Trole!
Moderator: Kołata
Trole!
Hmm nurtuje mnie jedna rzecz czy ta jednotka ma jakiś głębszy sens w wfb ? Ma głupotę i ld 4... co najwyżej może ćwiartki blokować...
Czy jest zatem jakieś ich ambitne zastosowanie w armii zielonych ? Słyszałem o pomyśle, że gieniek "niańczy" trole swoją liderką...ale chyba bezsensu...
Czy jest zatem jakieś ich ambitne zastosowanie w armii zielonych ? Słyszałem o pomyśle, że gieniek "niańczy" trole swoją liderką...ale chyba bezsensu...
A tam gadacie głupoty...zajebista jednostka...wystawiasz 5 troli do nich wkładasz generała na świniaku...masz z reguły 9 ld każda głupote zdajesz i jestes happy...tyle że na małe pkt cieżko sie nimi gra...ale na duże jak najbardziej...pozatym sa zajebiście mocne w walce;]
Pozdro
Pozdro
- swieta_barbara
- habydysz
Ja tam na trollach dluuuuugo gralem, oprocz savage i warbossa tylko oni potrafia przyjebac. Z BSB i generalem biora na klate sporo rzeczy i sobie potem stopniowo je rozkrecaja. Na wszystkich turach, gdzie nie sa dopuszczeni mengile ani 2 rary - polecam.
Też się zastanawiam nad trollkami, o ile oczywiście się gra na warbossie. W sumie może to być ciekawy unit, ze względu na wzbudzanie strachu. Nie da sie ich załatwić terrorem, są dość twarde i w miarę nieźle leją. Na kartce to wychodzi nienajgorzej. W 6 ed. nieraz pogrywałem na oddziale 7 trolli z BSB Mieli banner, szereg i przewage i nieźle całkiem klepali Dziś 5 modeli w szeregu aby mieć rank 'trochę' niszczy tą koncepcję.
Ale po DMP wypróbuję, czy taki oddział coś w dzisiejszych czasach jest w stanie zrobić. Pytanie tylko, jaki rodzaj trolli wybrać.
Ale po DMP wypróbuję, czy taki oddział coś w dzisiejszych czasach jest w stanie zrobić. Pytanie tylko, jaki rodzaj trolli wybrać.
Imho tylko i wylacznie rzeczne , MR niby fajny , ale minusy do hita daja zdecydowanie wieksza przezywalnosc. No , ale co ja jaszczurka moge wiedziec
Ja zyje moze za czasow 6ed jeszcze , gdzie nie bylo zwyklakow
Trolle to bardzo przyjemny oddzial, potrafi przywalić i do tego dość wysoka przeżywalność - chyba jedyna w tej armii która ma takie kombo tylko imo bardzo przydatny przy nich bsb'ek bo często łapią brejka a -1/-2 w pierwszej turze walki.
Upgrady, no ćóż... za 20 pktów imo nie warto ale jak juz bym koniecznie musiał to trole rzeczne bym brał.
Upgrady, no ćóż... za 20 pktów imo nie warto ale jak juz bym koniecznie musiał to trole rzeczne bym brał.
Zerknalem do AB - upgrejd mega za drogi. Gole zdecydowanie najlepsze - imho wygladaja naprawde interesujaca - chodzi mi o koszt punktowy 40 za model to smiech porownujac odpowiedniki w innych nacjach.
P.S. Oczywiscie mowie o opcji w ktorej trzymaja sie blisko generala
P.S. Oczywiscie mowie o opcji w ktorej trzymaja sie blisko generala
bez generala to prawie zaden oddzial w zielonych nie dziala
choc przy 4 Ld i glupocie nianka jest im szczegolnie potrzebna.
przy opcji z szaman lordem lepiej wypadaja 4 ironguts. przy warbossie z 9ld trolle.
upgrade na zadne punkty sie nie oplaca. zazwyczaj niewiele zmienia a podnosi koszt oddzialu o 50%.(podobnie jak big uns)
choc przy 4 Ld i glupocie nianka jest im szczegolnie potrzebna.
przy opcji z szaman lordem lepiej wypadaja 4 ironguts. przy warbossie z 9ld trolle.
upgrade na zadne punkty sie nie oplaca. zazwyczaj niewiele zmienia a podnosi koszt oddzialu o 50%.(podobnie jak big uns)
a ja mam takie pytanie:
co sadzicie o wystawianiu troli na mniej niz 2 k pkt ? mamy 8 ld od bossa i moze jednak warto zainwestowac te punkty w cos sensownego do walki ? doom jest spoko, ale ostatnio dwa razy z rzedu mi sie rozwalil wiec szukam jakiejs alternatywy.
Co polecacie na 1000 pkt / 1500 pkt ? w jakiej ilosci ? 1/2/3/4 ?
no i czy ktos juz probowal nimi sie tłuc na male punkty ?
dzieki i pozdrawiam
co sadzicie o wystawianiu troli na mniej niz 2 k pkt ? mamy 8 ld od bossa i moze jednak warto zainwestowac te punkty w cos sensownego do walki ? doom jest spoko, ale ostatnio dwa razy z rzedu mi sie rozwalil wiec szukam jakiejs alternatywy.
Co polecacie na 1000 pkt / 1500 pkt ? w jakiej ilosci ? 1/2/3/4 ?
no i czy ktos juz probowal nimi sie tłuc na male punkty ?
dzieki i pozdrawiam
Dzisiaj grałem na 4 zwykłych przeciwko DE. Gdyby nie to, że coldy miały BSB+WB+sztandar+hydra banner to bym spokojnie dał rade. Jedno rzygnięcie i kawaleria ładnie spada.
Na małe punkty moim zdaniem są bardzo dobre (może nawet lepsze niż na 2k).
Grał ktoś ostatnio nimi na jakimś turnieju? Jeśli tak to jak się spisały?
Na małe punkty moim zdaniem są bardzo dobre (może nawet lepsze niż na 2k).
Grał ktoś ostatnio nimi na jakimś turnieju? Jeśli tak to jak się spisały?
Ja z doświadczenia wiem że ładnie się trolami przerabia bretońskich rycerzy na rozpuszczoną w wymiocinach papkę.
Są skuteczne ale faktycznie ta głupota często dokuczliwa.
Są skuteczne ale faktycznie ta głupota często dokuczliwa.
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"