Orc Warrior Regiment

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Kadaralak
Pseudoklimaciarz

Orc Warrior Regiment

Post autor: Kadaralak »

Witam, jestem nowy i zaczynam swoja przygode z WFB:)
Wszystko zaczęlo sie od Warhammer Online..(polecam :D)
Jak w temacie, kupilem sobie farbki,pedzelki i Orc Warrior Regiment :D
Otóż mam pytanie w co ich ubrac..?tzn skleic?;/
Narazie stworzylem dwóch z dwoma chopami(takim wlasnie gram w Online :D) i planuje zrobic 10 z chopą i tarczą. Poniewaz dowiedzialem sie od kumpla ze oddzial sklada sie z 10 figurek, a najlepsze rozwiazanie to tarcza +choppa.
Czy jak juz zrobilem dwie figurki z dwoma chopami to spieprzylem i juz mi sie nigdy nie przydadza?
I w co najlepiej przyodziac nastepnych 7 orkow?Musican to oczywiste,Sztandarowy tez a tego championa lepiej z tarcza czy dualami?
W zestawie sa tez bronie w rodaju Buzdyganu i siekierki,czy one sa liczone tak samo jak Chopas?
Dowiedzialem sie ze Army Book jest niezbedny, wiec wkrotce kupuje ale chce wiedziec te rzeczy zanim go zakupie :)
Jezeli znacie takie strony to gdzie moge zobaczyc krotki poradnik jak malowac Orkow?
I ostatnie pytanko jezeli posklejam i pomaluje tych orkasow to co mam kupic jako nastepne?
Nastepny taki regiment czy moze regiment BO?
Wiem ze urwalem sie z choinki,ale naprawde podoba mi sie Warhammer,ma to cos i ten zielony klimacik :D
Z gory Sliczne dzieki za odpowiedzi !
Pozdrawiam ! :)

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Kadaralak pisze:Dowiedzialem sie ze Army Book jest niezbedny, wiec wkrotce kupuje
kup kup i to ci znacznie pomoze...

10 orkow to troche malo... 20-25 to juz cos :P
z tym sklejaniem to jest tak... jezeli bedziesz mial 20 typow z tarczami i chopami to nikt nie zauwazy ze gdzies tak w srodku sa dwaj kolesie z 2 chopami... a nawet jezli zauwaza to to i tak nie ma znaczenia :P

po 1 przeczytaj zasady :P po 2 przeczytaj AB

Kadaralak
Pseudoklimaciarz

Ok dzieki to sie biore za czytanie.:D
Porozmawialem z bardziej doswiadczonym kolegą i doszlismy do wniosku ze beda dwa regimenty
Jeden bedzie zawieral dowodce z tarcza, musicana i sztandarowego oraz 7 z tarcza i chopa.
Drugi to bedzie partyzankta czyli 8 orkow z dwoma choppami.
Ostatni ktorego zwalilem bo wygląda mniej wiecej tak:
http://www.craftyspot.co.uk/images/orc% ... giment.jpg
przeznacze na pierwsze malowanie i udoskonalanie malowania :D

Czy moze tak byc?
A orkow bedzie wiecej z czasem...:D
a Army booka bede mial po angielsku calego narazie.

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

WFB to nie to samo co warhammer online. Koniecznie poczytaj podręcznik i forum jeśli masz zamiar złożyć armię. Co do uzbrojenia jednostek - prawda jest taka, że uzbrajanie ich tak, jak wystawiasz nie jest wymagane. W końcu czasem chcesz zagrać unitem big unsów z tarczą i spearem, czasem z 2 choppami, a czasem z choppą i tarczą. Wyobraź sobie ile musiałbys mieć na półce figsów, żeby moc zawsze wystawić oddziały po 20-25sztuk.
Masz gdzieś tutaj fajny wątek co kupić na początek (ale rym ;) ), skoro już masz unit orkasów to polecam NG i pająki ze Skull Passa (za grosze na allegro), paru bohaterów i doom divera. Do tego dorób (lub kup) 2 chukki (balisty zielonoskórych) i już będziesz miał spoko armijkę na początek.
Powodzenia
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Kadaralak
Pseudoklimaciarz

Ok Dzieki wielkie..:D Kiedy wszystko bedzie pomalowane i przygotowane bede mial do dyspozycjii skserowany Army Book i Ta ksiazke z zasadami Rule Book o ile sie nie myle.
Dzis koncze sklejac figurki i tak sie zastanawiam czy nie brakuje mi czegos, bo nie mam kija do sztandaru;/
W instrukcjii tam gdzie jest narysowane jak sie co sklada jest kij, na ktorym jest juz dlon i cala reka.
Ja czegos takiego nie mam;/ Mam gore sztandaru i reke ktora dokleja sie do tej dloni a kija nie ma:P
Nic nie wyrzucalem ani nie przenosilem po wyjeciu z pudelka. To sie robi jakos z wloczni czy mam zglosic reklamacje..?

kelgy
Wałkarz

Post autor: kelgy »

a kupowaleś nowy box czy używany? używanego nie masz co reklamować, a nowy możesz ale po co robić taką aferę jak można samemu zrobić sztandar.

Kadaralak
Pseudoklimaciarz

Nowy,prosto ze sklepu. Hmm widze ze chyba mozna miec sztandar w jednej lapie a w drugiej bron, wiec latwizna :D

ODPOWIEDZ