Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: Deather »

Ketman, a przypadkiem nie jest tak, że bohaterów nie można dołączać do oddziałów DoW ?

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Ketman pisze:mozna, w zasadach jest napisane ze general i oddzial w ktorym sie znajduje - czyli leci z automatu :)
Nie mozna...nie ma możliwości abyś do DoW dołączył bohatera orkowego

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Post autor: Ketman »

a to bardzo przepraszam :)

wyzszosc prawa unijnego nad polskim :evil:

Awatar użytkownika
The Miz
Chuck Norris

Post autor: The Miz »

Mam pytanie odnośnie hord squigów. W kodeksie jest napisane że jak uciekną z combatu to wybuchają... A co jeżeli wybije wszystkie squigi to same gobosy wybuchają :mrgreen: ?? Czy już wtedy jak squigów nie ma to nie wybuchają w ogóle ??

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

nawet ostatni goblin ma tornister z C4

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

To jest właśnie niesprecyzowane, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że jak nie ma squigów to nie wpadną one w szał :)
Dlatego grając z kumplami nie "wybucham" samych poganiaczy :)

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

ale wybuchanie to zasada oddziału, a gobliny są jego częścią, czyli goblin wybucha nawet bez squiga

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Yahoo - masz rację, że to debilizm.
Leszczu - masz rację, squigi nie są potrzebne do wybuchu.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Na 26s. w zasadach dotyczących NG Squig Herds w zasadzie squig wild jest napisane że jeśli zostaną spełnione wyliczone warunki to squigi wpadają w szał, a ponad to "all units within 2d6" (friendly and enemy immediately take d6 strength 5 hits to represent the squigs running amok". Po tym "ataku" ściąga się squigi, a poganiacze zostają na stale jeśli przeżyli i biegną dalej w stronę krawędzi - jeśli jest ich więcej niż 25% modeli z początku gry to mogą się zbierać w fazie zbierania.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

quas
Niszczyciel Światów

LuciusII pisze:Na 26s. w zasadach dotyczących NG Squig Herds w zasadzie squig wild jest napisane że jeśli zostaną spełnione wyliczone warunki to squigi wpadają w szał, a ponad to "all units within 2d6" (friendly and enemy immediately take d6 strength 5 hits to represent the squigs running amok". Po tym "ataku" ściąga się squigi, a poganiacze zostają na stale jeśli przeżyli i biegną dalej w stronę krawędzi - jeśli jest ich więcej niż 25% modeli z początku gry to mogą się zbierać w fazie zbierania.
oooooo
a to chyba mamy rozne podreczniki
w moim stoi ze jest wybuch, damage is resolved,the unit is removed as a casuality

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Ostatnio tonę w natłoku informacji i w poszukiwaniach skupiam się tylko na informacjach na których mi zależy. quas masz rację w następnym zdaniu jest napisane ze wybuchają.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

quas
Niszczyciel Światów

LuciusII pisze:Ostatnio tonę w natłoku informacji i w poszukiwaniach skupiam się tylko na informacjach na których mi zależy. quas masz rację w następnym zdaniu jest napisane ze wybuchają.
spoko
dobra rada-jak szukasz jakiejs odpowiedzi na ptanko odnosnie zasad,znajdziesz juz odpowiedni akapit to najlepiej przeczytac go w calosci. a tak wogole to dobrze przeczytac caly dany dzial

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

juz nieaktualne :) sorki za spam

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Pytanka:
1. Czy orc bully daje reszcie załogi że nie panikują jej gobliny?
2. Ile minimalnie obsługi potrzebuje Spear Chucka do obsługi?

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

1. nie panikują od reszty goblinów.
2. 2 obsługantów do działania dobrze, 1 obsługant do strzelania co 2 tury.

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Witam, jako ze swiat orkow i goblinow zafascynowal mnie niedawno i wiekszosc rzeczy juz o nich wiem(w duzej mierze dzieki temu forum) to jednak mam pare pytan odnosnie magicznych przedmiotow i zasad powiazanych z nimi. Oto one:

1. Czy Ironback Boar moge dołączyc do Rydwanu ?

2. Lucky Dirk dla goblinow - czy magiczne przedmioty noszone przez np: undedow (takie jak Wight Blades) dodaja mi +1 S ?

3. Czy dodatkowy atak z Biged's Kickin' Boots jest magicznym atakiem ?

4. Czy Spider Banner z goblinem bsb wstawiony do Spear Chukki bedzie powodował ze nasza bolec ma zatrute ataki ? :)

5. Night goblinski bsb ze sztandarem Bad Moon on a Stick dolacza do snotlingow - czy to oznacza ze oddzial zdaje stubborna na 6 ? dlatego ze boss i snotlingi maja stubborn ?

to tyle narazie :) z gory dziekuje za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

1. nie
2. Przedmoty. Bloodline i inne tego typu zdolnośći to nie przedmioty
3. Nie
4. Pewnie tak. Ale co ci to da? Praktycznie nic
5. Raczej tak. ale co to za różnica 4 czy 6? i topisz pkt w miękkim bsb i sztandarze za 50 pkt

Awatar użytkownika
Ketman
Mudżahedin

Leszczu pisze:1. nie
2. Przedmoty. Bloodline i inne tego typu zdolnośći to nie przedmioty
3. Nie
4. Pewnie tak. Ale co ci to da? Praktycznie nic
5. Raczej tak. ale co to za różnica 4 czy 6? i topisz pkt w miękkim bsb i sztandarze za 50 pkt
1. no tutaj to sie nie zgodze. zamieniamy po prostu dzika. Z czego wnioskujesz ze nie mozna ?

2. bloodline to ok, ale co z magicznymi broniami undedów: ethereal blades spirit hostów - to jest przeciez magiczny przedmiot

jestem po prostu ciekaw - zapewne nic z tego nie bedzie, ale chce miec pewnosc

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

1. Ponieważ dzika wykupuje bohater, a nie rydwan? Ponieważ nie można mieć 2 wierzchowców?
2. No za przedmioty pewnie tak. Nie wiem czym się różnią przedmioty undeadów od reszty więc może ktoś inny się wypowie

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Co do ironbacka to sprawa jest prosta "boar" wyjaśnia wszystko.

ODPOWIEDZ