Nie tylko TwoimKoszo pisze:Bardzo głupi i niesmaczny żart moim zdaniem...Dibo pisze:No to tak kruciutko :
Dzięki dla ludzików z Krakowa za wspólną jazde samochodem "na popiełuszke" (bagarzniki są wygodne)
Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
Re: Wielki Dracon 2009, 2250pts, 11-12 lipiec 2009
- Myter
- "Nie jestem powergamerem"
Dzięki za super turniej. Mój pierwszy master w życiu i nie było źle, plan minimum wykonany(nie byc ostatnim). Dużo się nauczyłem i na pewno to zaprocentuje w przyszłości... Pozdro dla wszystkich z obozu z którymi piłem, i dla tych z którymi będę pił za rok
Ja też dziękuję wszystkim za miłe bitwy i miło spędzony czas, jak zwykle nie zawiodłem sie na moim ulubionym turnieju
Bitwy bardzo miłe, ale to pewnie ze względu na to że warzywiłem na ostatnich stołach Carni okazał się opcją klimatyczną
Nazwałem go "prawie" wymiataczem bo:
-lorda vampirów wypłacając 5A z S6 bez Sv i do tego 4A carniego z S7 i D3w nie zrobiły mu nic i się złamał, dopiero za drugim podejściem go zabił
-smokowi DE od boku klepnął tylko 4 rany i się złamał
-championowi Templi 2 W w czelendżu i też sie złamał
-z HE prawie zdał inicjatywe jak dostał pitką
Okazał się że najlepiej się nim panikuje skinki i tyle z niego pożytku Gdybym tylko trochę nagiął statystykę rzutów to pewnie by się spłacił i to bardzo zabijając lorda VC, smoka, stega itd ;P
Bitwy bardzo miłe, ale to pewnie ze względu na to że warzywiłem na ostatnich stołach Carni okazał się opcją klimatyczną
Nazwałem go "prawie" wymiataczem bo:
-lorda vampirów wypłacając 5A z S6 bez Sv i do tego 4A carniego z S7 i D3w nie zrobiły mu nic i się złamał, dopiero za drugim podejściem go zabił
-smokowi DE od boku klepnął tylko 4 rany i się złamał
-championowi Templi 2 W w czelendżu i też sie złamał
-z HE prawie zdał inicjatywe jak dostał pitką
Okazał się że najlepiej się nim panikuje skinki i tyle z niego pożytku Gdybym tylko trochę nagiął statystykę rzutów to pewnie by się spłacił i to bardzo zabijając lorda VC, smoka, stega itd ;P
Uff wreszcie mam chwilę by podziękować za zorganizowanie turnieju. To był mój 1szy wolny weekend od 3 miesięcy i naprawdę nie żałuję że wybrałem się na Dracona, to był świetnie spędzony czas. I mam szczerą nadzieję że za rok też będę miał szansę się zjawić, a impreza utrzyma poziom.
A mi się dibowy żart podoba ale rozumiem gusta odmienne.
A mi się dibowy żart podoba ale rozumiem gusta odmienne.
Moje fotki: http://wyslijto.pl/plik/gx9ziats2n
film ze stołem też mam, ale to trochę waży, więc jeśli nikt jeszcze tego nie zrobi to upnę jutro.
film ze stołem też mam, ale to trochę waży, więc jeśli nikt jeszcze tego nie zrobi to upnę jutro.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Jesli tydzien temu jeszcze mialem co do tego watpliwosci, to teraz juz jestem pewien ze to moja ulubiona impreza :) Zbierac na przeszczepy watroby, widzimy sie za rok ;-) ;*
Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, o 21:39 przez Cosmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki wszystkim za turniej, zwłaszcza Rudem za pokazanie jak można przegrać z Dwarfami (do tej pory mi się to nie zdarzyło) Fajna atmosfera, super imprezy wieczorami przy ognisku i oglądanie na wpól strawionej kiełbasy z żołądka Rudego na długo zostaną w mojejpamięci
Moja rozpiska
1 Prince @ 629 Pts
1 Dragon: Star @ [370] Pts
1 Noble @ 218 Pts
Battle Banner [80]
1 Mage @ 140 Pts caddy
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
12 White Lions @ 237 Pts
Standard of Balance [45]
12 White Lions @ 217 Pts
Lion Standard [25]
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Banner of Ellyrion [15]
1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Bitwy wyglądały mniej więcej tak:
1 bitwa vs DE
Grałem z Politem. Miał rozpę w stylu strzelamy i magujemy. Sporo magii, 4 bolce, shadzi i furie. Na początku wystawiłem mu smoka, na którym skupił ostrzał, dzięki czemu mogłem zlikwidować jego bolce. Później wleciałem mu smkiem na tyły, i coś tam zabijałem. Niestety, raz skusiłem się na BG. Zaszarżowałem, nie zabiłem jednego, ustał, po czym złapał mnie BSB z pedantem i miałem po smoku.
9:11
2 bitwa vs VC
Grałem z Matejem Miał walczącego generała na latającym koniu, 2 wampirów i nekromantę. Do tego kloc szkieletów 2 10 ghuli 2x3 baty, 3 bazy duchów, 6 wilków rydwan i wargulfa. Zaczynał i pobiegł wszystkim do przodu. W mojej turze wystrzelałem wilki i baty i dla moich bolców przestalo istnieć jakiekolwiek zagrożenie. Smokiem zjadłem duchy, WL z BSB+BB zaszarżowałem szkielety z 2 wampirami i w piątej turze zabiłem wszystko, oprócz generała schowanego głęboko w lesie
17:3 dla mnie
3 bitwa z DE
Grałem z Piszczałką. Miał smoka, kocioł, caddego, assasina, 10 kuszników 3x5 harpi, DR, 16 korsarzy, 16 BG z ASF, hydre i 2 bolce. Zaczynałem, więc postanowiłem, że go wystrzelam, a to co dojdzie zjem smokiem i WL. Przez pierwsze trzy tury odważnie maszerował na mnie, podcas gdy ja wystrzelałem mu: 15 harpi, 5 DR, 2 bolce, 10 kuszników, 8 BG i 9 korsarzy. Kiedy w końcu do mnie doszedł, zaszarżował w klocek WL hydrą i smokiem. Pozabijał ich trochę, ałe oczywiście utknął. Ja miałem już na to przygotowanego smoka i DP z BSB z BB. Szarża w tył hydry smokiem, w bok smoka DP, w efekcie przegrywa o 10, niezdaje i zdobywam 1000 pkt. Niestety, potem zaczął farcić. Zaszarżowałem 5 DP w kocioł i po 2 turach nie miałem żadnego, z KB zabił mi lorda, a samotny Assasin zabił 12 WL.
4 bitwa z Dwarfami (Rudy)
Ogólny przebieg bitwy - obydwoje się zbunkrowaliśmy i strzelaliśmy do siebie. Ja strzelałm lepiej, ale zrobiłem głupi bład smokiem, przez co go straciłem.
12:8 dla Dwarfów
5 bitwa z WE
Grałem z BigPasiakiem, bardzo dobrym graczem WE. Miałem z dupy teren, 3 lasy na stole plus jeden jego. WE chowały się po lesie i w domkach, strzelając do moichbiednych bolców i je zabijając. Okrążył mnie i zaczął wystrzeliwać. Skończyłoby się to dla mnie kiepsko, gdyby nie zrobił strasznie głupiego błędu. Mianowicie wsadził treemena do lasu i zaczął go posuwać(nie dosłownie) W końcu przysunął się do mnie na tyle blisko, że zacząłem widzieć go smokiem ! Był jednak za daleko, około 14 cali. I co zrobił BigPasiak? Przysunął go 3 cale do mojego smoka!!! Mój smoczek tylko na to czekał, wpadł mu w dupsko i zaczął go ostro posuwać Dzięki temu było-
10:10
W sumie zdobyłem 23 miejsce, z czego jestem bardzo zadowolony i usatysfakcjonowany
Moja rozpiska
1 Prince @ 629 Pts
1 Dragon: Star @ [370] Pts
1 Noble @ 218 Pts
Battle Banner [80]
1 Mage @ 140 Pts caddy
10 Archers @ 110 Pts
10 Archers @ 110 Pts
12 White Lions @ 237 Pts
Standard of Balance [45]
12 White Lions @ 217 Pts
Lion Standard [25]
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Banner of Ellyrion [15]
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Bitwy wyglądały mniej więcej tak:
1 bitwa vs DE
Grałem z Politem. Miał rozpę w stylu strzelamy i magujemy. Sporo magii, 4 bolce, shadzi i furie. Na początku wystawiłem mu smoka, na którym skupił ostrzał, dzięki czemu mogłem zlikwidować jego bolce. Później wleciałem mu smkiem na tyły, i coś tam zabijałem. Niestety, raz skusiłem się na BG. Zaszarżowałem, nie zabiłem jednego, ustał, po czym złapał mnie BSB z pedantem i miałem po smoku.
9:11
2 bitwa vs VC
Grałem z Matejem Miał walczącego generała na latającym koniu, 2 wampirów i nekromantę. Do tego kloc szkieletów 2 10 ghuli 2x3 baty, 3 bazy duchów, 6 wilków rydwan i wargulfa. Zaczynał i pobiegł wszystkim do przodu. W mojej turze wystrzelałem wilki i baty i dla moich bolców przestalo istnieć jakiekolwiek zagrożenie. Smokiem zjadłem duchy, WL z BSB+BB zaszarżowałem szkielety z 2 wampirami i w piątej turze zabiłem wszystko, oprócz generała schowanego głęboko w lesie
3 bitwa z DE
Grałem z Piszczałką. Miał smoka, kocioł, caddego, assasina, 10 kuszników 3x5 harpi, DR, 16 korsarzy, 16 BG z ASF, hydre i 2 bolce. Zaczynałem, więc postanowiłem, że go wystrzelam, a to co dojdzie zjem smokiem i WL. Przez pierwsze trzy tury odważnie maszerował na mnie, podcas gdy ja wystrzelałem mu: 15 harpi, 5 DR, 2 bolce, 10 kuszników, 8 BG i 9 korsarzy. Kiedy w końcu do mnie doszedł, zaszarżował w klocek WL hydrą i smokiem. Pozabijał ich trochę, ałe oczywiście utknął. Ja miałem już na to przygotowanego smoka i DP z BSB z BB. Szarża w tył hydry smokiem, w bok smoka DP, w efekcie przegrywa o 10, niezdaje i zdobywam 1000 pkt. Niestety, potem zaczął farcić. Zaszarżowałem 5 DP w kocioł i po 2 turach nie miałem żadnego, z KB zabił mi lorda, a samotny Assasin zabił 12 WL.
4 bitwa z Dwarfami (Rudy)
Ogólny przebieg bitwy - obydwoje się zbunkrowaliśmy i strzelaliśmy do siebie. Ja strzelałm lepiej, ale zrobiłem głupi bład smokiem, przez co go straciłem.
12:8 dla Dwarfów
5 bitwa z WE
Grałem z BigPasiakiem, bardzo dobrym graczem WE. Miałem z dupy teren, 3 lasy na stole plus jeden jego. WE chowały się po lesie i w domkach, strzelając do moichbiednych bolców i je zabijając. Okrążył mnie i zaczął wystrzeliwać. Skończyłoby się to dla mnie kiepsko, gdyby nie zrobił strasznie głupiego błędu. Mianowicie wsadził treemena do lasu i zaczął go posuwać(nie dosłownie) W końcu przysunął się do mnie na tyle blisko, że zacząłem widzieć go smokiem ! Był jednak za daleko, około 14 cali. I co zrobił BigPasiak? Przysunął go 3 cale do mojego smoka!!! Mój smoczek tylko na to czekał, wpadł mu w dupsko i zaczął go ostro posuwać Dzięki temu było-
10:10
W sumie zdobyłem 23 miejsce, z czego jestem bardzo zadowolony i usatysfakcjonowany
- Myter
- "Nie jestem powergamerem"
Dzięki za fotki dla Frontu Wschodniego. Ale jakoś mało fotek z imprez alkoholowych i samego grania, mam nadzieje, że ktoś ma takich fotek więcej. BTW Raptor walnij te foty ze mną, podobno masz ich z 70
turniej bardzo na plus wyszedl
szkoda tylko, ze tak malo sedziopw bylo i tak czesto ludzie do mnie przychodzili z pytaniami o zasady
no i, ze zostalem bezczelnie oszuklany przez sedziow ale to inna sprawa
co do samych bitew nie bede nic mowil bo to ewidentnie nie byl moj turniej
szkoda tylko, ze tak malo sedziopw bylo i tak czesto ludzie do mnie przychodzili z pytaniami o zasady
no i, ze zostalem bezczelnie oszuklany przez sedziow ale to inna sprawa
co do samych bitew nie bede nic mowil bo to ewidentnie nie byl moj turniej
sława ma też swoje złe stronyShino pisze:.... i tak czesto ludzie do mnie przychodzili z pytaniami o zasady ...
na sali zostały dwa śpiwory i czarna bluza, info na priv
Ogolnie troche nie tak to wygladalo jak opisalesAndrzej pisze:Grałem z Piszczałką. Miał smoka, kocioł, caddego, assasina, 10 kuszników 3x5 harpi, DR, 16 korsarzy, 16 BG z ASF, hydre i 2 bolce. Zaczynałem, więc postanowiłem, że go wystrzelam, a to co dojdzie zjem smokiem i WL. Przez pierwsze trzy tury odważnie maszerował na mnie, podcas gdy ja wystrzelałem mu: 15 harpi, 5 DR, 2 bolce, 10 kuszników, 8 BG i 9 korsarzy. Kiedy w końcu do mnie doszedł, zaszarżował w klocek WL hydrą i smokiem. Pozabijał ich trochę, ałe oczywiście utknął. Ja miałem już na to przygotowanego smoka i DP z BSB z BB. Szarża w tył hydry smokiem, w bok smoka DP, w efekcie przegrywa o 10, niezdaje i zdobywam 1000 pkt. Niestety, potem zaczął farcić. Zaszarżowałem 5 DP w kocioł i po 2 turach nie miałem żadnego, z KB zabił mi lorda, a samotny Assasin zabił 12 WL.
Mam 2 pary butow z domku nr 3 jak cos
kto cię dziecko drogie oszukał i jak ??Shino pisze:no i, ze zostalem bezczelnie oszuklany przez sedziow ale to inna sprawa
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Scimitar pisze:....kto cię dziecko drogie oszukał i jak ??Shino pisze:no i, ze zostalem bezczelnie oszuklany przez sedziow ale to inna sprawa
To, ja, to ja.
Shino chyba rzeczywiście myśli, że wygrałby "Wojnę Shino-JJową pod Ikoną w drugim rzędzie."
Kamień na kamieniu, kosteczka na kosteczce nie zostanie, ale jak chcesz to zaczynaj waść.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
link do rapidshare z tym samym co Karlee wstawił
http://rapidshare.com/files/255973193/W ... n.rar.html
Scimitar, a kiedy wasze fotki będą na oficjalnej stronie klubu? znacznie lepszej jakości powinny być, niż te.
pozdrawiam
http://rapidshare.com/files/255973193/W ... n.rar.html
Scimitar, a kiedy wasze fotki będą na oficjalnej stronie klubu? znacznie lepszej jakości powinny być, niż te.
pozdrawiam
Śpiwory i sweter ma u siebie Tomek, więc ugadujcie się jak coś z nim (chyba drugi jest KJa z tego co słyszałem).
A sweter, buty, dyplomy itp. ktoś pewnie na DMP podrzuci, chyba, że taka potrzeba, to weźmiemy wyślemy do kogoś w paczce.
A sweter, buty, dyplomy itp. ktoś pewnie na DMP podrzuci, chyba, że taka potrzeba, to weźmiemy wyślemy do kogoś w paczce.
Draconis - FOR EVER !!!