Książki -opowiadania z Warhammera

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Książki -opowiadania z Warhammera

Post autor: Dibo »

Jakoś nie ciagnie mnie do czytania tego wszystkiego , ale mam pytanie czy w którejś książce pojawiaja sie Beastmeni :twisted: a jak nie to może Ogry albo Breta ??
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

ogry takie z ogre kindoms - nigdzie dzięki bogu

breta ogrodnik z paravonu i jakieś opowiadania z wojownikow ulryka legendarne opowiesci czy opowiesci chwały nie pamietam juz tytulu a pozyczylem komus , taki bretoniec z mieczem na okładce

beasty - wojownicy ulryka

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Akurat Beastmani to są właściwie wszędzie, idealne mięcho do zarzynania dla "dobrych" herosów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Bisty - zabójca Trolli :D
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ogry są chociażby w książce Pradawna Krew - o wampirach z rodu Strigoi. A rycerzy bretoństkich można znaleźć w zbiorze opowiadań (Kroniki Chwały czy coś takego :roll: )
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Post autor: Kotar »

A gdzie można szukać literatury związanej z warhammerem? Bo na allegro ani w empikach nie widzialem za bardzo :roll: . Najbardziej to by mnie Rota interesowała.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Są w empikach nie gadaj, ja swoją Rote właśnie tam kupiłem. Historia trochę naciągana, ale napisane fajnie, polecam... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

W Empikach jest zawsze tylko kilka pozycji (przynajmniej w Warszawie), raczej polecałbym sklepy internetowe zajmujące się Warhammerem np. Bard, Cytadela, Gracz - w tych sklepach na pewno dostępna jest Rota ;-)

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

w faberach jest

keen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: keen »

Jeśli ktoś ma parcie na książki po ang (lub po niemiecku) Warhammera to polecam zamówić w empik.com (z importu) z opcją odbioru w najbliższym dla siebie salonie, ja za takie książki płace po 30 zł w faberze chcą za to samo 45 zł. Może i wybór jest mniejszy, chociaż to zależy od okresu. ;)

Na allegro nie widziałeś.. Nie no wiesz dla mnie spoko, że niektórzy nie potrafią korzystać z wyszukiwarek i takie tam, może liczba tytułów nie jest oszałamiająca nie mniej jednak zawsze jest sporo tych książek do kupienia:

http://www.allegro.pl/search.php?string ... gory=46429

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

oryginalne ksiazki BL zamawia calkiem sporo sklepow... w kazdym razie sa one dostepne w naszej ofercie handlowej, wiec kazdy sklep z figurkami moze je zamowic
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Wczoraj w Empiku przeczytałem Karabiny Tanith fajne, ciekawe kiedy pojawi się następny tom.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Ja wczoraj czytałem pierwsze opowiadanie z "Inwazji". Moi zdaniem kupa straszliwa, pisane jakby przez dziewięciolatka którego jedynym literackim wybrykiem wcześniej jest wierszyk na dzień matki. Strasznie to infantylne i skrótowe. I mam takie pytanie: napisano tam jakoby Alith Anar był prawdziwym królem Naggaroth. Widziałem już takie kłamstwo jeśli chodzi o Naggarythe ale Naggaroth?

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Opowiadanie jest pisane z perspektywy HE, przeczytaj sobie ostatnie, ta sama historia przedstawiona z perspektywy DE. Pokazuje ono, że Malekith tylko bawił się Eltharionem i Alith Anarem, w każde chwili mógł zabić ich obu :twisted:

keen

Szaman pisze:oryginalne ksiazki BL zamawia calkiem sporo sklepow... w kazdym razie sa one dostepne w naszej ofercie handlowej, wiec kazdy sklep z figurkami moze je zamowic
Zgadza się co nie zmienia faktu, że w empik.com są najtańsze! Bo płacisz cene po przeliczeniu z euro (czy tam funtow).

Czytał z was ktoś Śmiech mrocznych bogów? To w sumie taki klasyk sprzed 10 lat ponad chyba.. ;D

keen

Dibo pisze:Jakoś nie ciagnie mnie do czytania tego wszystkiego , ale mam pytanie czy w którejś książce pojawiaja sie Beastmeni :twisted: a jak nie to może Ogry albo Breta ??
Beastmeni się pojawiają jako ci co są zarzynani zazwyczaj przez "dobrych rycerzy" albo plądrują jakieś wioski.

Co do Bretki to jest jedna pozycja, którą zamówiłem ale jest tylko po ang. może być ciekawa
http://www.empik.com/the-adventures-of- ... d6102401,p

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

ODPOWIEDZ