O&G vs Bretonnia - 3k ze specialami!!

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

O&G vs Bretonnia - 3k ze specialami!!

Post autor: Kołata »

Witam!

Czas na kolejny odcinek sagi p.t. Dębek vs Kołata. Dziś odbędzie się największe od długiego czasu starcie. Ustaliliśmy bitwę na 3k ze special charakterami.

Niestety nie ma opcji ANKIETA, ale obstawiajcie i tak kto tym razem wyjdzie zwycięsko :twisted: Jeśli bitwa będzie ciekawa, może pokusimy się o fotki i jakiś battle reprot.

No to może przejdę do mojej rozpy. Jak sobie zacząłem liczyć, to strasznie mało mi się mieści na te 3k :P Założyłem sobie więc 2 rzeczy. Po pierwsze zrezygnuję całkowicie z magii. Trochę szkoda, bo to fajna rzecz na bretkę, ale musiałbym pójść w full magii, a jakoś dziś nie mam ochoty :) Spodziewam się z jego strony green knighta (99% - po prostu jest genialny, zwłaszcza na moją armię). Może być jeszcze Morgana (choć to strasznie dużo pts 40%), ale raczej obstawiam Tristana (60%). Magiczki jakieś napewno weźmie, więc przynajmniej zmarnuje punkty za scrolle ;). Pozatym postanowiłem go pojechać bez magii, czyli w sposób którego nie znosi :twisted:
Drugie założenie, to że rezygnuję z drogich oddziałów. I tak będę miał dość mało liczebną armię, a bretka najgorzej ma z armiami bez konkretnych celów, ze śmietnikami.

Moja Rozpa:
Gorbad Ironclaw - generał. 10 ld i bsb w 18 calach. Liczę na to, że pozwoli mi to ustawać większość brejków, zdawać terrory od GK czy morgany i zbierać fasty, żeby go skutecznie wq*wiały :)

Black Orc Warboss - wyvern, shaga screamin sword (+1A i +1S za każdego wrogiego bohatera w 12 calach 8) ) i amulet of protectyness (taki save i ward jak u przeciwnika ;) )
On ma robić rzeźnię, terroryzwać, spowalniać itp. Przy 7 herosach których spodziewam się po przeciwnej stronie, może być baaardzo mocny ;]

Nocnik na Great Squigu - pipesy, s10 raz w grze. Koleś ma wyjechać na pałe i odpalić pipesy. A potem niech sobie śmiga jak mu wypadnie :P Element humorystyczny w rozpie musi być :)

3 goblinów caddych na rydwanach - jak już są caddymi, to niech coś dodatkowo działają. 3 goblińskie rydwany się przydadzą, w tym jeden z kasowaniem warda. 5 scrolli na zatrzymanie magii przeciwnika (mam tylko 5 dd)

CORE

3 fasty do zadań standardowych

3 x 25 nocników z sieciami i 2 fanolami
25 orków fcg
Kloce, które mam nadzieje ustoją w obecności gorbada

SPECIALE

6 balist
2 rydwany orkowe
Chyba nie wymaga komentarza :D

RARE
gigant
doom diver
troll
Tu też wszystko jasne.

WKRÓTCE rozpa Dębka.

Pozdr!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Dobra, mam rozpę Dębka :)

Green Knight
Tristan z pajacem
BSB gralowy z GGH i discipling
Paladyn Grallowy ze stubbornem
Damselka na koniu ds, ps
Damselka na piechte ds, ps

8 Realmów
5 Gralli, WB
3 Pegazy, sztandar
10 łuczników
10 łuczników w skirmishu
18 pielgrzymów :)
trebusz

KONTYNGENT KISLEVU (:!:)

Caryca Katarzyna :shock:

9 Winged Lancers
5 Ungol Horse Archers

Niech Dębek sam skomentuje swoje plewy :P
Ostatnio zmieniony 16 gru 2006, o 13:09 przez Kołata, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Oni nie raz wpierdolili orkom. I zrobią to dziś ponownie.
Tyle mojego komentarza.
A i jeszcze jedno Gorbad Ironclaw to efekt kazirodczego związku posłanki Samoobrony i wisielca.
Pozdro.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Co do rozpy Dębka- 4 pegazy to absolutny mus!! sam bardzo długo grałęm na 3, ale kiedy jeden spadnie 2 pegazy gówno zrobią ;). Ten bsb niebyt mi się podoba ale to kwestia gustu ;)

Co do kislevu, nie lepiej zamiast carycy wziąć zwyłego boyara na koniku? Ice lore jest takie niezbyt ;/
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

no no.
spear chukki idealnie nadaja sie do snajperzenia tych niecnot pegazowych (na 4+, na 2+, ward na 5+ rzuca wrog, i potem na 3+ pegazik ginie), a jak zostanie ten 1/2 to juz niewiele zdziala

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

i tak obydwaj jesteście plewo-warzywami

ajdaho

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Raportu nie będzie, bo dostałem takie wklepy jak już baaaaardzo dawno mi się z Dębkiem nie przytrafiło.
Powody porażki? Po pierwsze green knight jest mega przegięty :? W ciągu bitwy powyciagał fanoli, skosił rydwan, giganta i pomógł w ostatniej turze zajebać kloc z gorbadem. A gdybym nie miał gorbada, to oblałbym jeszcze dodatkowo masę terrorów...
Po drugie, tego dnia kości były wybitnie po stronie przeciwnika. Obaj się zbijaliśmy, jak widzieliśmy to co na kostkach wypadało. Dla przykładu z 6 bolców przez całą bitwę (ponad 20 strzałów) zdjąłem fasta.. (i to spadł od bocznego strzału z 1 bolca). To była jakaś paranoja. Rzuciłem jakieś 7-8 jedynek na ranienie (w tym w 2 herosów), a resztę wszystko wywardował... Doom diver przez całą bitwę zabił całego jednego lanciera.. Gigant 2 tury walczył z bsb i nie zadał żadnej rany. A najpiękniejsza akcja meczu to była szarża warbossa na wyvernie w oddział lancierów z carycą. Koleś 6 atakami z siłą 7 nie zadał babie żadnej rany. Wyvern jedną wbił. Po czym ona radośnie jednym atakiem wbiła szefowi KB :lol:

Za to wypada mi polecić gorbada ironclawa. Jest to naprawdę super heros. 10 ld i BSB w 18 calach to jest genialna sprawa. Można spokojnie się rzucać w kombaty które statystycznie przegramy róznicą 2-3 punktów. Trzymamy wtedy przeciwnika aż do nadejścia posiłków. No i przełamanie naszej lini wojsk jest wtedy bardzo trudne. Gościu do tego całkiem nieźle się klepie (4 ataki ASF no save), więc jakieś plewy mu rany raczej nie wbiją. Wkurza tylko jedna rzecz - animozja. Oblałem ją 2 razy z rzędu w tej bitwie (na samym klocu z gorbadem)... Ale mimo tego za 310 pts jest to doskonały wybór.

Pozdr!

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

No to pokazałeś - a o rzutach się nie mówi.

A odnośnie bolców to dobrze że choć czasam trafiały.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Wiedziec ze sie gra z bretonnia i prpzegrac z bretonnia. Ech.
Tak nie powinno byc. : P

ODPOWIEDZ