Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Ketman, a przypadkiem nie jest tak, że bohaterów nie można dołączać do oddziałów DoW ?
ale wybuchanie to zasada oddziału, a gobliny są jego częścią, czyli goblin wybucha nawet bez squiga
Na 26s. w zasadach dotyczących NG Squig Herds w zasadzie squig wild jest napisane że jeśli zostaną spełnione wyliczone warunki to squigi wpadają w szał, a ponad to "all units within 2d6" (friendly and enemy immediately take d6 strength 5 hits to represent the squigs running amok". Po tym "ataku" ściąga się squigi, a poganiacze zostają na stale jeśli przeżyli i biegną dalej w stronę krawędzi - jeśli jest ich więcej niż 25% modeli z początku gry to mogą się zbierać w fazie zbierania.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
ooooooLuciusII pisze:Na 26s. w zasadach dotyczących NG Squig Herds w zasadzie squig wild jest napisane że jeśli zostaną spełnione wyliczone warunki to squigi wpadają w szał, a ponad to "all units within 2d6" (friendly and enemy immediately take d6 strength 5 hits to represent the squigs running amok". Po tym "ataku" ściąga się squigi, a poganiacze zostają na stale jeśli przeżyli i biegną dalej w stronę krawędzi - jeśli jest ich więcej niż 25% modeli z początku gry to mogą się zbierać w fazie zbierania.
a to chyba mamy rozne podreczniki
w moim stoi ze jest wybuch, damage is resolved,the unit is removed as a casuality
Ostatnio tonę w natłoku informacji i w poszukiwaniach skupiam się tylko na informacjach na których mi zależy. quas masz rację w następnym zdaniu jest napisane ze wybuchają.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
spokoLuciusII pisze:Ostatnio tonę w natłoku informacji i w poszukiwaniach skupiam się tylko na informacjach na których mi zależy. quas masz rację w następnym zdaniu jest napisane ze wybuchają.
dobra rada-jak szukasz jakiejs odpowiedzi na ptanko odnosnie zasad,znajdziesz juz odpowiedni akapit to najlepiej przeczytac go w calosci. a tak wogole to dobrze przeczytac caly dany dzial
1. nie panikują od reszty goblinów.
2. 2 obsługantów do działania dobrze, 1 obsługant do strzelania co 2 tury.
2. 2 obsługantów do działania dobrze, 1 obsługant do strzelania co 2 tury.
Witam, jako ze swiat orkow i goblinow zafascynowal mnie niedawno i wiekszosc rzeczy juz o nich wiem(w duzej mierze dzieki temu forum) to jednak mam pare pytan odnosnie magicznych przedmiotow i zasad powiazanych z nimi. Oto one:
1. Czy Ironback Boar moge dołączyc do Rydwanu ?
2. Lucky Dirk dla goblinow - czy magiczne przedmioty noszone przez np: undedow (takie jak Wight Blades) dodaja mi +1 S ?
3. Czy dodatkowy atak z Biged's Kickin' Boots jest magicznym atakiem ?
4. Czy Spider Banner z goblinem bsb wstawiony do Spear Chukki bedzie powodował ze nasza bolec ma zatrute ataki ?
5. Night goblinski bsb ze sztandarem Bad Moon on a Stick dolacza do snotlingow - czy to oznacza ze oddzial zdaje stubborna na 6 ? dlatego ze boss i snotlingi maja stubborn ?
to tyle narazie z gory dziekuje za odpowiedzi.
1. Czy Ironback Boar moge dołączyc do Rydwanu ?
2. Lucky Dirk dla goblinow - czy magiczne przedmioty noszone przez np: undedow (takie jak Wight Blades) dodaja mi +1 S ?
3. Czy dodatkowy atak z Biged's Kickin' Boots jest magicznym atakiem ?
4. Czy Spider Banner z goblinem bsb wstawiony do Spear Chukki bedzie powodował ze nasza bolec ma zatrute ataki ?
5. Night goblinski bsb ze sztandarem Bad Moon on a Stick dolacza do snotlingow - czy to oznacza ze oddzial zdaje stubborna na 6 ? dlatego ze boss i snotlingi maja stubborn ?
to tyle narazie z gory dziekuje za odpowiedzi.
1. nie
2. Przedmoty. Bloodline i inne tego typu zdolnośći to nie przedmioty
3. Nie
4. Pewnie tak. Ale co ci to da? Praktycznie nic
5. Raczej tak. ale co to za różnica 4 czy 6? i topisz pkt w miękkim bsb i sztandarze za 50 pkt
3. Nie
5. Raczej tak. ale co to za różnica 4 czy 6? i topisz pkt w miękkim bsb i sztandarze za 50 pkt
1. no tutaj to sie nie zgodze. zamieniamy po prostu dzika. Z czego wnioskujesz ze nie mozna ?Leszczu pisze:1. nie
3. Nie
2. bloodline to ok, ale co z magicznymi broniami undedów: ethereal blades spirit hostów - to jest przeciez magiczny przedmiot
jestem po prostu ciekaw - zapewne nic z tego nie bedzie, ale chce miec pewnosc
1. Ponieważ dzika wykupuje bohater, a nie rydwan? Ponieważ nie można mieć 2 wierzchowców?
2. No za przedmioty pewnie tak. Nie wiem czym się różnią przedmioty undeadów od reszty więc może ktoś inny się wypowie
2. No za przedmioty pewnie tak. Nie wiem czym się różnią przedmioty undeadów od reszty więc może ktoś inny się wypowie