Czas na kolejny odcinek sagi p.t. Dębek vs Kołata. Dziś odbędzie się największe od długiego czasu starcie. Ustaliliśmy bitwę na 3k ze special charakterami.
Niestety nie ma opcji ANKIETA, ale obstawiajcie i tak kto tym razem wyjdzie zwycięsko

No to może przejdę do mojej rozpy. Jak sobie zacząłem liczyć, to strasznie mało mi się mieści na te 3k

Drugie założenie, to że rezygnuję z drogich oddziałów. I tak będę miał dość mało liczebną armię, a bretka najgorzej ma z armiami bez konkretnych celów, ze śmietnikami.
Moja Rozpa:
Gorbad Ironclaw - generał. 10 ld i bsb w 18 calach. Liczę na to, że pozwoli mi to ustawać większość brejków, zdawać terrory od GK czy morgany i zbierać fasty, żeby go skutecznie wq*wiały

Black Orc Warboss - wyvern, shaga screamin sword (+1A i +1S za każdego wrogiego bohatera w 12 calach

On ma robić rzeźnię, terroryzwać, spowalniać itp. Przy 7 herosach których spodziewam się po przeciwnej stronie, może być baaardzo mocny ;]
Nocnik na Great Squigu - pipesy, s10 raz w grze. Koleś ma wyjechać na pałe i odpalić pipesy. A potem niech sobie śmiga jak mu wypadnie

3 goblinów caddych na rydwanach - jak już są caddymi, to niech coś dodatkowo działają. 3 goblińskie rydwany się przydadzą, w tym jeden z kasowaniem warda. 5 scrolli na zatrzymanie magii przeciwnika (mam tylko 5 dd)
CORE
3 fasty do zadań standardowych
3 x 25 nocników z sieciami i 2 fanolami
25 orków fcg
Kloce, które mam nadzieje ustoją w obecności gorbada
SPECIALE
6 balist
2 rydwany orkowe
Chyba nie wymaga komentarza

RARE
gigant
doom diver