Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
Re: Czym grać, przeciw komu?
Przepis na szatkowane wrajty:
Szarżujesz taktycznie CoKami i dostawiasz z boku smoka. Lord ma bok, outnumber, ze 3 rany = 5 CR, wrajty mogą zabić nawet cały odział CoKów i tak będzie remis. W następnej turze lord wklepuje 2 rany + bok,przewaga= 4. Zostaje np. 1,5 wrajta. Jeżeli w CoKach jest bsb na coldzie ( co raczej przy pedancie na smoku nie jest wystawialne ) sypiesz odział już teraz. Oczywiście cały czas pilnujesz, żeby nie wpadł jakimś klocem w smoka używając dr/harpie.
Szarżujesz taktycznie CoKami i dostawiasz z boku smoka. Lord ma bok, outnumber, ze 3 rany = 5 CR, wrajty mogą zabić nawet cały odział CoKów i tak będzie remis. W następnej turze lord wklepuje 2 rany + bok,przewaga= 4. Zostaje np. 1,5 wrajta. Jeżeli w CoKach jest bsb na coldzie ( co raczej przy pedancie na smoku nie jest wystawialne ) sypiesz odział już teraz. Oczywiście cały czas pilnujesz, żeby nie wpadł jakimś klocem w smoka używając dr/harpie.
Smok + COK to jakies 800 pts, 5 wrightow w tym banshee to jakies 300. Ja obstawiam magicmisille jak sa jeszcze daleko a potem dobic magiczna kosa. Najlepiej popatrzec co mamy w ab, wziazdz kosci do reki i testowac. Sam dojdziesz co najlepiej dziala. NIedosc ze eteryczne to ostro moga przywalic. Fajny oddzial krotko mowiac.
ja z wampirami grałem raz 1555pkt. i 3/4 mojej armii nie podeszło nawet na 10 cali do wroga
on wpakował większość pkt. w blood knightów, zabił mi hydre i harpie ( którymi jeszcze niezbyt umiem grać ) psami, a ja mu 2 corpse carty, wynik 11-9 dla wampirów, ale ogólnie łatwo z nimi nie ma, a wrajty i banszi to prawdziwa plaga
on wpakował większość pkt. w blood knightów, zabił mi hydre i harpie ( którymi jeszcze niezbyt umiem grać ) psami, a ja mu 2 corpse carty, wynik 11-9 dla wampirów, ale ogólnie łatwo z nimi nie ma, a wrajty i banszi to prawdziwa plaga
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Mój patent na Wraithy to Hydras Teeth które ma Dreadlord na smoku, przedmiot za 40pkt a zawsze się spłaca, 12 cali zasięgu, w normalnych warunkach trafiasz wraithy na 2+, za każdy ząb trafiony k6 ataków z ws2 i s3, z reguły 5-7 woundów na wraithach, później szarża i ich nie ma. Przydaje się tez na obsługę maszyn lub regimenty strzelców najlepiej tych z t3). W każdym bądź razie przedmiot się spłaca własciwie zawsze.
Hydra's teeth = enchanted item - więc takVoihiern pisze:Ataki z Hydras Teeth są magiczne?
na strzelanie i magię ma 2+ w hth ma 3+, na bp+r wystawiam go z pendantem a na euro z regenaracją, jak do tej pory w zupełności wystarczaXet pisze:No tak, ale jak lord na smoku ma zęby to nie ma 1+ sava co powoduje, że jest wrażliwy na wszystkie ataki z S4 oraz S3 ap.
Ja będe miał małe pytanko, ponieważ jeszcze nie grałem z nowymi lizakami, tak więc jak prezętuje się na ich tle nasza potęna armia, mamy się czego obawiać, no i oczywiście jakie taktyki proponujecie przeciwko zimnokrwistym .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
wystrzelać kawalerie, zabić silniki i jest pograne
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
refleksja po grze z dwoma khornowymi puszkami z czego jedna była bsb...
Obiło mi się o uszy, że taki khorniarz to jest zabójca hydry... ale tylko i wyłącznie wtedy jak uda mu się zaszarżować w innym wypadku to hydra go wciąga nosem acz musi mieć KB z kociołka no i nie ma piękniejszego widoku jak bsb z pok i dwurakiem z AP, ustawionym przed psami z dwoma khorniarzami a ukoronowaniem całości jest zdanie gracza demonów, że taki bsb jest przegięty.
Obiło mi się o uszy, że taki khorniarz to jest zabójca hydry... ale tylko i wyłącznie wtedy jak uda mu się zaszarżować w innym wypadku to hydra go wciąga nosem acz musi mieć KB z kociołka no i nie ma piękniejszego widoku jak bsb z pok i dwurakiem z AP, ustawionym przed psami z dwoma khorniarzami a ukoronowaniem całości jest zdanie gracza demonów, że taki bsb jest przegięty.
łuczników...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...