka prośba.
Kompletnie nie wychodzi mi malowanie metalikami poza drybrushem
Zrobiłem taką zbroję dla jeźdźca:
Co o tym sądzicie? Mnie się to średnio podoba, ale nie potrafie zrobić tego lepiej ;/
Coldy poszły najszybciej.
Twarze elfów są malowane bestial brown -> dwarf flesh -> elf flesh - > elf flesh+skull white
Zbroje natomiast: Chaos black -> drybrush mithrill silver -> wash red gore i regal blue -> lekkie rozjasnienie mithrillem
pstrykne fotki z bliska w dużej rozdziałce i zaraz zarzuce
voila
wiem, ze troszke niedokladne, ale mysle ze na tt beda ok na razie. Musze sie wziac w garsc bo juz na tych warriorsow nie moge patrzyć
Teraz wielka prośba.
Kompletnie nie wychodzi mi malowanie metalikami poza drybrushem
Zrobiłem taką zbroję dla jeźdźca:
Co o tym sądzicie? Mnie się to średnio podoba, ale nie potrafie zrobić tego lepiej ;/
- Szrederator
- Chuck Norris
Ja swoich zrobiłem tak:bazok pisze:Założyłem ten temat, nie po to, żeby się chwalić swoimi figurkami czy umiejetnosciami (bo nie ma czym), ale po to abyście mi trochę pomogli, doradzili.
-konie nie ruszone
-do nóg jeźdźców przyczepione czaszki z boxa warriorów i sztyleciki z boxa coldów
-tłowie nie ruszone prócz spiłowanych łap tych od trzymania cięciw(niektóre tłowie je mają "wbudowane")
-z płaszczy poodcinałem dzidy i kołczany a na miejsce spiłowanych kołczanów te węże co się przykleja warriorom na tarcze
-łapy z kuszami i dzidami z warriorów, albo dwie łapy glade raidera co trzymają jedną włócznię naraz z zamienionym grotem na dark elficki
-łby z warriorów
I tyle .
Spróbuj malować staranniej. Jak ci ciapnie gdzieś farba to zostawiasz, nie poprawiasz ani nie zamalowujesz.
Ogólnie to po prostu musisz malować i ćwiczyć dokładność a reszta sama przyjdzie z czasem. Poprawiłbym łuski na coldzie, żeby były bardziej trójwymiarowe. Zobacz sobie na malowanie RAFIX-a:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=280
Abstrahując od kolorystyki, w prosty sposób, malując delikatne łuki na łuskach osiąga naprawdę ciekawy efekt. No i siodło naprawdę zyska jak nie będzie metalowe.
Ogólnie to po prostu musisz malować i ćwiczyć dokładność a reszta sama przyjdzie z czasem. Poprawiłbym łuski na coldzie, żeby były bardziej trójwymiarowe. Zobacz sobie na malowanie RAFIX-a:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... &start=280
Abstrahując od kolorystyki, w prosty sposób, malując delikatne łuki na łuskach osiąga naprawdę ciekawy efekt. No i siodło naprawdę zyska jak nie będzie metalowe.
według mnie figury bardzo fajne, przy moich de cudeńka
jedyne co mnie zraziło to to, że metalowe nakładki na pazurach coldów ( te większe pazury ) pomalowałeś jak wszystkie inne
to tyle
pzdr
kamelot
jedyne co mnie zraziło to to, że metalowe nakładki na pazurach coldów ( te większe pazury ) pomalowałeś jak wszystkie inne
to tyle
pzdr
kamelot
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Zbyslaw pisze:Cóż, mała necromancja
Zacznę od DR:
Najpierw peleryniarze
A potem zwykli, goli
O DR słów parę (z dedykacją dla bazoka):
- koniki WE
- tułowie DE, lub WE, co kto woli
- rączki DE, lub WE z łukami przerobionymi na mega-hiper-turbo-crossbow, czyli to co jest w rączce pierwszego peleryniarza po prawej
- główki, ta z muzykiem WE jest cacy, bo ma trąbkę, ale radzę DE
- nóżki WE, of course
- płaszczyki, to zależy co kto lubi. Moim zdaniem kołczany ze strzałami wyglądają wporzo, ale to moje zdanie
- najważniejsze jest malowanie. Pomalowani w te odcienie wyglądają na DE, a tak jak kusznicy pokazani niżej, wyglądaliby jak WE
-
- Chuck Norris
IMO żwir, tylko pomalowany na czarno i rozjaśniany szarym.
jeśli mam wybrać z tych to chyba trzecia, taka mroczna odrobinę
za to rycerzyk na jaszczurce wygląda bardzo przyzwoicie, ja za jakiś czas swojego wrzucę to ocenicie
pzdr
kamelot
za to rycerzyk na jaszczurce wygląda bardzo przyzwoicie, ja za jakiś czas swojego wrzucę to ocenicie
pzdr
kamelot
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- Szrederator
- Chuck Norris
IMO dr z łukami o kołczanami to nie to. Ja słyszałem, że oni maja kusze powtarzalne