Nie-ortodoksyjne Nocniki na 4000
Nie-ortodoksyjne Nocniki na 4000
Witam
Ponieważ, za parę tygodnii mam grać moją hordą nocników na 4 kafle, poniżej przedstawiam moją skromną rozpę złożona z figurek które posiadam
1 Night Goblin Great Shaman @ 285 Pts
Magic Level 4; Little Waagh
Mad Cap Mushrooms [20]
Pipes of Doom [35]
Dispel Scroll [25]
Magic Mushrooms [10]
Magic Mushrooms [10]
Staff of Sneaky Stealin' [50]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Night Goblin Shaman @ 135 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Night Goblin Big Boss @ 107 Pts
Light Armour; Battle Standard
Bad Moon on a stick [50]
1 Night Goblin Warboss @ 153 Pts
General; Light Armour
Backstabbers Blade [25]
Enchanted Shield [15]
Amulet of Protectyness [25]
Warboss Imbad's Iron Gnashas [30]
1 Goblin Big Boss @ 124 Pts
Light Armour; Shield
Bigged's 'ed Kickin Boots [30]
Martog's Best Basha [15]
1 Gigantic Spider @ [0] Pts
5 Goblin Spider Riders @ 65 Pts
Spear; Shielld
Spear; Shield
Spear; Shield
Spear; Shield
24 Night Goblins @ 145 Pts
Shortbow; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Shortbow; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
34 Night Goblins @ 270 Pts
Netters; Spear; Shield; FCG
3 Fanatic @ [75] Pts
29 Night Goblins @ 220 Pts
Netters; Shield; FCG
3 Fanatic @ [75] Pts
30 Night Goblins @ 215 Pts
Spear; Shield;FCG
3 Fanatic @ [75] Pts
20 Black Orcs @ 318 Pts (FCG)
5 Squig Hoppers @ 75 Pts
4 Squig Herd @ 120 Pts
12 Ruglud's Armoured Orcs @ 214 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Giant @ 205 Pts
1 Giant @ 205 Pts
3 Stone Trolls @ 180 Pts
5 Goblin Wolf Riders @ 70 Pts
Spear; Short Bow; Light Armour
Casting Pool: 14
Dispel Pool: 8
Models in Army: 261
Total Army Cost: 4016
Rozpiska szykowana na grę domową, bardziej for fun niż dla zwycięstwa.
Ponieważ, za parę tygodnii mam grać moją hordą nocników na 4 kafle, poniżej przedstawiam moją skromną rozpę złożona z figurek które posiadam
Mad Cap Mushrooms [20]
Pipes of Doom [35]
Dispel Scroll [25]
Magic Mushrooms [10]
Magic Mushrooms [10]
Staff of Sneaky Stealin' [50]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Night Goblin Big Boss @ 107 Pts
Light Armour; Battle Standard
Bad Moon on a stick [50]
1 Night Goblin Warboss @ 153 Pts
General; Light Armour
Backstabbers Blade [25]
Enchanted Shield [15]
Amulet of Protectyness [25]
Warboss Imbad's Iron Gnashas [30]
1 Goblin Big Boss @ 124 Pts
Light Armour; Shield
Bigged's 'ed Kickin Boots [30]
Martog's Best Basha [15]
1 Gigantic Spider @ [0] Pts
Spear; Shielld
Spear; Shield
Spear; Shield
Spear; Shield
Shortbow; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
Shortbow; FCG
2 Fanatic @ [50] Pts
34 Night Goblins @ 270 Pts
Netters; Spear; Shield; FCG
3 Fanatic @ [75] Pts
29 Night Goblins @ 220 Pts
Netters; Shield; FCG
3 Fanatic @ [75] Pts
30 Night Goblins @ 215 Pts
Spear; Shield;FCG
3 Fanatic @ [75] Pts
20 Black Orcs @ 318 Pts (FCG)
5 Squig Hoppers @ 75 Pts
4 Squig Herd @ 120 Pts
12 Ruglud's Armoured Orcs @ 214 Pts
1 Doom Diver @ 80 Pts
1 Giant @ 205 Pts
1 Giant @ 205 Pts
3 Stone Trolls @ 180 Pts
Casting Pool: 14
Dispel Pool: 8
Models in Army: 261
Total Army Cost: 4016
Rozpiska szykowana na grę domową, bardziej for fun niż dla zwycięstwa.
może daj jakiegoś orka bo psychologia ci rozpędzi armie
260 modeli na 4kafle mało
260 modeli na 4kafle mało
Wiem, że mało ale tylko takie figsy mam, choć w sumie gdzieś mi się tam po szafkach pałęta Orczy boss na dziku (z 5edycji bodajże). Czyli sugerujesz powinieniem wystawić jakiegoś czarnucha na dziku, najlepiej zrobić z niego gienka?
szef być duży i mocno walić w zielone pyski no i klimat
No zastanowie się nad wariantem BO geńka, ale nurtuje mnie jedno, dlaczego sugerujesz że na 4 kafle 260 modeli to mało? Muszę wystawić fanoli, bo to główna siła uderzeniowa tej armii, BO są poto aby ściągać na siebie ogień, podobnie jak olbrzymy i trolle, wiec nie mam skąd wziąść punktów na dodatkowy oddział Nocników.
myślę ze te trzy trolle to strata punktów na taką dużą bitwę albo daj ich więcej albo wywal
a przeciwko czemu będziesz walczył??
a przeciwko czemu będziesz walczył??
Standardowo przeciwko HE i WE. Jaką liczbę trolii powininiem wystwić zatem, aby to miało sens?
- dziekanotr
- Wodzirej
niektorzy wystawiaja tyle na 2 kafle a trolle ,zeby mialy sens to wiecej no i bossa orka,zeby dawal liderke oddzialem i trolle ,zeby zdawaly glupote na jego LD, bo inaczej nic nie zrobia z ld4...
- morgan10005
- Falubaz
jak grasz z WE i HE to prawdopodobnie skupią ostrzał na jednym regimencie- spanikują go-prawdopodobnie ucieknie Ci pół armii.
Jak postawisz Black Orca na generała to może pozdajesz trochę testów paniki
Jak postawisz Black Orca na generała to może pozdajesz trochę testów paniki
Zdaję sobie sprawę, że wstawienie BO geńka będzie bonusem dla mnie, wiem o problemach z liderką u Trolli. Spodziewam się jednak tego że przeciwnik oprócz strzelania będzie jeszcze napierdalał z magii (lord na smoku plus conajmniej 3 magów 2 levelu), zatem wystawiam tylu bohaterów, bo poprostu muszę mieć gdzie trzymać te skrole , co oczywiście odbywa się kosztem mojej corowej piechoty.
za giganty weź opór chukk
260 modeli to rzeczywiście mało na te punkty. Ostatnio jak składałem rozpiskę skavenami na 2250 to wyszło mi 350...
Podstawa: nie napisałeś z kim grasz tę bitwę Po drugie twój generał ma koszmarnego lidera, jak wspomnieli poprzednicy ork sprawdza się lepiej w tej roli. I 3 fanatyków w każdym oddziale? Przeciwnik jakimś fruwakiem czy fastem ci ich ściągnie i nie wiadomo gdzie się ruszyć potem.
Podstawa: nie napisałeś z kim grasz tę bitwę Po drugie twój generał ma koszmarnego lidera, jak wspomnieli poprzednicy ork sprawdza się lepiej w tej roli. I 3 fanatyków w każdym oddziale? Przeciwnik jakimś fruwakiem czy fastem ci ich ściągnie i nie wiadomo gdzie się ruszyć potem.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Niestety tylko tyle mam figurek do tej armii (No mam jeszcze dwie chukki); Hobbit to ilu mam wystwiać fanoli w regimentach, żeby to miało sens? Po jednym, dwóch?
A grać będe standardowo przeciwko WE i HE na typowym defensie ze smokiem, dwoma treemanami i dużą ilością łuczników.
A grać będe standardowo przeciwko WE i HE na typowym defensie ze smokiem, dwoma treemanami i dużą ilością łuczników.
cienko cie widzę bez parku maszynowego
fonoli daj po 2 w każdym regonie , taniej wychodzi i możesz bardziej kontrolować wyskakiwanie
te gigusie zejdą bardzo szybko jak grasz z WE i HE
fonoli daj po 2 w każdym regonie , taniej wychodzi i możesz bardziej kontrolować wyskakiwanie
te gigusie zejdą bardzo szybko jak grasz z WE i HE
No i przegrałem, ale minimalnie (900 punktów mniej od przeciwników). Jakie wnioski, giganci poraz kolejny udowodnili mi swoją nieobliczalność.Jeden sam wykończył oddział DP z generałem i został na dwóch ranach (fuks ), po czym zjadł jeszcze LCH i nic mu się nie stało. Drugi spanikował balistę, poczym zszedł od wspólnej szarży treemana, driad i WD, ale jak padał to skosił dwie driady i dwóch WD.
Przeciwnik tym razem nie zagrał na max magii co było jego błędem , bo o dziwo w czasie całej bitwy raz tylko jeden z moich magów miał miscasta (po którym dostał głupotę) i ogólnie wszystkie zaklęcia wchodziły (po tym jak skończyły się im skrolle). Skupiłem ostrzał magiczny na balistach i łucznikach, co było dobrym rozwiązaniem, bo w dwie tury rozwaliłem przeciwnikowi połowe jednostek strzelających (co dało efekt taki, że połowa jednego skrzydła przeciników nie zdała paniki i zdupiła za stół w tym smoczy mag) .
Zagrałem jednak na tym wariancie o którym pisałem wczesniej, w miejsce trolii wstawiłem Irongutów. Co ciekawe przeciwnik najwięcej miał problemów z nocnikami (nie wykończył mi do końca gry żadnego z oddzialów, jeden tylko ucieł za planszę), którzy zdawali wszystkie testy na psychologię (miałem rzuty mega fraciarskie jak nigdy). Strasznie zawiodłem się na BO i hoppersach, w dwie tury SM rozpracowali te jednostki, zmuszając do ucieczki. Herdy nie doszły do końca gry do walki, bo wildzi ich wymanewrowali. Mój generał zginął w głupi sposób, bo w ostatniej turze walczył w pojedynku z bohaterem wildów z WE i wdupił.
Fanatycy, wyrzadzili w takiej ilości więcej szkody mi niż przeciwnikowi, więc następnym razem będe wystwiał ich nosicieli w większych odstępach od siebie.
Ogólnie było sporo śmiechu, jak to fanole wpadli w klocek 40 gobosów z moim generałem i BSB w środku, czy gdy 6 fanoli poleciała w orła WE, który zginął od jednego, zaś 4 zabiło się nawzajem.
Przeciwnik tym razem nie zagrał na max magii co było jego błędem , bo o dziwo w czasie całej bitwy raz tylko jeden z moich magów miał miscasta (po którym dostał głupotę) i ogólnie wszystkie zaklęcia wchodziły (po tym jak skończyły się im skrolle). Skupiłem ostrzał magiczny na balistach i łucznikach, co było dobrym rozwiązaniem, bo w dwie tury rozwaliłem przeciwnikowi połowe jednostek strzelających (co dało efekt taki, że połowa jednego skrzydła przeciników nie zdała paniki i zdupiła za stół w tym smoczy mag) .
Zagrałem jednak na tym wariancie o którym pisałem wczesniej, w miejsce trolii wstawiłem Irongutów. Co ciekawe przeciwnik najwięcej miał problemów z nocnikami (nie wykończył mi do końca gry żadnego z oddzialów, jeden tylko ucieł za planszę), którzy zdawali wszystkie testy na psychologię (miałem rzuty mega fraciarskie jak nigdy). Strasznie zawiodłem się na BO i hoppersach, w dwie tury SM rozpracowali te jednostki, zmuszając do ucieczki. Herdy nie doszły do końca gry do walki, bo wildzi ich wymanewrowali. Mój generał zginął w głupi sposób, bo w ostatniej turze walczył w pojedynku z bohaterem wildów z WE i wdupił.
Fanatycy, wyrzadzili w takiej ilości więcej szkody mi niż przeciwnikowi, więc następnym razem będe wystwiał ich nosicieli w większych odstępach od siebie.
Ogólnie było sporo śmiechu, jak to fanole wpadli w klocek 40 gobosów z moim generałem i BSB w środku, czy gdy 6 fanoli poleciała w orła WE, który zginął od jednego, zaś 4 zabiło się nawzajem.