Figurki Ignis & Rakso - 23.08.16
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Figurki Ignis & Rakso - 28.06.09 Caladryan
zloty troszke za malo kontrastowy a poza tym super.
PS:Caradryan
PS:Caradryan
świetnie zrobiony metalik na broni, jak tego dokonales w sensie jakie kolory użyłeś do stworzenia takiego wyśmienitego efektu
Złoty NMM raczej słaby, ostrze halabardy jest krzywe, i troche płaska skóra. Poza tym jest ok
zlotemu nmm brak glebi a srebrnemu mocniejszego rozjasnienia. Ale metaliki daja rade - przynajmniej jakos sie swieca i widac ze to metalik
. Troche prowadzenie pedzla musisz poprawic albo zamalowywac pewne "babole" bo tak jak phoenix zauwazyl jest troche krzywe. Ogolem ladny model do drobnych poprawek ale rozumiem ze i tak te poprawki nie "nastapia" ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
dead is dead
Dzięki wszystkim za komentarze.
:p Ale dziękuje
Co do kolorów: czarny, biały i sapphire blue (RMS)
Tak dla ścisłościlewy pisze:świetnie zrobiony metalik na broni, jak tego dokonalAŚ w sensie jakie kolory użyłAŚ do stworzenia takiego wyśmienitego efektu
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Nie zauważyłam w trakcie malowania, spróbujemy jakoś to poprawicPhoenix pisze:ostrze halabardy jest krzywe
Zawsze jak robiłam NMM zostawiałam nieco za dużo ciemnego, tym razem chciałam tego uniknąc i chyba przesadziłam w druga strone. Musze jeszcze znaleźc złoty środekdead pisze:zlotemu nmm brak glebi a srebrnemu mocniejszego rozjasnienia. Ale metaliki daja rade - przynajmniej jakos sie swieca i widac ze to metalik. Troche prowadzenie pedzla musisz poprawic albo zamalowywac pewne "babole" bo tak jak phoenix zauwazyl jest troche krzywe. Ogolem ladny model do drobnych poprawek ale rozumiem ze i tak te poprawki nie "nastapia"
Ja mam tak samo
ze zawsze albo za mdle albo za malo plynne albo cos ...
niestety trzeba cwiczyc ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
dead is dead
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Na tym modelu najbardziej podoba mi się płaszcz i gemy (których chyba nigdy nie nauczę się malować)
Natomiast zbroja i ostrze wyszło mało 'metalicznie'.
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
Super praca, przedmówcy się już przyczepili do konkretnych elementów więc się nie będę powtarzał
od siebie dodam ze kawał dobrej roboty.
Te płomienie można było zrobić trochę większe tak do połowy płaszcza i bardziej pokombinować z tym malutkim znaczkiem aby był taki bardziej złożony.
Co on ma na czole bo kiepsko widać??
od siebie dodam ze kawał dobrej roboty.
Te płomienie można było zrobić trochę większe tak do połowy płaszcza i bardziej pokombinować z tym malutkim znaczkiem aby był taki bardziej złożony.
Co on ma na czole bo kiepsko widać??
nie czepiam się tylko tego modelu nigdy nie widziałem w realuIgnis pisze:Dzięki:)
Rafix - na czole ma ta samą runę co na wewnętrznej stronie płaszcza. To jest częśc figurki, a nie moja inwencja
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Zaczynam od czerwonego (Blood Red) i stopniowo rozjaśniam żółtym (Sun Yellow, w obu przypadkach RMSy).mart2in pisze:Rakso - pytanie do ciebie - powiedz mi jak malujesz brody i irokezy zabójców - chodzi mi od jakiego koloru wychodzisz itd. - bardzo mi sie podobaja i chciałbym to u swoich zabójców uskutecznic...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Figurka jest tak dobrze pomalowana, że trzeba się szczegółów czepiać
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)