galeria kanistra x_x(9.03- doomwheel, bsb, flayer i nr)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
galeria kanistra x_x(9.03- doomwheel, bsb, flayer i nr)
No więc... to są moje pomalowane figurki.
Szczuroogr, za którego kiedyśtam się zabrałem, potem odstawiłem i jakoś nie mogę zebrać się żeby go skończyć.
Clanraty.
Monki.
Wielkie szczury z poganiaczem.
Night Runnersi, a dokładniej ich płaszczyki.
I jeden, skończony Night Runner. Po zrobieniu tamtych płaszczyków stwierdziłem, że będę je jednak rozjaśniał (czy jak to się zwie?) za pomocą żółtego. I tej zoltej kropki na srodku czapeczki nie ma, nie wiem dlaczego na zdjęciu wyskoczyła.
W rzcezywistosci nie sa aż tak szkaradne jak na zdjęciach
Proszę o porady i konstruktywną krytykę.
Szczuroogr, za którego kiedyśtam się zabrałem, potem odstawiłem i jakoś nie mogę zebrać się żeby go skończyć.
Clanraty.
Monki.
Wielkie szczury z poganiaczem.
Night Runnersi, a dokładniej ich płaszczyki.
I jeden, skończony Night Runner. Po zrobieniu tamtych płaszczyków stwierdziłem, że będę je jednak rozjaśniał (czy jak to się zwie?) za pomocą żółtego. I tej zoltej kropki na srodku czapeczki nie ma, nie wiem dlaczego na zdjęciu wyskoczyła.
W rzcezywistosci nie sa aż tak szkaradne jak na zdjęciach
Proszę o porady i konstruktywną krytykę.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2010, o 21:25 przez kanister, łącznie zmieniany 6 razy.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.
Musisz malować schludniej i dokładniej , trzeba troche wiecej uwagi poświęcic figurce ale efekt naprawde jest o niebo lepszy niz zapaćkany farbą model, widać ze juz troche wiesz o cieniowaniu ale jednak brakuje Ci dokładności
+1
Staranniej i cieniuj. Nakładaj po kilka warstw , bo gdzieniegdzie chyba czarny prześwituje, czy inne kolorki.
Staranniej i cieniuj. Nakładaj po kilka warstw , bo gdzieniegdzie chyba czarny prześwituje, czy inne kolorki.
popieram przedmówce
wielokrotnie grałem z tymi szczurami i wiem, że jak na stole ogląda się ich z większej odległości to są w miarę ok, a zdjęcia niestety to psują
cieniowanie jakieś jest ale płaszczyki są popaćkane różnymi farbami co wygląda kiepsko, dobrze za to się prezentują te brudne szaty mnichów, freehand-y nasztandarach przeciętne, ale dobrze, że robisz już coś w tym kierunku
generalnie, szczury do pięknych nie należą, więc nie staraj się ich upiększać na siłę, w końcu to figurki do grania
maluj dalej, nie zniechęcaj się, popracuj nad starannością i czystością malowania a efekty będą znaczne
pzdr
kamelot
wielokrotnie grałem z tymi szczurami i wiem, że jak na stole ogląda się ich z większej odległości to są w miarę ok, a zdjęcia niestety to psują
cieniowanie jakieś jest ale płaszczyki są popaćkane różnymi farbami co wygląda kiepsko, dobrze za to się prezentują te brudne szaty mnichów, freehand-y nasztandarach przeciętne, ale dobrze, że robisz już coś w tym kierunku
generalnie, szczury do pięknych nie należą, więc nie staraj się ich upiększać na siłę, w końcu to figurki do grania
maluj dalej, nie zniechęcaj się, popracuj nad starannością i czystością malowania a efekty będą znaczne
pzdr
kamelot
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
a ja mam prośbę żebyś wrzucal mniejsze zdjęcia; więcej widać i przyjemniej się ogląda. Co do szczurków to calkiem nieźle jak na początek i pomysl z czerwonymi monkami też mi się bardzo spodobal.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
takie jak są teraz są ok jeśli do bejcy myślisz je wrzucić
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
DO bejcy to jednak byłyby trochę za ciemne.
W zasadzie przedmówcy wszystko już napisali co miałem do powiedzenia, ale rozbawił mnie ten kawałek:
Pozdrawiam
Pozdrawiam
,,Cynikiem jest być łatwo... ale nie każdy się na to odważy.''
poleciłbym zakup paru farbek fundation, głównie mechrite reda bo czarny prześwituje spod farb i wygląda to niechlujnie;) no i pobaw sie washami, dużo pomagają i dorzuć trochę rozjaśniania na krawędziach bardziej starannego.
polecam system typu - mechrite red (podkład), na to czarny wash (cieniowanie washem), wykreskować blood redem krawędzie (rozjaśnianie krawędzi). i na takim prostym acz skutecznym systemie działać i dokładności nabierać:)
polecam system typu - mechrite red (podkład), na to czarny wash (cieniowanie washem), wykreskować blood redem krawędzie (rozjaśnianie krawędzi). i na takim prostym acz skutecznym systemie działać i dokładności nabierać:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Update. Po 5 miesiącach. Ale zawsze jest.
A więc chyba maluję już dużo lepiej, z resztą sami zobaczcie:
Elektryk
Działo
(tutaj poprawię lewe kółko bo wygląda okropnie)
Dwa ogry
I doomflayer.
Aktualnie robię abominację, swarmy, podstawki pod pomalowanych już packmasterów i night runnerów i kończę filler do nightgoblinowych niewolników. I nie za szybko mi to wszystko idzie.
I jak teraz? Bo imo to już są całkiem znośne figurki.
A więc chyba maluję już dużo lepiej, z resztą sami zobaczcie:
Elektryk
Działo
(tutaj poprawię lewe kółko bo wygląda okropnie)
Dwa ogry
I doomflayer.
Aktualnie robię abominację, swarmy, podstawki pod pomalowanych już packmasterów i night runnerów i kończę filler do nightgoblinowych niewolników. I nie za szybko mi to wszystko idzie.
I jak teraz? Bo imo to już są całkiem znośne figurki.
malowanie zdecydowanie lepsze...
malujesz staranniej i nakładasz więcej warstw
jak zrobiłeś podstawki ( najlepiej napisz z czego i jak malowałeś )?
malujesz staranniej i nakładasz więcej warstw
jak zrobiłeś podstawki ( najlepiej napisz z czego i jak malowałeś )?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
No oczywiście ze nakładam więcej warstw, skoro pół roku temu nakładałem jedną.
Podstawki: Korkowa podstawka pod talerz i żwirek ze sklepu zoologicznego- taki dla rybek, za 5 zł 2 paczka 2kg.
Malowanie to Shadow Grey -> spory drybrush Codex Greyem -> lekki drybrush białym -> wash z chaos black.
Podstawki: Korkowa podstawka pod talerz i żwirek ze sklepu zoologicznego- taki dla rybek, za 5 zł 2 paczka 2kg.
Malowanie to Shadow Grey -> spory drybrush Codex Greyem -> lekki drybrush białym -> wash z chaos black.
a czy masz jeszcze trochę takiego korka i mógłbyś mi go sprzedać, albo wymienić z jakieś bitsy?
kamelot pisze:a czy masz jeszcze trochę takiego korka i mógłbyś mi go sprzedać, albo wymienić z jakieś bitsy?
Idź do sklepu z butami i tam można korkowe wkładki kupić(takie pod pięty) LUB idź do Obi i tam były korki dla winiarzy LUB w sklepie z wyposażeniami domu itp, gdzie możesz takie owe podstawki korkowe kupić... LUB wychyl z kolegami po lampce wina i masz korek...
dzięki za rady, chodziło mi raczej o zdobycie tego korka jutro w szkole w zamian za kilka śmiecio bitsów, ale chyba jednak kupię sobie jakąś większą ilość za parę dni...
p.s.
p.s.