Książki -opowiadania z Warhammera
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Książki -opowiadania z Warhammera
Jakoś nie ciagnie mnie do czytania tego wszystkiego , ale mam pytanie czy w którejś książce pojawiaja sie Beastmeni a jak nie to może Ogry albo Breta ??
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
ogry takie z ogre kindoms - nigdzie dzięki bogu
breta ogrodnik z paravonu i jakieś opowiadania z wojownikow ulryka legendarne opowiesci czy opowiesci chwały nie pamietam juz tytulu a pozyczylem komus , taki bretoniec z mieczem na okładce
beasty - wojownicy ulryka
breta ogrodnik z paravonu i jakieś opowiadania z wojownikow ulryka legendarne opowiesci czy opowiesci chwały nie pamietam juz tytulu a pozyczylem komus , taki bretoniec z mieczem na okładce
beasty - wojownicy ulryka
Bisty - zabójca Trolli
Ogry są chociażby w książce Pradawna Krew - o wampirach z rodu Strigoi. A rycerzy bretoństkich można znaleźć w zbiorze opowiadań (Kroniki Chwały czy coś takego )
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Są w empikach nie gadaj, ja swoją Rote właśnie tam kupiłem. Historia trochę naciągana, ale napisane fajnie, polecam...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Jeśli ktoś ma parcie na książki po ang (lub po niemiecku) Warhammera to polecam zamówić w empik.com (z importu) z opcją odbioru w najbliższym dla siebie salonie, ja za takie książki płace po 30 zł w faberze chcą za to samo 45 zł. Może i wybór jest mniejszy, chociaż to zależy od okresu.
Na allegro nie widziałeś.. Nie no wiesz dla mnie spoko, że niektórzy nie potrafią korzystać z wyszukiwarek i takie tam, może liczba tytułów nie jest oszałamiająca nie mniej jednak zawsze jest sporo tych książek do kupienia:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=46429
Na allegro nie widziałeś.. Nie no wiesz dla mnie spoko, że niektórzy nie potrafią korzystać z wyszukiwarek i takie tam, może liczba tytułów nie jest oszałamiająca nie mniej jednak zawsze jest sporo tych książek do kupienia:
http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=46429
Wczoraj w Empiku przeczytałem Karabiny Tanith fajne, ciekawe kiedy pojawi się następny tom.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
Ja wczoraj czytałem pierwsze opowiadanie z "Inwazji". Moi zdaniem kupa straszliwa, pisane jakby przez dziewięciolatka którego jedynym literackim wybrykiem wcześniej jest wierszyk na dzień matki. Strasznie to infantylne i skrótowe. I mam takie pytanie: napisano tam jakoby Alith Anar był prawdziwym królem Naggaroth. Widziałem już takie kłamstwo jeśli chodzi o Naggarythe ale Naggaroth?
Opowiadanie jest pisane z perspektywy HE, przeczytaj sobie ostatnie, ta sama historia przedstawiona z perspektywy DE. Pokazuje ono, że Malekith tylko bawił się Eltharionem i Alith Anarem, w każde chwili mógł zabić ich obu
Zgadza się co nie zmienia faktu, że w empik.com są najtańsze! Bo płacisz cene po przeliczeniu z euro (czy tam funtow).Szaman pisze:oryginalne ksiazki BL zamawia calkiem sporo sklepow... w kazdym razie sa one dostepne w naszej ofercie handlowej, wiec kazdy sklep z figurkami moze je zamowic
Czytał z was ktoś Śmiech mrocznych bogów? To w sumie taki klasyk sprzed 10 lat ponad chyba.. ;D
Beastmeni się pojawiają jako ci co są zarzynani zazwyczaj przez "dobrych rycerzy" albo plądrują jakieś wioski.Dibo pisze:Jakoś nie ciagnie mnie do czytania tego wszystkiego , ale mam pytanie czy w którejś książce pojawiaja sie Beastmeni a jak nie to może Ogry albo Breta ??
Co do Bretki to jest jedna pozycja, którą zamówiłem ale jest tylko po ang. może być ciekawa
http://www.empik.com/the-adventures-of- ... d6102401,p