Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
- Szrederator
- Chuck Norris
Re: Czym grać, przeciw komu?
20 harpii i tak nie starczy na ich łuczników, a potem siatkują ci kuszników itp.. Bo, ty ich nie wystrzelasz, bo są w lesie i masz jeszcze mniejszy zasięg, a jak jakiś fast ew. harpie zaszarżują to od s&s padnie większość, a w kombacie garstką ich nie złamiesz.
ahh.. i zapomniał bym Weyów tez sie bój bo bardzo ładnie ściągają chłopaczków z Pendantem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
i ochronę pancerza też potrafią skosić jak dobrze pamiętam. Odział 5x zimni + bsb ze sztandarem hydry ściągnął mi jede wood elfi dupek , który strzelał do mnie 5x strzał na turę bez ochrony pancerza.turę później zarżnął go smok
I believe in Honour.!
Dla uściślenia. Należał do "rodziny" mniej zdrewniałych czyli Alterów
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
a jak się sprawa tyczy jeśli chodzi o skaveny???
jeśli się nie mylę to na małe punkty hydra i coki to mus, do tego harpie na jezaile i działo i jakaś magiczka ze scrollami, na większe pkt. dorzucamy smoka, ew. kociołek i np. BG z hotekiem oraz kolejny dopalacz cok/shade-zi/bolce...
mylę się???
jeśli się nie mylę to na małe punkty hydra i coki to mus, do tego harpie na jezaile i działo i jakaś magiczka ze scrollami, na większe pkt. dorzucamy smoka, ew. kociołek i np. BG z hotekiem oraz kolejny dopalacz cok/shade-zi/bolce...
mylę się???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Wszystko co ma terror/fear kroi bardzo ładnie skaveny. Musowe to jest strzelanie na ratlingi.
Trochę było tutaj już powiedziane na temat WE ale mimo wszystko mam pytanie dotyczące tej właśnie armii. Mój kolega gra WE bez żadnej walki wręcz tylko i wyłącznie skauci i WW a bohaterowie 2 magiczki z DS i bohater WW i nie mam bladego pojęcia jak z tym grać czym nie podejdę to mnie wymanewruje kiedy jestem obok niego to podbiega kilka cali za mnie i strzela nie jestem wstanie go niczym zaszarżować czy ktoś miał by jakiś pomysł. Kilka osób pisało że dobrym pomysłem na WE była by hydra jak ją wykorzystać.
Duza czarka z Ring of darkness i Black Staff + jedna czarodziejka z DS i Cloackiem a druga z ToF i lifetakerem dotego jakies śmieci w postaci DR i Harpii do zapchania corów, 10-15 manflayerów, 2x10 shade, 2 hydry i powinno starczyc.
Dobra to teraz przeciwnik z innej beczki, z którym nie za bardzo miałem do czynienia. Tak więc czym można pocisnąć Tomb Kingów (jakie jednostki się przeciw nim sprawdają jaka taktyka) i czego należy się obawiać.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Gwardia z ASF(dobre na wszystko poza rydwanami) + Assasin (to na wykopki), Koniecznie perła (ze względeu na katapultę), wykorzystaj fakt że poza wykopkami TK za bardzo nie mają jak wyłuskać chowającego się przeciwnika, dobrze jest w HTH zniszczyć katapulty, wystrzelanie do zera jest baaardzo trudne a jesli nie dasz rady w 1 turę to klopa wstanie,
DE dla TK to raczej duża promocja
pzdr,
Ż.
DE dla TK to raczej duża promocja
pzdr,
Ż.